Sıklıkla Gündeme Gelen Siyasi-dini Içerikli Konular Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Sıklıkla Gündeme Gelen Siyasi-dini Içerikli Konular Hakkında
Sitede pekçok kez bu konuyu tartıştık ancak istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. Son günlerde meydana gelen kimi olaylarında etkisiyle Politik-Dini içerikli Konular ciddi artış gösterdi. Bu nedenle bazı hatırlatmalar yapma gereği duydum.

Bu tarz konular, örneklerini daha önce Defalarca gördüğümüz gibi "istismara açık".
Genelde konu amacı dışına çıkıyor; kimi zaman siyasi zemine kayıyor, kimi zaman konunun sabote edilmesi sonucu sert tartışmalar, saldırgan tavırlar ortaya çıkıyor, Kimi üyeler de Hazır zemin oluşmuşken Vaaz vermeye yada siyasi propaganda yapmaya kalkışıyor, kimi zamanda Toplu "Lanet okuma" seansına dönüşüyor o kadar.. Elde edilen sonuç ise sıfır, hatta eksi; Çünkü kapanan konular, Cezalar, kırgınlıklar, Ayrılıklar vs... Pek çok üye tartışmalı konular nedeniyle Ceza aldı veya siteyi terk etti..
Müdahale ettiğimizde ise herkes kendine göre yorum yapıyor, yönetime siyasi kimlik uydurulmaya çalışılıyor.

Her bir üye kendi inancına-görüşüne ters düşen konuların forumda yer almasından rahatsızlık duyabilir. Üye profilini oluşturan yüzlerce kişinin onlarca farklı fikre sahip olabileceği düşünülürse sorun çıkmadan, kimseyi kırmadan siyaset-din konuşmak imkansızdır. Oldukça GEnç bir üye profili olduğu da gözönüne alındığında böyle bir seçeneğin ne kadar zor olduğu daha iyi anlaşılacaktır...

Forum kuralları gereği zaten siyasi-dini içerikte konular açılması yasaktır. Pek çok gündem konusu dolaylıda olsa siyasetle içi içe geçtiği için bu kuralı çok katı uygulamamaya çalışıyoruz ancak edindiğimiz tecrübeler çıkacak sorunlara kıyasla daha sıkı tedbirler almanın mantıklı olduğunu gösteriyor.

Konu açarken Forumun ana çerçevesini zorlamayan, gerginlik-tartışma yaratmayacak başlıklar seçilmesi hepimiz için daha doğru olacaktır. Gündemdeki her sorunu Foruma taşımak gibi bir ihtiyaç olduğunu hiç sanmıyorum. Sayısız Medya aracında "Sıcak gündem" zaten fazlasıyla yeralıyor, tartışılıyor, yorumlanıyor, Hatta o kadar ki Her TV kanalında, Gazetelerde, Sayısız web sayfasında aynı gündemi görmekten bunalıyoruz.

-Durum böyleyken Her konunun birde MAxicep'te olmasına hiç gerek olduğunu sanmıyorum. Maxicep Kendi içeriğine uygun kendi gündemini taşımalı ve sürdürmelidir. Politika, ekonomi, magazin gündemini birebir içermek zorunda değiliz, aksine Kendi alanımızda özelleşmeli, bildik konuların yeraldığı değil, Farklı ve aranılan bilgilerin, haberlerin yeraldığı bir forum olabilmeliyiz.
-İnsanların Gamze Özçelik, Danimarka Sorunu yahut Avrupa birliği konularını öğrenmek, tartışmak için Maxicep'e girmelerine gerek yok, zaten kafanızı hangi yöne çevirseniz bu konular karşınızda.

Yönetim olarakta konuyu gündemimize alıp, bundan sonra izleyeceğimiz çizgiyi netleştireceğiz

Umarım yeterince açık ifade edebilmişimdir.. SAygılar..

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Sanırım çok fazla dikkat çekmedi bu konu..! Ben belirteyimde aldığımız karar neticesiyle esnek davranmış oldğumuz din ve siyaset konuları temizlenmeye başlamıştır.! Bunun gibi içerik bulunan imzalarda silinmektedir..!

Bundan sonra kurala hiçbir esneklik gösterilmeyecektir.!

<span style="color:#009900">Bilginize..</span>

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(van_hoijdonk &#064; Feb 24 2006, 01&#58;39 PM) [post=285195]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Sanırım çok fazla dikkat çekmedi bu konu..&#33; Ben belirteyimde aldığımız karar neticesiyle esnek davranmış oldğumuz din ve siyaset konuları temizlenmeye başlamıştır.&#33; Bunun gibi içerik bulunan imzalarda silinmektedir..&#33;

Bundan sonra kurala hiçbir esneklik gösterilmeyecektir.&#33;

[/b][/quote]

__Midas__

__Midas__

Üye
<div class='quotetop'>(van_hoijdonk &#064; Feb 24 2006, 01&#58;39 PM) [post=285195]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Sanırım çok fazla dikkat çekmedi bu konu..&#33; Ben belirteyimde aldığımız karar neticesiyle esnek davranmış oldğumuz din ve siyaset konuları temizlenmeye başlamıştır.&#33; Bunun gibi içerik bulunan imzalarda silinmektedir..&#33;

[/b][/quote]
en iyisi kurallardan taviz vermemektir...

SANCAR

SANCAR

Üye
ben siyaset konusmazsam kimse konusmaz heralde

Salihyet

Salihyet

Üye
bence atışmalar rekoru spor bölümünde

kolj

Üye
bır bolum olması ve sıyası konuların akedemık olarak tartsılması aslında hos dıye dusunuorum maxı cep gencler arasında teknolojiyle ılgıleneler arasında biliniyor bu ınsanlar aynı zamanda politikaylada ilgilenebilir ve aynı forumda olması bence cok hos olur tabıkı bu benım gorusum yanlıs olabılır:D

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
<div class='quotetop'>(van_hoijdonk &#064; Feb 24 2006, 02&#58;39 PM) [post=285195]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

[/b][/quote]
Bu yazıdan sonra bu konuda yorum yapmak bence abesle iştigal etmektir&#33;

kolj

Üye
ŞİMDİ ARKADAŞIM FARKINDAYSAN ABESLE İŞTİGAL ETMEK KONUSUNU BANA Bİ AÇIKLA BU BİR İKİNCİSİ BEN GERCKTENDE ORDA YANLIŞ OLABİLİR DİYORUM BUNUNLA MESAJIM 2 OLCAK YANİ BİR ANLAYIŞ UCUNCUSU ORDA SENIN ANLAMINI BİLMEDİĞN BIR KELIME VAR AKADEMİK YANİ LUTFEN AGZIMZN TADIYLA SOIHBET İÇİN GELDIM KAVAG İÇİN DEĞİL HAKARETE GEREK YOK

Haberci

Haberci

Üye
Sizin sorunuza cevap veren arkadaşımız eski bir üye olduğundan daha önce bunları yaşadığını ve ayrıca yönetici bir arkadaşın da izahatından sonra bunun üzerine yazışmamak gerektiğini belirtmek istemiş.Herkes kendi uslubunca yazıyor ve nezaket kuralları içerisinde herkes bldiği tür yorumda bulunacaktır.Arkadaşımızın uslubunu bildiğimden size hakaret veya saygısız davrandı gibi gelmiş olabilir ama her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli vardır.BUnu da zamanla birbirimize biraz sabır ve anlayış gösterirsek anlaşılacaktır.Sizin sözünüzde de hakaret tarzı bir uslup var.Umarım sizde iyi niyetle kullanmışsınızdır.Ayrıca forumumuzda tamamı büyük harf kullanmak yasaktır.Bilgineze.
Bu arada Hoşgeldiniz.

kolj

Üye
eyvallah abi hosbulduk guzel sıte bence cok hso arkdaslar onerıd bende sewreım forumları umarım guzel sohbetler cevrırız arkadaslıklar kurarız arkadasıma ıyı nıyetlı dawrandım emın olun hakaret cıkmaz benden

Haberci

Haberci

Üye
Güzel arkadaşlıklar kuracağını, senden ve bizlerden faydalı bilgiler öğrenileceğini umuyorum.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır der büyüklerimiz. Hepimiz bir amaç için buradayız.Herkese hakettiği kadar değer vermek gerekir fazlası azdırır azı küstürür orta karar en iyisidir.Siyasi konular mevzuu işin içinden hiç çıkamıyacağımız bir husustur.Hepimizin içinde bir arslan yatar ve o arslanlar kapışırsa ayırması güç ve zararlı olur. :Bir spor bölümümüz var ancak orayı idare edebiliyoruz bazen o da taşıyor ya İkincisini kaldıramayız . Tekrar Hoşgeldiniz İyi paylaşımlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt