Bir sigara ömürden 5 dakika kısaltıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bir sigara ömürden 5 dakika kısaltıyor
Sigaraya harcanan para ile Türkiye'de yılda 4 fabrika yapılabileceğini biliyor muydunuz?

Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Meryem Alpar, içilen bir tane sigaranın insan yaşamından 5 dakika kısalttığına dikkat çekti. Dr. Alpar, sigaraya harcanan para ile Türkiye'de yılda 4 fabrika yapılabileceğinin altını çizdi.

İÇİLEN SİGARA SAYISI NE KADAR FAZLAYSA..
Ankara Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Meryem Alpar, üniversite hazırlık öğrencilerine sigaranın zararlarını anlattı. Sigarayı, 'zehirli bir bitki olan tütünün ince bir kâğıt içine sıkıştırılarak sarılmış hali' olarak tanımlayan Alpar, sigara dumanında vücut için zararlı 4 binden fazla madde bulunduğunu ve bunlardan en tehlikelilerinin nikotin, karbonmonoksit, katran olduğunu ifade etti. Sigara içenlerde el ve ağız alışkanlığı bulunduğunu anlatan Uzm. Dr. Alpar, günde içilen sigara sayısı ne kadar fazlaysa, bu alışkanlığın o kadar güçlü olduğunun altını çizdi.

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN 3 YÖNTEM
Uzm. Dr. Alpar, sigaranın 'kendi kendine bırakma' ve 'etkinliğini kanıtlamış tıbbi tedavi' ile bırakılabileceğini belirterek, "Bağımlıların bir kısmı sigarayı birden, kendi kendine bırakabilir. Kendi kendine bırakmakta zorlanan kişilerde en etkili tedavi ise hekim gözetiminde bilimsel yöntemlerin kullanılmasıdır. İlaç tedavisi hekim kontrolü ve danışmanlığında uygulanmalıdır. Sigarayı bırakmak için 3 yöntem uygulanabilir, bunlar nikotin yerine koyma tedavisi, bupropion HCl tedavisi ve varaniklin tartarat tedavisidir. Nikotin yerine koyma tedavisi bağımlılarda sigara bırakırken oluşan yoksunluk belirtilerini giderir. Bunun nikotin bandı, nikotin sakızı, nikotin burun spreyi ve nikotin kartuşu gibi farklı formları vardır." dedi.

SİGARA ÖMÜRDEN 5 DAKİKA KISALTIYOR
İçilen bir sigaranın insan yaşamından 5 dakikayı kısalttığını anlatan Alpar, sigaraya harcanan para ile Türkiye'de yılda 4 fabrika yapılabileceğini kaydetti. Uzm. Dr. Alpar, seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. kaynak : ensonhaber
 


savas_yal

savas_yal

Üye
boş veeer bir gün önce ya da bir gün sonra ne farkeder devaaaam diyorum :))
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ya o değilde benim bu hesaba göre ölmem gerekiyor :d:

Ama niyetimi aldım yakın bir zamanda bırakmayı deniyeceğim
Bırakmadan yak bitane daha. Anaaaa paket bitmiş :cigara:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
4
Görüntüleme
614
Emrgncy
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
498
Haydar
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
590
x-scarface
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
429
Haydar
Dafny
Cevap
3
Görüntüleme
432
futbol123


Üst Alt