arkadaşlar çok anlamam bu telefon işlerinden bende de var bitane s81 ben karıtıra karıştıra şöle bi yol buldum ama anlatmadan önce uyarayım dediğim gibi bu işlerden anlamam anlatacağım yöntem belki telefon sağlığı için pek iyi bişi değildir emin değilim bilmiyorum. ama işe yarıyor oyunlar yükleniyor ve oynanıyor. telefon ve kablodan fazlasına ihtiyaç var bu işler için. en önemlisi brew mobile commander adlı programa ihtiyac var. bunu kurucaz bilgisayara. telefonu kabloya takıcaz (sadece takmak yeterli, ayrıca flash disk yada pc sync gibi seçenekler seçmesenizde görüyor) sonra programı çalıştırıyoruz programda settings kısmını tıklayın üst köşede.. orda port seçmenizi istiyor iki seçeneğide port4 yapın (bu benim için port4 sizin için farklı olabilir deneyin port4 işe yaramazsa) ok deyin, settings kısmının yanında connect seçeneğini tıklayın 2 - 3 saniye içinde telefonunuza bağlanacaktır. artık oyunları yüklemeye hazırsın. telefonun içinde brew klasörünün içinde shared klasörüne atacağız oyunları. işte bu kadar. ama hangi oyunları çalıştırır hangi dosyaları atıcaz diyen varsa orada da yardımcı olayım. öncelikle benim deneyipte çalıştıramadığım oyun 1-2 tane ama bir çok oyunda da ekran çözünürlüğü ile ilgili sanırım ekrana sığmadı yada ufak kaldı ama büyük bi çoğunluğu gayet güzel ve keyifli şekilde çalıştı. telefonunun brew/shared/ kısmına hangi uzanyılı dosyaları atacağız? jar ve jad uzantılı dosyaların ikisini de atacağız. sitedeki oyunların çoğunda jad yok diyen varsa da onlara tavsiyem jad maker adlı ufak bi programı tavsiye ediyorum.
yani özetlersek
brew mobile commander programı
kablo
jad maker programı.. bu üçlü ile nerdeyse tüm java oyun ve uygulamaları benw siemens s81'inize yükleyebilirsiniz. bu yaptıklarım telefon için çok tehlikeli bişeyse de bilen biri varsa uyarsın yapmayalım ..

gerekli programlar için linkler (linkler ölürse google'a sorun o size bulur)
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
--------------- Ekleme ---------------
efendim s81 yeni yeni piyasaya girdiğinden pek bi bilgi paylaşım yok o yüzden ben bi iki bilgi daha aktarayım. ben telefondan anlamam bazı terimler vardır isimleri vardır bunların ama ben bilmediğimden onlara kendimce isimler verip anlatacağım. şimdi bilgisayarlar gibi bunların da işletim sisemleri var. telefonda bazen bu yazılımdan kaynaklanan bozulmalar olabilir yada format gereği görebilir bunun içinde telefonu bu işletim sistemini tekrar yüklemek icap eder. yukarıda anlattığım oyun yüklemelerinden kaynaklanan çökmeler de bunlara dahil. efendim göçtü benim benq siemens s81 im diyen olacaksa da yine bu kıt bilgimle ulaştığım bilgiler şu şekilde.. evet bu kurulum dosyasını (bunun adı nedir bilmiyorum fw mi versiyon yüklemek mi) internetten bulmak mümkün. tavsiyem indirin bilgisayırınızın bi köşseinde dursun ne olur ne olmaz laızm olabilir.
Username: mobile
Password: mobile
burada bi liste çıkacak burada
S81_FW_V1.31_Retail.exe diye bi dosya var onu indiriseniz işinizi görecek.
efendim şimdi işleme başlıyoruz. önce telefonunuzun yedeğini alın. telefon listesi mesajlar falan. bunlar silinecek. sd cartım var orada resim müzik bişiler vardı onlar da silinir mi? bende silinmedi ama siz garanti olsun diye kartınızı çıkarın. şimdi telefonunuzu kapatın ve sim kartını içinden çıkarın. usb kablosuyla bilgisayara bağlayın. telefonu açın ve programı çalıştırın. program sizden port seçmenizi isteyecek port 4 seçin sonra starta basın. 5-10 dakika sürecek işlem sonunda telefonunuz aldığınız günki gibi olacak. içi boş kullanıma hazır temiz bi telefon...
bu işlem için çok önemli bir uyarım var yanlız... kurulumdan sonra telefonu türkçe kullanamayacaksınız. türkçesi gidiyor. ingilizce olacak. türkçe sürüm için aramaya devam ediyorum inş. bulurum bi yerlerde onu da size anlatırım yada bilen bulan biri buraya link veirirse hepimiz teşekkür ederiz. iyi günlerde kullanın efendim...