Sidnei'yi Ronaldo önerdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Sidnei'yi Ronaldo önerdi
Beşiktaş'ın eski savunma oyuncusu Ronaldo, Brezilyalı futbolcu için Siyah-Beyazlı yöneticilere, "Çok büyük bir yıldız. Bonservisiyle alın, fiyatını ikiye katlar" dedi. Ancak 14 milyon euroyu fazla bulan Beşiktaş, kiralama yolunu seçti.

eşiktaş'ın bu sezon kiralık olarak savunmasına kattığı Sidnei, genç yaşına rağmen birçok başarıyı yaşamış bir oyuncu. 1989 doğumlu olan Brezilyalı yıldız,. futbola İnternacional'de başladı. 2006'da U20 Takımı ile Brezilya şampiyonluğu yaşadıktan sonra A Takım'a alındı. 2007'de Recopa Surdamericana şampiyonu olan takımda yer aldı. 2008'de özel bir organizasyon olan Dubai Cup'ta da şampiyonluk sevinci yaşadı.


25 milyon euroya serbest

Bu kupada Stuttgart ve İnter'e karşı oynarken, kendini Avrupa pazarında da gösterme imkanı buldu. Daha sonra İnternacional ile yerel lig Campeonato Gaucho'da bir kupa daha kaldırdı. 24 Temmuz 2008'de Benfica'ya transfer oldu. Portekiz ekibi, Sidnei ile yaptığı sözleşmeye "25 milyon euroya serbest kalır" maddesi ekleyerek, geleceğin yıldızına ne kadar güvendiğini gösterdi. Sambacı burada da bir lig şampiyonluğu ve bir de UEFA Kupası yarı finali gördü.

Sidnei'den kesinlikle zarar etmezsiniz

Benfica'da 3 sezon geçiren Sidnei geçen sezonun sonlarında Beşiktaş'ın gündemine geldi. Siyah-Beyazlılar genç starı eski futbolcuları Ronaldo'ya sordu. Bir dönem Kartal'ın unutulmaz savunma oyuncuları arasında yer alan Ronaldo, kefil olduğu Sidnei için, "Mutlaka transfer edin. Mümkünse bonservisiyle birlikte alın. 1'e alırsınız, 2'ye satarsınız, kesinlikle zarar etmezsiniz" tavsiyesinde bulundu. Ancak Benfica 14 milyon euro isteyince, Siyah-Beyazlılar da kiralama yolunu tercih ettiler.

İkili mücadelelerde yüzde 91 başarı

14 milyon euro karşılığı bonservisini alma hakkı Beşiktaş'ta olan Sidnei özellikle hava hakimiyeti ve gücüyle tanınan bir oyuncu. Avrupa Ligi'nde geçen sezon girdiği 14 hava topu mücadelesinin 12'sini kazandı. Yine rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin yüzde 91'inden galip çıktı. 29 pozisyonda kalesini tehlikeden uzaklaştıran hamleyi yaptı.Topa hakimiyeti de üst düzeyde olan Brezilyalı Sidnei, aynı zamanda süratli bir oyuncu olduğu için de özellikle rakibin kontra ataklarına zamanında müdahale edebiliyor.

Rekabeti kazanırsa

Sidnei 1989 doğumlu bir oyuncu. Portekiz'in önde gelen takımlarından Benfica'da 16 lig, 4 AL maçı oynadı geçen yıl. Ve kulübü bu genci 200 bin dolara bir yıllığına kiraya verdi! Ama kendisi Beşiktaş'tan 1,1 milyon avro alacak!

Elimizdeki en değerli ölçüler bunlar Sidnei için. Yani ona Beşiktaş, onu geçen yıl kullanandan daha çok değer veriyor. Bu gençte eğer Beşiktaş'ın Benfica'dan daha iyi gördüğü bir cevher var ise ne âlâ... Hani Ersan'daki durum gibi.

Yoksa... Yoksa yalnızca para boşa gider. Yerine adam var. Ve en çok Sidnei kaybeder. Ne Benfica geri alır, ne Beşiktaş'ta kalır. Yerinde oynayacak bizim ligin ustası üç deneyimli var. Kadroyu zenginleştirecek ama rekabeti kazanacağının bir garantisi yok!

Hulk'u korkutan tek savunmacı

- Araba kullanmaya çok meraklı, en kötü özelliği ise süratli araba kullanması.

- Bütün Brezilyalılar gibi samba en sevdiği dans ve bunu mükemmel yapıyor.

- İnternette sörf yapmak en büyük hobilerinden, zaman zaman bilgisayar başında sabahlaması eleştirilen özelliklerinden birisi.

- Ancak buna rağmen çok disiplinli, çok önemli bir sorun yoksa, kesinlikle antrenman kaçırmaz ve ciddidir.

- Yemek yemeyi çok sevdiği için zaman zaman kendini frenleyemiyor ve özellikle yaz dönemlerinde kilo problemi yaşayabiliyor.

- Portekiz futbolunun yeni yıldızlarından Hulk'un en çekindiği savunma oyuncusu...

- Sidnei, Real'e transfer olan Nuri Şahin'in hayranı.

Rakip forvetler ondan korkar

Bir dönem Beşiktaş formasını giyen Zago, Siyah-Beyazlı takımın çok kaliteli bir futbolcu transfer ettiğini belirterek, "Sidnei Türkiye'de oynanan futbola yatkın bir oyuncudur. Sertlikten yılmayan yapısı ile kısa sürede taraftarın sevgilisi olacağından eminim. Şunu şimdiden söyleyebilirim ki, rakip forvetlerin oynamaktan çekineceği bir stoper gelecek sezon Beşiktaş forması giyecek. Sidnei burada kendini gösterdikten sonra, ünlü kulüplerin transfer listesine girecektir" yorumunu yaptı.

Genç Milliler'i yaktı

Sidnei 2005'te U17 Dünya Kupası yarı finalinde takımımızı tahrik etti, 3 oyuncumuz kırmızı gördü, maçı da 4-3 yitirdik.

Beşiktaş'ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Sidnei'yi aslında Türk futbolu 2005 yılında tanımıştı. Peru'daki U17 Dünya Şampiyonası'nda gençlerimiz yarı finalde Brezilya ile karşılaştı. O mücadelede Sidnei yedekti.?Ancak gergin geçen maçta, kulübeden de olsa futbolcularımızı tahrik eden isimlerden birisi oldu.

Bu karşılaşmada Özgürcan Özgür,?Serdar Keşçi ve Erkan Ferin kırmızı kart gördü. Milliler de mücadeleyi 4-3 kaybederek final şansını kaybetti. Sidnei,?Türk futbolseverlerinin karşısına bir kez de Galatasaray ile çıktı. Benfica'nın UEFA şampiyonu olduğu 2008-09 sezonunda Sarı-Kırmızılı takıma karşı forma giydi.

SEZON TAKIM MAÇ GOL

2007 İnternacional 21 -
2008 İnternacional 4 1
2008-09 Benfica 24 3
2009-10 Benfica 5 -
2010-11 Benfica 16 3
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt