Sigara yasağında ilk yumuşama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Love Prince

Love Prince

Üye
    Konu Sahibi
Sigara yasağında ilk yumuşama
Cezaevlerinde, gemi güvertelerinde ve otellerin belli odalarında sigara içilebilecek


Özellikle eğlence yeri sahipleri ile kıraathanelerin işlerinin düşmesine neden olan sigara yasağında, ilk yumuşama geldi. Çıkarılan bir yönetmelik ile, "Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalarının yatarak tedavi gördüğü sağlık birimlerinde, cezaevlerinde, şehirlerarası veya uluslararası yolcu taşıyan deniz araçlarının güvertelerinde ve otellerin belli odalarında" sigara içilebilmesi için özel alanlar oluşturulacak.
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından çıkarılan yönetmelik uyarınca, bu yerler ile açık havada yapılan spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin icra edildiği yerlerde tütün ürünleri tüketimi için alanlar oluşturulabilecek. Bu yerlere, ‘’Bu alan tütün ürünleri tüketimine ayrılmıştır. 18 yaşından küçükler giremez’’ yazılı levhalar da asılacak.
Tütün ürünleri tüketiminin yasaklandığı yerler ile sigara içilebilecek alanlara uyarıcı levha asmayanlara da bin lira para cezası verilecek. Yasal uyarı levhaları, turistik amaçlı tesisler, müzeler, havaalanları ile yabancıların yoğun olarak bulunduğu yerlerde, Türkçe’nin yanı sıra 6 ayrı dilde de asılacak.
Bu diller de İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Arapça olarak belirlendi. Levhalarda Türkçe’in yanı sıra büyük harflerle alt alta ‘’ NO SMOKING, DEFENSE DE FUMER, RAUCHEN NICHT GESTATTET ve NO ESTA PERMITIDO FUMAR yazacak.
 


byilmazZ

byilmazZ

Üye
Hiç yumuşatılmasın, nefret ediyorum sigaradan :oke:
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
Yumuşasın Yumuşasın :)
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bayağı yumuşatılmış :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
3
Görüntüleme
368
"ForeverAlone"
Cevap
6
Görüntüleme
509
Necmati
Cevap
15
Görüntüleme
3K
Necmati
haltie
Cevap
16
Görüntüleme
710
haltie


Üst Alt