Sigara yasağını yumuşatan kanun teklifi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Sigara yasağını yumuşatan kanun teklifi
Sigara içmediği halde sigara yasağının kapsamını genişleten yasaya red oyu veren CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, sigara yasağını yumuşatmak için kanun teklifi verdi.

Köse'nin TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunda değişiklik yapıyor.

Teklif, özel hukuk kişilerine ait lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde, tütün ürünleri içilen ve içilmeyen bölmeler yapılmasını öngörüyor.

Teklife göre, işletmelerde yapılabilecek bu bölmelerin niteliklerini belirlemek amacıyla Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu, yönetmelik hazırlayacak. Yönetmeliğin düzenlenmesinde, Sağlık Bakanlığının, meslek örgütlerinin görüşlerine başvurulacak.

Tütün ürünlerinin kullanım yasağının yürürlüğünün 1 yıl sonraya ertelenmesini de öngören teklifin gerekçesinde, sigaranın yasaklanmasının, toplum sağlığına büyük katkı sağlayacağı, gelecek kuşakların tütün ürünlerine olan bağımlılığının en aza indirilmesinin, dolaylı olarak toplum sağlığı konusunda olumlu bir adım olacağı belirtildi.

-YASAĞIN EKONOMİK BOYUTU-

Tütün ürünlerinin yasaklanmasının, bu yanıyla birlikte görülmesi gereken başka yanlarının da bulunduğu ifade edilen gerekçede, şunlar kaydedildi:

''Her şeyden önce bireylerin tütün ürünü kullanma özgürlüğünün kısıtlanmaması gereklidir. Bu özgürlüğün tütün ürünü kullanmayan başka bireylere zarar vermemesi için ise çeşitli yollarla konuya çözüm getirmek olanaklıdır. Belli büyüklüğün üzerindeki özel hukuk kişilerine ait olan lokantalarla, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde bu konuda tütün ürünü içilen ve içilmeyen yerler gibi ayrımlar yapılabilir. Benzer düzenlemelerle tütün ürünü tüketenlerin özgürlüğü sağlanıp, aynı zamanda tüketmeyenlere zarar vermesinin önüne geçilmiş olacaktır.

Tütün ürünü tüketmenin bir özgürlük olmasını düşünmenin yanında, ilgili yasağın neden olduğu ve çok ciddi boyutlarda sorun doğuracak bir başka nokta daha bulunmaktadır. Bu ise konunun ekonomik yanıdır. Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonunun, ülke genelinde kahvehane alışkanlığı olan insanlarla yaptığı ankete göre, kahvehanelere gelen müşterilerin yüzde 95'inin sigara içtiği, bu yasakla birlikte kahvehanelere gelmeyecekleri sonucuna ulaşılmıştır. Kahvehanelerin açık olduğu saatlerde ortalama günlük 5 milyon müşteriye hitap ettiği düşünüldüğünde, ilgili yasağın ekonomik olarak çok büyük bir sonuç doğuracağı kesindir.''

Ekli dosyalar

Love Prince

Love Prince

Üye
iyi olur :D

EsmEr_samsun

EsmEr_samsun

Üye
Sadece özel kurumlarda yasak olsun bitsin işte... Nie uğraştırıosunuz milleti...

Odysseus

Odysseus

Üye
Kesinlikle çok abartılı yasaklar gelmişti. Eski çalıştığım şirkette 4. kattaki adam -2. kata iniyor sigara içip yukarı çıkıyordu. Her sigara içmesi ortalama 15 dk sürse günde 10 sigara içse yaklaşık 2.5 saat işgücü kaybı. Yasa kapsamı daraltılmalı.

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
çok abartı bencede her anlamda zarar 4.murat gibi halka yasak sadece millet gidip 1 cay bi sigara içemiyor ya ne kadar sacma öğretmenlr okulların önlerinde sigara içiyoryazık daha çok kötü örnek zamnb kaybı her aanlamda zarar yasak olan herzamn çekiçidir

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Umarim hayata geçer

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
bencede isyan edicek millet yoksa:)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
isyan değilde bırakmayı denesek daha hayırlı olmaz mı?

'Davut

'Davut

Üye
Milleti bırakmak için yapıyorlar eziyet için değil bırakmayı düşünsüler biraz....Zor değildir....
Bence çok iyi böyle

Godfather

Godfather

Üye
Haberlere çıkmıştı :ehe

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
ya kimse içmesin sunu ya

EroL

EroL

Emekli Yönetici
kardeşim benim keyfim bu, devlet benim sağlığımı düşünüyosa önce şu zamları durdursunda ruhsal sağlığım yerine gelsin. içmeyen insan da içen insan değilmi? Bu yasa resmen özgürlük hakkıma saldırı. İçilen içilmeyen bölüm olsun nargile kafelerim geri gelsin

Berlin Boleyn

Sigarayı Bıraktım Mutluyum Huzurluyum Herkeste Doğru yolu Bulur İnşallah:)

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim benim keyfim bu, devlet benim sağlığımı düşünüyosa önce şu zamları durdursunda ruhsal sağlığım yerine gelsin. içmeyen insan da içen insan değilmi? Bu yasa resmen özgürlük hakkıma saldırı. İçilen içilmeyen bölüm olsun nargile kafelerim geri gelsin

:oke:aynen kıymetini bilmemişiz:ağlarım:

--------------- Ekleme ---------------

Sigarayı Bıraktım Mutluyum Huzurluyum Herkeste Doğru yolu Bulur İnşallah:)

:alkis:alkis:alkis:alkis:alkis:alkis:alkis:alkis
TEBRİKLER...

Love Prince

Love Prince

Üye

sonuna kadar haklısın :oke:

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
yinede sigara içmesek en iyisi:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...