Sigarayı bıraktıktan sonra....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Sigarayı bıraktıktan sonra....
20 dakika: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Eller ve ayaklar, dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.
8 saat: Kanda oksijen düzeyi normale döner. Kalp krizi riski düşmeye başlar.
24 saat: Karbonmonoksit (egzoz gazı) vücuttan atılır. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.
48 saat: Nikotin vücutta artık saptanamaz. Tat ve koku alma duyusu artmıştır.
72 saat: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar.
2-12 hafta: Dolaşim bütün vücutta düzelir. Yürümek kolaylaşır.
3-9 ay: Öksürük, nefes darlığı düzelir. Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.
5 yıl: Kalp krizi riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.
10 yıl: Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemis biri ile eşit olur.

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
ben sigarayı bırakalı 73 gün oldu
bilgi içinde teşekkürler

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
içmeyin artık şu sıgarayı ya:(

Solamente

Üye
Ablacım senin konunu okumuştum sigarayı bırakmakla ilgili olan o zaman bi karar vermiştim ama sanki inat yapar gibi o gün sinirlerimi bütünüyle bozacak bişey oluyor ne zaman o kararı verirsem o yüzden ben emekli olup köşeme çekilene kadar çok zor diye düşünüyorum

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Ablacım senin konunu okumuştum sigarayı bırakmakla ilgili olan o zaman bi karar vermiştim ama sanki inat yapar gibi o gün sinirlerimi bütünüyle bozacak bişey oluyor ne zaman o kararı verirsem o yüzden ben emekli olup köşeme çekilene kadar çok zor diye düşünüyorum

Sigarayı bıraktıktan sonra ciddi sorunlar yaşadım hayatımda, hem de öyle böyle değil... Ama başlamadım :) Hiçbir şey, sigara içmenin mazereti değil, önce bunu kabul etmelisin ;)

delirza

Üye
ben de bırakıcam
bilgi için saol

lazyboy

lazyboy

Üye
benimde bırakmam lazım ama cok zor görünüyo ama imkansız değil:mahcup:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Yararlı bilgiler...
Paylaşım için teşekkürler :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...