selam arkadaşlar. 5800 ekran jelatini ile ilgili.

Sponsorlu Bağlantılar

Sphinx.00

Sphinx.00

Üye
    Konu Sahibi
selam arkadaşlar. 5800 ekran jelatini ile ilgili.
arkadaşlar dün 5800 ekran jelatini aldım.. orjınal jelatını ıle kullanıoyrdum. maglum kullananlar bılır. kötu bir görunusü vardı.. arkadaşlar asıl meseleye gelicem. jelatini telefoncu yapstırırken altında toz kalmış. ve toz kabarcık seklınde nasıl söylesme baloncuk olusturdu ekranda. jelatini kavlatmaya calısdım fakat kavlatmak zor gibi görunuyor baska ne yapabılırım bşldiginiz bir teknik veya işe yarar bişi varsa yazın arkadaşlar şimdiden teşekkürler...

Perfect!

Üye
aynı şeyi bende yaşadım son attım çöpe jelatini silokon kap almayı düşünüyom

fbforever

fbforever

Üye
Jelatini çıkarmak zor birşey değil. Çıkardıktan sonra sabunlu su ile yıka, kurut ve tekrar tak. Bu işlemi kabarcık olmayana kadar yap, jelatine zarar vermez.

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
5800'ın ekranı çizilmiyor ki bu telaş neden? Aklınıza başkalarının aşıladığı "dokunmatiği hassas ekran çabuk çizilir" cümlesiyle dolaşıyorsunuz. Diğer telefonları bilmem ama 5800'da öyle bir problem yok 2 aydır kullanıyorum hala ekranında çizik yok.

Telefonu bozuk para, anahtar vb hatta sadece bu tip değil sert olan herhangi bir cisimlerle aynı cebe koyup ardından hani çizilmiyordu diye gelen olursa içimden edeceğim lafları tahmin edip gelsin...

Parmak izinin bıraktığı lekenin kalem yada tırnak ile üzerinden geçtiğinizde oluşan çukurlar çizik değil. Parmak dokunduğu yere yapışkan bir sıvı bırakır. Yapışkan dediysek uhu gibi değil :D orda duracak kadar yapışkan. Bunuz üzerinden tırnak yada kalemle geçtiğinizde onu oradan kazır ve orda çukur oluşur. Ekranı düzgünce sildiğinizde göreceksiniz ki onlar çizik değil.

fbforever

fbforever

Üye
Daha fazla korumak isteyen için jelatin iyidir.

Sphinx.00

Sphinx.00

Üye
    Konu Sahibi
sabunlu su yapıskanlıgını bitirmezmi usta..

Jelatini çıkarmak zor birşey değil. Çıkardıktan sonra sabunlu su ile yıka, kurut ve tekrar tak. Bu işlemi kabarcık olmayana kadar yap, jelatine zarar vermez.

--------------- Ekleme ---------------

güzel diyorsunda usta.. istenmedik durumlarda hani dalgınlıga geldiginde cebine attıgın zaman hoşaf olur cıkar ekran.. ki bendede bir huy var... telefonda bir cizik göreyim gözum sürekli oraya takılır. bi acayip oluyorum telefondan soguyorum onun için aldım.. ama eşşek telefoncu takıcam diye ıcınde toz bırakmış... Bu tozda kabarcık oluşturdu nasıl giderebiliirm. jelatin cıkmayacak gibi gözükuyortam küt oturmus.. baska bir yolu varmıdırki dicem sacma olucak sanırım.. :S.....

5800'ın ekranı çizilmiyor ki bu telaş neden? Aklınıza başkalarının aşıladığı "dokunmatiği hassas ekran çabuk çizilir" cümlesiyle dolaşıyorsunuz. Diğer telefonları bilmem ama 5800'da öyle bir problem yok 2 aydır kullanıyorum hala ekranında çizik yok.

Telefonu bozuk para, anahtar vb hatta sadece bu tip değil sert olan herhangi bir cisimlerle aynı cebe koyup ardından hani çizilmiyordu diye gelen olursa içimden edeceğim lafları tahmin edip gelsin...

Parmak izinin bıraktığı lekenin kalem yada tırnak ile üzerinden geçtiğinizde oluşan çukurlar çizik değil. Parmak dokunduğu yere yapışkan bir sıvı bırakır. Yapışkan dediysek uhu gibi değil :D orda duracak kadar yapışkan. Bunuz üzerinden tırnak yada kalemle geçtiğinizde onu oradan kazır ve orda çukur oluşur. Ekranı düzgünce sildiğinizde göreceksiniz ki onlar çizik değil.

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Jelatin her türlü çıkar merak etme köşesinden açarsan biraz devam edebilirsin. Eğer jelatin çıktığında ekranda kalıcı yada zorlayıcı leke bıraktıysa gidip telefonucuyu dövebilirsin. Tamamen dandik bir ürün satmış sana demektir. Birde eklemek istiyorum Kaliteli bir ekran koruyucu defalarca kez denemeye rağmen yapışkanlığını kaybetmez (Sabunlu su ile silersen ne olur bilmiyorum). Tabi bu defalarcanın altından yüksek miktarda bir defalarca çıkmıyor :D

Mygse

Mygse

Üye
@ylmz.fatih
ekranı çizilmiyor demişsin, 2 arkadaşımda var. biri gerçekten hor kullanır telefonu , telefonda iz bile yok.

Ama diğeri yeni aldı, alır almaz üstünde derin çizgiler oluştu :S anlam veremedim nasıl yaptı nasıl becerdi :S

Sphinx.00

Sphinx.00

Üye
    Konu Sahibi
ondan korkuyorum... 7.5 tl ye almıştım.. alırken söyledım. cıkartırken ekrana zarar verırmı dedım. yok yok. stedıgın zaman cıartabılırsın dedi.. dur bakalım bir deneyim.. :)

Jelatin her türlü çıkar merak etme köşesinden açarsan biraz devam edebilirsin. Eğer jelatin çıktığında ekranda kalıcı yada zorlayıcı leke bıraktıysa gidip telefonucuyu dövebilirsin. Tamamen dandik bir ürün satmış sana demektir. Birde eklemek istiyorum Kaliteli bir ekran koruyucu defalarca kez denemeye rağmen yapışkanlığını kaybetmez (Sabunlu su ile silersen ne olur bilmiyorum). Tabi bu defalarcanın altından yüksek miktarda bir defalarca çıkmıyor :D

Perfect!

Üye
ben çıkarttım bişey olmamıştı

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
@ylmz.fatih
ekranı çizilmiyor demişsin, 2 arkadaşımda var. biri gerçekten hor kullanır telefonu , telefonda iz bile yok.

Ama diğeri yeni aldı, alır almaz üstünde derin çizgiler oluştu :S anlam veremedim nasıl yaptı nasıl becerdi :S

İlk arkadaşındaki 5800'ın dağılmaması normal çünkü ben oyun oynarken kendimi kaybediyorum kendime geldiğimde ekrana eziyet ettiğimi farkediyorum.

ikinci arkadaşın telefonu cebinde nereye koyuyor ne ile telefonu temizliyor cebinden çıkınca telefon nerede duruyor. Bu soruların cevabı seni doğru yönlendirecektir. Birde ekranı Stylus kalem yada kendi tırnağıylamı yoksa bulduğu her nesne ile mi kullanıyor. Buna da dikkat ederek tekrar sor ona.

Dip Not: Fazla özenmesin telefona 1 yılı çıkarmaz:D Birşeyi alınca oluruna bırakın :) Gerekli önlemi alın ama gerisini oluruna bırakın. Fazla özen göze batar.

Mygse

Mygse

Üye
2. arkadaşımın sorunu kız olması sanırım :) pena ile kullanıyor normalde ama bazen tırnağıyla basıyor ekrana. Öyle çizdi sanırım :D ama gerçekten derin bir çizgi var.

Sphinx.00

Sphinx.00

Üye
    Konu Sahibi
ben çıkartamadım ustaa valla yah.....

ben çıkarttım bişey olmamıştı

--------------- Ekleme ---------------

valla kardeşim ben korkuyorum... bendede bir huy var zaten telefonun ekran cizildimi.... telefondan soguyorum.. daha önceki n81 i mi satmamın %70 sebebide buydu zaten...

İlk arkadaşındaki 5800'ın dağılmaması normal çünkü ben oyun oynarken kendimi kaybediyorum kendime geldiğimde ekrana eziyet ettiğimi farkediyorum.

ikinci arkadaşın telefonu cebinde nereye koyuyor ne ile telefonu temizliyor cebinden çıkınca telefon nerede duruyor. Bu soruların cevabı seni doğru yönlendirecektir. Birde ekranı Stylus kalem yada kendi tırnağıylamı yoksa bulduğu her nesne ile mi kullanıyor. Buna da dikkat ederek tekrar sor ona.

Dip Not: Fazla özenmesin telefona 1 yılı çıkarmaz:D Birşeyi alınca oluruna bırakın :) Gerekli önlemi alın ama gerisini oluruna bırakın. Fazla özen göze batar.

hitbossh

Üye
jelatini nasıl bulabilirim

bRkxq93

bRkxq93

Üye
Bende Normal Biçimde Kullanıyorum.

Ama Arkadaşlar Anahtar , Bozuk Para , Vb... Şeylerle Aynı Yere Koymayın Telefonu.

Size Tavsiyem Gidin Orjinal Kabını Alın Çok Güzel Bir Görüntüsü Var.

BİZ KARŞIYAKA 'LIYIZ...

skol72

skol72

Üye
bende ekran koruyucu jiletinle kullanıyorum ekran çizilmesin diye ama deri kılıfta taşımama rağmen yinede ekran koruyucu çizilmiş,ben telefonu ilk aldığımda forumlardaki yorumlardan esinlenerek hemen koruyucu jiletin aldım ama dün yeni alan birisinde gördüm ilk çıkan jelatin sökmüş ve ekran parım parım parlıyordu imrendim keşke şunu yapıştırmasaydım diye şimdi sökmeye çekiniyorum ya iz bırakırsa bi kere bir yorum gördüm ekrandaki nokia yazısını silebiliyor diye işte bu beni tedirgin ediyor.bence de şuan böyle bir düşüncesi olan arkadaş varsa güzel bir deri kılıfla ekranı özgürce kullansınlar tavsiyemdir.

Mygse

Mygse

Üye
bende ekran koruyucu jiletinle kullanıyorum ekran çizilmesin diye ama deri kılıfta taşımama rağmen yinede ekran koruyucu çizilmiş,ben telefonu ilk aldığımda forumlardaki yorumlardan esinlenerek hemen koruyucu jiletin aldım ama dün yeni alan birisinde gördüm ilk çıkan jelatin sökmüş ve ekran parım parım parlıyordu imrendim keşke şunu yapıştırmasaydım diye şimdi sökmeye çekiniyorum ya iz bırakırsa bi kere bir yorum gördüm ekrandaki nokia yazısını silebiliyor diye işte bu beni tedirgin ediyor.bence de şuan böyle bir düşüncesi olan arkadaş varsa güzel bir deri kılıfla ekranı özgürce kullansınlar tavsiyemdir.

Evet jelatin ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta ekranın üstüne gelen yeni bir tabaka olduğundan görüntünün matlaşması doğaldır.
Jelatini sökmek istiyorsan hiç çekinme, yapışkanlk yada iz bırakmaz. Ama yinede söktükten sonra ıslak mendille bir sil tamamdır

Chicago Made

Chicago Made

Üye
Ben de çok özen gösteririm telefonuma:DÖncelikle O Telefon İlk alındığında çıkan jelatin koruyucu jelatin değildir fabrikada telefon eskimesin diye durar ama kesinlikle onu kullanmayın.Zaten arkadaslarınız onu çıkartmaya çalısır ve sizi ezmeye çalıırlar pinti diye:D LCD Screen Protector var Onu kullan oldukça kaliteli ben her gün çıkarıp yıkıyorum tekrar takıyorum hiç bi zararı yok.Ve Kabarcık olmaması için 45 dereceyle yapıstır Bİ TESEKKÜR YETER:D

• Beğen
Tepkiler: chucky43

seb

Üye
kabarcığın ortasına toplu iğne batır havasını al

cres557

cres557

Üye
burdan bu konuyu acan arkadasa we metesarıkayaya sesleniorm 10 numara adamlarsınız:) saka degil bende agustos 2010 da aldım black bide n gage war ( n gage yi babam bilmiyor bu arada) iki telefonumada gözüm gibi bakıyorum:) mete sana su acıdan katılıyorum bende ilk aldıgım zamanlsrda jelatini çıkarmaya dahi kıyamıyodum arkadas aldı bakayım diye pinti misin dedi bi baktım jelatini çıkardı attı döwecwktm elemanı:D nese .bak kardeş ben 4 aydır jelatinli kullanyorum 10 num bence sök baştan yap bide bnm gbi silikon kılıf al telefonunu bablar gibi kullan zaten kullanımdan dolayı göreceksn jelatinde bile çizikler oluşuyor.tırnak bile çiziyor bak gör 4ay sonra mail at bana haklı olduumu göreceksn:) arkadas grip plus kalem ucu ile kullaandı bnm telefonu kıl kadarda olsa uzun cizzildi.ama biliyorumki o cizzik jelatinde.2 sene sonraa jelatini çıkarırsam pırıl pırıl ekranım olacak:)

Üst Alt