Silinsin.

Sponsorlu Bağlantılar

XXXturi01

XXXturi01

Üye
Evet yine ben şimdi de telefonun 4, müzik tuşu ve kırmızı kapatma tuşu çalışmıyor ne yapmalıyım
yazılımsal olduğunu sanmıyorum. tuşlar oksitlenmiş veya sıvı temasına maruz kalmıştır. tuş takımındaki beyaz katmanı söküp temizle ince uçlu birşeyle.

• Beğen
Tepkiler: ertin ve MAERKEK

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
söküp alt yollarıan bakılabilir toz pislik yada rutubet vs de yaptırır. sonra çare pirinçte bekletilebilir.

• Beğen
Tepkiler: ertin ve XXXturi01

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
telefonu çöpe attım ve sorun çözüldü hepinize teşekkür (!) (kendi kendine düzeldi bende anlamadım :zong: )

• Beğen
Tepkiler: ertin, XXXturi01 ve MAERKEK
XXXturi01

XXXturi01

Üye
bence telefonu sat daha üst model symbian al bu cihaz baya eski zorlar seni n70le işkenceye girmektense bence c6-01 falan gibi cihazlar al.

• Beğen
Tepkiler: ertin ve Silinen Üye 2625978
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Konu kilitlenmeli.

• Beğen
  • Şaşırdım
Tepkiler: ertin ve Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
bence telefonu sat daha üst model symbian al bu cihaz baya eski zorlar seni n70le işkenceye girmektense bence c6-01 falan gibi cihazlar al.
bulabilsem hiç durmam hemen geçerim de dandik cihazlar piyasada hep
Mesaj birleştirildi:

bulabilsem hiç durmam hemen geçerim de dandik cihazlar piyasada hep. Gerçi alıştım artık kerataya mutlu mesut geçiniyoruz

• Beğen
Tepkiler: ertin ve Silinen Üye 2625978
ertin

ertin

Üye
CommWarrior, eski Symbian‑S60 telefonlarda yayılan kötü amaçlı bir yazılımdır ve Bluetooth, MMS ve takılan hafıza kartları üzerinden kendini kopyalayabilir. Bu nedenle N70’inizden tamamen temizlediğinizden emin olmadan kartı tekrar takmanız veya internete bağlanmanız hâlinde yeniden bulaşabilir. Aşağıdaki adımlar hem virüsü temizlemek hem de yeniden bulaşmasını engellemek için kullanılan yöntemlerdir:

• Telefon hâlâ kullanılabiliyorsa F‑Secure yazılımı kullanın. Tech Source’un önerisine göre telefon normal şekilde açılıyorsa F‑Secure Mobile Anti‑Virus’i indirip kurmak virüsü temizlemenin en kolay yoludur. Kurulumdan sonra telefondaki ve karttaki tüm dosyaları taratın; F‑Secure bulaşıcı dosyaları kendisi siler.
  • Telefon sık sık kilitleniyor veya menüye giremiyorsanız format atın. Aynı kaynak, telefon açılmıyorsa veya kendiliğinden kapanıyorsa kartı çıkarıp telefonu kapatmanızı ve yeşil arama tuşu + * + 3 tuşlarını basılı tutarak güç düğmesine basmanızı öneriyor; bu kombinasyon N70’te sistem belleğini formatlayarak temiz kurulum yapılmasını sağlar. Format tamamlandıktan sonra F‑Secure veya başka bir Symbian antivirüs yazılımı kurun ve kartı takmadan önce virüs taraması yapın.
  • El ile temizleme (komutla format atma). N70’te hafıza kartını çıkardıktan sonra şu kodları arka arkaya girmek format işlemi için kullanılıyor:
    – #*7780# (donanım sıfırlaması)
    – #*7370# (yazılım sıfırlaması)
    Bu işlemden sonra kartı bilgisayarda biçimlendirin ve yeniden telefona takıp telefondan da biçimlendirin. Bu yöntem forum kullanıcıları tarafından test edilmiş ve virüs bulaşımlarını temizlemiş.
  • Kartı bilgisayarda temizlemeden önce dosyaları silin. CommWarrior, kartın \system\bootdata\lib ve \system\recogs dizinlerine cwoutcast.exe ve cwrec.mdl gibi dosyalar bırakır. Gerekirse anticomwarrior.sis adlı özel bir temizleyici yükleyip telefonda virüs dosyalarını kaldırın; ardından kartı kart okuyucuya takıp bu klasörlerdeki virüslü dosyaları silin ve bootdata klasörünü tamamen silin. Daha sonra kartı tekrar telefona takarak antivirüs ile tarayın.
  • Önlem olarak Bluetooth’u “gizli” veya kapalı modda tutun ve bilinmeyen kaynaklardan .sis dosyaları yüklemeyin. CommWarrior Bluetooth ve MMS üzerinden yayılabildiği için telefonun kablosuz bağlantılarını sadece ihtiyaç duyduğunuzda açın.
N70’e takılan RS‑MMC kartları için adaptörlü çoklu kart okuyucular hâlâ satılıyor; bir teknoloji mağazasından veya eski fotoğraf makineleri için üretilmiş bir RS‑MMC/SD adaptörü edinerek kartı bilgisayarda biçimlendirebilirsiniz. Elinizde böyle bir donanım yoksa, kartı okuyabilen eski bir Nokia telefon veya dijital fotoğraf makinesi bulmak da işe yarar.

• Beğen
  • Beğenmedim
Tepkiler: XXXturi01 ve Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Çözdüm ben bu olayı uzun zaman önce. Şu saçma ai yanıtı silinsin konu da kilitlensin. XPlore ile içinden geçmiştim virüsün
Mesaj birleştirildi:

F secure silmez symantec/Norton yazılımı lazım bu bilgi yanlış. bu bir.
Hard format ya da soft format ile silinmiyor bu virüs bu iki. Temizlenmesini istiyorsan ya yazılım atacaksın sıfırdan ya da kartı pc ile formatlayip öyle takacaksin.
O verdiğin kodların biri N70'de çalışmıyor bu üç.
O kartı bilgisayara okutacak adaptorler günümüzde bulunmuyor bu dört.
Anticomwarior eğer kartta da virüs varsa silemiyor bu beş.
Comwarior bu dediğin dosyalara garanti olarak saklanmiyor bu altı. Ben başka dosyaları silmiştim.
Bluetooth'u otomatik açıyor bu virüs bu yedi.
Zaten SMS olarak yüzlerce mesaj atıyor gün içinde ama günümüzde mesaj salladığı numara boşta olduğu için zarar veremiyor bu sekiz.
O çoklu kart okuyucularin %90'i DV-RS kartları okumuyor bu dokuz.

Yani bir mesajda 9 yanlış bilgi. Tek kelimeyle efsane.
Mesaj birleştirildi:

@Admin yapay zeka mesajı silinsin bu konu da kapansın.

Son düzenleme:
  • Beğen
  • Cool
Tepkiler: ertin, MAERKEK ve 0sıfırcı
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
CommWarrior, eski Symbian‑S60 telefonlarda yayılan kötü amaçlı bir yazılımdır ve Bluetooth, MMS ve takılan hafıza kartları üzerinden kendini kopyalayabilir. Bu nedenle N70’inizden tamamen temizlediğinizden emin olmadan kartı tekrar takmanız veya internete bağlanmanız hâlinde yeniden bulaşabilir. Aşağıdaki adımlar hem virüsü temizlemek hem de yeniden bulaşmasını engellemek için kullanılan yöntemlerdir:

• Telefon hâlâ kullanılabiliyorsa F‑Secure yazılımı kullanın. Tech Source’un önerisine göre telefon normal şekilde açılıyorsa F‑Secure Mobile Anti‑Virus’i indirip kurmak virüsü temizlemenin en kolay yoludur. Kurulumdan sonra telefondaki ve karttaki tüm dosyaları taratın; F‑Secure bulaşıcı dosyaları kendisi siler.
  • Telefon sık sık kilitleniyor veya menüye giremiyorsanız format atın. Aynı kaynak, telefon açılmıyorsa veya kendiliğinden kapanıyorsa kartı çıkarıp telefonu kapatmanızı ve yeşil arama tuşu + * + 3 tuşlarını basılı tutarak güç düğmesine basmanızı öneriyor; bu kombinasyon N70’te sistem belleğini formatlayarak temiz kurulum yapılmasını sağlar. Format tamamlandıktan sonra F‑Secure veya başka bir Symbian antivirüs yazılımı kurun ve kartı takmadan önce virüs taraması yapın.
  • El ile temizleme (komutla format atma). N70’te hafıza kartını çıkardıktan sonra şu kodları arka arkaya girmek format işlemi için kullanılıyor:
    – #*7780# (donanım sıfırlaması)
    – #*7370# (yazılım sıfırlaması)
    Bu işlemden sonra kartı bilgisayarda biçimlendirin ve yeniden telefona takıp telefondan da biçimlendirin. Bu yöntem forum kullanıcıları tarafından test edilmiş ve virüs bulaşımlarını temizlemiş.
  • Kartı bilgisayarda temizlemeden önce dosyaları silin. CommWarrior, kartın \system\bootdata\lib ve \system\recogs dizinlerine cwoutcast.exe ve cwrec.mdl gibi dosyalar bırakır. Gerekirse anticomwarrior.sis adlı özel bir temizleyici yükleyip telefonda virüs dosyalarını kaldırın; ardından kartı kart okuyucuya takıp bu klasörlerdeki virüslü dosyaları silin ve bootdata klasörünü tamamen silin. Daha sonra kartı tekrar telefona takarak antivirüs ile tarayın.
  • Önlem olarak Bluetooth’u “gizli” veya kapalı modda tutun ve bilinmeyen kaynaklardan .sis dosyaları yüklemeyin. CommWarrior Bluetooth ve MMS üzerinden yayılabildiği için telefonun kablosuz bağlantılarını sadece ihtiyaç duyduğunuzda açın.
N70’e takılan RS‑MMC kartları için adaptörlü çoklu kart okuyucular hâlâ satılıyor; bir teknoloji mağazasından veya eski fotoğraf makineleri için üretilmiş bir RS‑MMC/SD adaptörü edinerek kartı bilgisayarda biçimlendirebilirsiniz. Elinizde böyle bir donanım yoksa, kartı okuyabilen eski bir Nokia telefon veya dijital fotoğraf makinesi bulmak da işe yarar.
@Admin bu üyenin hesabını yapay zeka hacklemiş yahu .

• Beğen
  • Kahkaha
Tepkiler: ertin, Dobraokuyucu, 0sıfırcı ve 1 kişi daha
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ertin ve Dobraokuyucu
ertin

ertin

Üye
Hayır. Hesabım ben de. Şu anki antivirüsler Symbianlı cihazların virüsünü tanımıyor. Yz ile cevap verdiğim doğrudur. Reddit ve Xda kullanmayan insanların bunu anlaması için biraz zaman alacaktır o konuda her türlü eleştiriyi cebime attım.

Benim bilgisayarımda ciddi bir şekilde v*rus arşivi var test amaçlı. Eski ve yeni bir çok virüs var.

Ben 2007den beri farklı Forum sitelerinde paylaşımlar yaptım bu Forum siteleri çoğu kapandı Ben de elimdeki yedekleri bazen yapay zeka ile düzelttip sizlerle paylaşıyorum.

Maxicep bu konuda çok geride kalmış olduğu için artık burada misafir olmaya karar vermiş olduğumu da size söyleyeyim.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Hayır. Hesabım ben de. Şu anki antivirüsler Symbianlı cihazların virüsünü tanımıyor. Yz ile cevap verdiğim doğrudur. Reddit ve Xda kullanmayan insanların bunu anlaması için biraz zaman alacaktır o konuda her türlü eleştiriyi cebime attım.

Benim bilgisayarımda ciddi bir şekilde v*rus arşivi var test amaçlı. Eski ve yeni bir çok virüs var.

Ben 2007den beri farklı Forum sitelerinde paylaşımlar yaptım bu Forum siteleri çoğu kapandı Ben de elimdeki yedekleri bazen yapay zeka ile düzelttip sizlerle paylaşıyorum.

Maxicep bu konuda çok geride kalmış olduğu için artık burada misafir olmaya karar vermiş olduğumu da size söyleyeyim.
Öyle bir giriş yaptın ki yapay zeka dışında cümlen yoktu . Yıllar sonra hesabı bota bağladını veya ele geçirildiğini düşündüm.

Hoşgeldin sefa geldin . Maxicep iyidir hoştur halen aktiftir.

• Beğen
Tepkiler: Notxr, ertin ve 0sıfırcı
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Musallat25.exe gelir mi ? :ehe

• Beğen
  • Kahkaha
Tepkiler: ertin ve 0sıfırcı

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi

VirusTotal de tanıyor valla günümüz Antimalware'leri de AntiVirusları da. Virüslü olduğu kesin bir dosyayı taratinca şak diye düşüyor fsecure ve symantec damgasiyla VirusTotal de bile.
Mesaj birleştirildi:

Madem biliyorsun kendi bilgini yaz. Ai botlarla konuşmak istesem forumda gelmezdim dünyanın bu zamanında

• Beğen
Tepkiler: ertin
ertin

ertin

Üye
Maxicep'deki Symbian paylaşımların büyük çoğunluğu Binpda Hindistan Cra-ck grubundan alıntı.

Bu Forum sitesine Nokia için girenler çok. Neden Çünkü biz hep bu alanda paylaşım yapıyoruz Ben de dahil ama ben dikkat çekmek için yaptım eski paylaşımları da (başka kapanmış forumlarda paylaştığım konular) bu foruma aktaracağım. Başka yok.

Xda, Reddit, Githup gibi olmadığı sürece bu forum sitesi yerinde sayıp durur. 15 yıl önce terkedilmiş bir işletim sistemi olan Symbianı anlatmanın zamanı bitti.

Androidin marifetleri çok ileride. Mesela kimse Wifi ve sim kart olmadan internete girilebileceğini bilmez ayda 300 400 lira paket biterse daha da çok ödeme yapar mesela yani. Tüm Androidlerde Fm radyo var hiç kimse bilmez. Samsung son 6 yıldır yapay zekalı telefonlar üretiyor. Bakıyorum kimse Türkiye'de hiç kimse kullanmıyor çok geride kalmışız çok çok. Hazır program paylaşıp duruyoruz

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
Samsung son 6 yıldır yapay zekalı telefonlar üretiyor. Bakıyorum kimse Türkiye'de hiç kimse kullanmıyor çok geride kalmışız çok çok.
o telefonları almaya para lazım o da çoğunluğu fakir olan ülkemde
alamıyo o tür telefonları
ben bile model düşürüyorum
yeni telefon alacakken
şimdilik 32 gb hafıza var
yakında o da bozulursa
16 gb e düşcez
telefon bayağı gidik
ne kadar kullanırım bilmiyorum

• Beğen
ertin

ertin

Üye
Tüm ucuz cihazlarda var. As long as you know how to discover it (Türkçesi: Yeter ki keşfetmesini bil)

• Beğen
  • Beğenmedim
Tepkiler: Dobraokuyucu ve MAERKEK
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
  • Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt