Sigara'yı Nasıl Bırakabilirim! Sigara Nasıl Bırakılabilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sigara'yı Nasıl Bırakabilirim! Sigara Nasıl Bırakılabilir?
Sigara benim can yoldaşım, sigarasız bir hayat düşünemiyorum diyorsanız, aslında sizde sigarayı bırakmak istiyorsunuzdur.

Sigara benim can yoldaşım, sigarasız bir hayat düşünemiyorum diyorsanız, aslında sizde sigarayı bırakmak istiyorsunuzdur. Sigara bilinçaltına hapis ettiğiniz ve dostunuz sandığınız bir illetten ibaret değildir. Sigarayı bırakmak için kendi kendinize psikolojik terapi yapmanızı öneririz. İşte kendinize yönelteceğiniz sorular;

Niçin Sigara İçiyorum?

Bu soruyu kendinize sorduğunuzda maddi ve manevi sıkıntılarınızdan yakınacaksınız. Aslında günde bir paket sigara içtiğinizi varsayarsak ve içtiğiniz sigaranın paketinin 5.5 Türk Lirası olduğunu söylersek, sigaranın size ayda 165 Türk Lirası yük olduğunu söyleyebiliriz. Sigaranın manevi zararlarını ise ileride yaşayacağınız hastalıkları hatırlatarak size yardımcı olabiliriz.

Eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız, karşınıza paketi alıp şu soruyu sorun!

Eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız, elinize bir sigara paketini alın ve pakete yönelerek sizin mi, onun mu daha güçlü olduğunu sorun. Güçlü karakteristik özelliklere sahip olan insanlarda oldukça etkili bir çözüm olan bu soru, sigaranın bilinç altınıza işleyen bir illet olduğunu ortaya koyuyor.

Sigaranın beraberinde getirdiği hastalıklar ile ilgili resimleri inceleyin!

Özellikle zayıf karakteristik özellikleri taşıyan insanların, sigaranın beraberinde getirdiği hastalıklar ile ilgili resimleri incelemesini istiyoruz. Bu tip karakter özelliği gösteren insanlarda bu yöntem oldukça fazla yarar göstermektedir.

Kendinize bahane yaratmayın!

Ninemde sigara içiyordu ama 82 yaşına kadar yaşadı gibi bahaneleri kendinizden uzak tutunuz. Ninenizin bünyesi dışarıdan gelen zararlara karşı oldukça direnişli olabilir, ama sizin bünyeniz dışarıdan gelen en ufak bir zarar ile karşılaştığında ters tepki vererek organ çalışma düzeninizi bozabilir ve ölüme sebep olabilir.

• Beğen
Tepkiler: cemee61 ve Yağmur

Yağmur

Üye
çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederim...

eğer bir kişi gerçekten sigarayı bırakmak istiyorsa bırakır. ne yaptıysam olmuyo bırakamıyorum falan bahane. isteyince herşey olur. kendimden biliyorum. günde 2 pakete yakın sigara içen biri kendi kendime bırakıcam dedim ve 8 ay oldu içmedim bundan sonrada içmemde... insanın kafasında bitirmesi gerek gerisi boş...

Aziz™

Üye
teşekkürler içenler için iyi konu:)

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
Sigara benim can yoldaşım, sigarasız bir hayat düşünemiyorum diyorsanız

bu cümle beni sinir ediyor birine sigarayı bırak dersin hemen bu cümleyi kullanır:off:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...