greenmile
Üye
Ben bu konuda hep şanslıyımBen bi çekiyorum, izmarit kırmızı ruj E sonra da kimse içmiyo bana kalıyo sigara
bugün elimde kısa malbora vardı zaten ufacıcık bişey sigara dumanını gören kim varsa koşa koşa geldi yanıma insanlar kavrulmus sigarasızlıktan
bence batmasına neden olur çünkü benim gibi 8 tl veren adam gidip başkasına vermez sigara
Tam ben yazacaktımO kadar para vermişim, öğrenci insanız sonuçta. Sigarasızlıktan öllllse belki 1 dal veririm
bişey olmaz ya bu millet alışık ayrıca hepimiz zenginiz kimi kandırıyorsunuz?
----------Eklendi @ 21:50:58 ---------- Yazıldı @ 21:50:00 ----------
zamanında 10 kişi dönerdik filtresine kadar yine döneriz ayıp ettin yalnız ağzınla ıslatma hiç sevmem
bugün elimde kısa malbora vardı zaten ufacıcık bişey sigara dumanını gören kim varsa koşa koşa geldi yanıma insanlar kavrulmus sigarasızlıktan
inşallah,bazı tipler vardır dudağıyla sigarayı oynatır falan tabiri caizse sevişir sigarayla nazikçe içersen birşey olmaz
Sigara ve içki // Ben bunlardan uzak duruyorum, bunlarda bendenMutlu mesut bir hayat sürdürüyoruz. Bu yüzden bence zamlar gelsede olur gelmesede
sen bide parliament yak bakem noluyor
Devletin yapmadıgını yapın dıyorsun.Öyle bır hukumet kı,kendı sıgarasını uretip halkına ucuz sıgara mal etmekten mahrum.Prestige gibi bir sigarayı uretıp satamıyorsa var bır özürlülük...Neyse konu sıkıntıya gırmesın siyasetle
ben gidicem zatenEsra gel adanaya gidiyomben
Durumu şöyle özetleyeyim.Sigaraya gelen zamlar sigara içilme oranını azaltmak içinse bu durum şuna benziyor:Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde sigara pahalıdır İsa sen de bilirsin bunu maksat caydırıcı olması içindir.norveçte yaşayan bir arkadaşım var burda 5 lira olan sigara orda en az 20 lira diyor alırken koyuyor içemiyoruz diyor bahsettiğimiz ülke Norveç avrupa birliğini beğenmeyip girmeyen Norveç gelir seviyesi tavan yapmış Norveç.Prestige gibi bir sigarayı uretip halkına satmakta intihardan başka bişey değildir.bu iyilik midir kötülük müdür?Ben bile sigarayı azaltma yoluna gidiyorum keşke iki katı artsada ülkenin yarısı sigarayı bıraksa.Bunun yanında yapılan zam yaklaşan krize karşı hazırlanmış bir emniyet sübabıdır.ispanya ve Yunanistan'ın hali ortada.Neyse sigara içiyoruz hem cebimize hem ülkemize hem de en önemlisi olan sağlımıza zararlı.umarım en az seviyede zarar görürüz.
Durumu şöyle özetleyeyim.Sigaraya gelen zamlar sigara içilme oranını azaltmak içinse bu durum şuna benziyor:
Zinayı engellemek için genelevlerde çalışan kadınlara zam yaparsınız.Artık geneleve gitmek erkek için lüx bir hal alır ve genelevlerdeki fuhuş oranı azalır.Eğer bu evlerdeki ilişki oranına aldanıp ülkede zina azaldı diye bir hesaplama yaparsanız yanılırsınız.Çünkü onca zamdan sonra artık vatandaş,geneleve gitmez ; ama sokaklarda,orda burda,yol köşelerinde güvenilirliği olmayan ucuz ilişkilere girer.Ya da apık sapık yöntemlerle insan kendini tatmin etmeye çalışır
Kendileri en son model arabaya biner kapiyi soforu acar ,cantasini veli tasir,notunu ahmet alir,yurt disina zirt pirt giderler..
Latin amerikada bir ulke basbakani vosvos tarzi bi arabaya biniyordu kendi kullaniyordu ustelik.Bizimkilerde binse ya ne gerek var o kadar adama para vermeye.
Onlarin birgunluk harcamalariyla kac yillik sigara parasi cikar ama vatandasa girsin zam falan sorun degil ne de olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?