Sigara İçmeden Bu Deneyi Okuyun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Sigara İçmeden Bu Deneyi Okuyun
Sigaranın zararları bu kez de bitkiler üzerinde deneniyor. İki ayrı fanusta yetiştirilen "arpa"dan birisine günde iki sigara dumanı verildi. Sonuç şöyle:
Trabzon Yomra Fen Lisesi öğrencileri Nagihan Uzun ile Esra Baltacıoğlu, 6 gün süren bilimsel çalışmalarıyla sigaranın zararlarını bir kere daha gözler önüne serdi.
14.04.2006 07:17
<div align="center"></div>

TÜBİTAK&#39;ın Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması bölge sergisinde yer alan &#8220;Sigara dumanının arpa bitkisi üzerindeki olumsuz etkileri&#8221; konulu bilimsel araştırma büyük ilgi gördü.

İki ayrı fanusta arpa bitkisini çimlendiren öğrenciler, fanusların birinde 6 gün boyunca sabah ve akşam saatlerinde 2 sigara yakarak bitkinin büyümesinde sigara dumanının etkisini izledi. Altıncı günün sonunda, sigara yakılan fanustaki arpaların boyunun normal fanusta yetişenlerden daha kısa olduğu belirlendi. Bitkinin gelişmesini sağlayan enzimlerin sigaralı ortamda yetiştirilen arpalarda daha az olduğunu belirleyen öğrenciler, sigaranın zararlı etkisini gözler önüne serdiler.

S1FR3K1R1C1

Üye
ßenim Sigara Derdim Yok Gerçekten Çok Kötü ya Sigaraya Alışmak ßundan Sonrada İçmem Artık..

Emeğine Sağlık...

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
aman ha derim sakın sigara falan içmeyin kendi kendinizi zehirliyorsunuz bari ilerde doğacak çocuklarınızı zehirlemeyin. kendinizi düşünmüyorsanız sizden bir parca olacak olan çocuklarınızı düşünün derim ben. SİGARAYA HAYIR&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;

sadoes

sadoes

Üye
no smoking

busem

Üye
Tabiki zararları çok ve bunu bile bilede bazılarımız içiyoruz. İçen biri olarak ama ha içmeyin deme lüksünü bulamıyorum kendim de. Umarım içmeyen biri başlamaz bırakması zor çünkü..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...