sd kartını bölümlendiren arkadaşlar bu bölümlendirmenin ilerde ne gibi sakıncası var?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
place3461

place3461

Üye
    Konu Sahibi
sd kartını bölümlendiren arkadaşlar bu bölümlendirmenin ilerde ne gibi sakıncası var?
sd kartı bölmek ilerde sorun yaratıyor mu? Lütfen yorumlarinizi bekliyorum

-efşan

-efşan

Üye
Her hangi bir sorun çıkmaz dostum.
Htc wildfire s kullanır iken yapmıştım swap ve ext3 bölümü.
Şimdi ise Desire Z cihazımda da kullanıyorum üç bölüm olarak Sensation XE 'de de..
Lakin sdcard 'ın class 10 olsa iyi olur. Düşük classlarda hız bekler iken daha da kasmalar ile karşılaşırsın.
Tabi bu bölümleri kullanabilmen için de bazı modlamalar ve kodlamalar gerekir.
Örneğin swap modülü için kernelinin swap'ı desteklemesi gerekir.

place3461

place3461

Üye
    Konu Sahibi
Her hangi bir sorun çıkmaz dostum.
Htc wildfire s kullanır iken yapmıştım swap ve ext3 bölümü.
Şimdi ise Desire Z cihazımda da kullanıyorum üç bölüm olarak Sensation XE 'de de..
Lakin sdcard 'ın class 10 olsa iyi olur. Düşük classlarda hız bekler iken daha da kasmalar ile karşılaşırsın.
Tabi bu bölümleri kullanabilmen için de bazı modlamalar ve kodlamalar gerekir.
Örneğin swap modülü için kernelinin swap'ı desteklemesi gerekir.

hm class 10 ne demek m2 kartın üzerine yazar mi bu dediğin birde kernel galiba versiyonla ilgili onu nasıl öğrenebilirim

-efşan

-efşan

Üye
class 10 kartın işlem hızını belirtir dostum. Birde ultra class 10 var ki yemede yanında yat.:)
Kernel dediğin ise işlemcinin yazılım dosyalarıdır.
Andriod zaten açık kaynak kodlu bir yazılım olduğu için bu dosyaları rahatça bulabilirsin. Fakat kodlama yapabilir misin orasını bilemem. Ama basitçe bir yazılım bilgin varsa halledersin kolayca.
Birde xda-developers diye bir site var. Oradan da telefonunu aratıp cihazın için yapılan modifikasyonlara ulaşıp flashlayabilirsin.

---------- Eklendi @ 17:47:25 ---------- Yazıldı @ 17:45:08 ----------

mobil olmasam senin için bir kaç şey bulabilirdim ama mobilim kardeş kusura bakma.

place3461

place3461

Üye
    Konu Sahibi
kardeş bu konuda yardımcı olabilir misin bana pek anlamıyorum bu işlerden yeni geçtim androide yeni yeni keşfediyorum

---------- Eklendi @ 21:19:42 ---------- Yazıldı @ 21:16:34 ----------

class 10un az çok ne olduğunu şimdi anladım veri yazma hızını gösteriyor bir bakima..benim kartimin class kaç olduğunu hiç bilmiyorum öğrenmem gerek..

-efşan

-efşan

Üye
elbetteki yardım etmek isterim lakin mobilim. Pc'ye geçer geçmez birşeyler ayarlarım.
Ama önce namaza yetişmem gerek. :)

place3461

place3461

Üye
    Konu Sahibi
elbetteki yardım etmek isterim lakin mobilim. Pc'ye geçer geçmez birşeyler ayarlarım.
Ama önce namaza yetişmem gerek. :)

allah kabul eylesin kardeşim..sen müsait olunca özelden yardımcı olursan çok memnun olurum

enes122

enes122

Üye
ozelden yazma kardesim burdan yaz bizde faydalanalim

place3461

place3461

Üye
    Konu Sahibi
biri yardım etse şaşardım..

-efşan

-efşan

Üye
Kardeşim pm ile de belirttim zaten. Yardım etmek için elimden geleni yaparım elbet lakin mobilim.
MiniTool Partition Wizard ile bölüm oluşturabilirsin. Kullanımı basittir ve de kolay bulunur.

place3461

place3461

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim pm ile de belirttim zaten. Yardım etmek için elimden geleni yaparım elbet lakin mobilim.
MiniTool Partition Wizard ile bölüm oluşturabilirsin. Kullanımı basittir ve de kolay bulunur.

Peki sağol yardimlarin için:)

place3461

place3461

Üye
    Konu Sahibi
them ck kardeşim şimdi ben class 10 alıp bölümlesem vizart programı ile olmaz mi?
Şu swap deyince kafam karıştı o vizart programını indirdim biriyle bolumeleyecegim

PriZm

PriZm

Üye
them ck kardeşim şimdi ben class 10 alıp bölümlesem vizart programı ile olmaz mi?
Şu swap deyince kafam karıştı o vizart programını indirdim biriyle bolumeleyecegim
telefonun nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt