emz
Üye
-
Konu Sahibi
-
Class 10
hocam hemen deniyorum. Sonucu yazıcam.Bilgisayarı komut istemli güvenli mod ile başlat.
Kartı taktığında hangi sürücü harfi ile görüyorsa (Örneğin G harfi olsun)
format g:\ /q /fs:fat32 diye yaz.
Muhtemelen sorunsuz bir biçimde biçimlendirecektir.
Eğer yavaş biçimlendirme istiyorsan /q parametresini kullanmayabilirsin. Ancak bu durumda yarım saat falan sürebilir.
Kolay gelsin.
birkaç hafta önce cep telefonumda galeriye girdiğimde fotoğrafları görememiştim. hafıza kartını bilgisayara taktım. hafıza kartının formatı değişmişti, yeni format raw idi, disk boyutu 1 GB'a düşmüştü ve hafıza kartı biçimlendirilemiyordu. 2-3 gün araştırdım, uğraştım, ne yaptıysam olmadı, yeni hafıza kartı aldım mecburen. eski hafıza kartı lexar marka kaliteli bir karttı, vatan'dan almıştım.
Hocam epey bir denedim de bilgisayarımda sdzx olarak (Fsürücüsü olarak görünüyor ama iş kodları girmeye gelince böyle bir sürücü yok diyor. Anlayamadım. Ölmüş galiba benim kart.
Win 7 de açtım. F8e bastım ve komut istemiyle güvenli mod dedim. Ardından ilk verdiğiniz kodu girdim olmadı. Şimdi yeni verdiğinizi de deniyorum. İnşallah olur.Kod aynen şoyle. C:\Windows\system32>format F:\ /fs:fat32
Gelen cevap ise Geçersiz sürücü belirtimi. Ama F olarak geçtiğini görüyorum aygıtlar ve yazıcılarda. Ama bir türlü olmadı. Neyi yanlış yaptığımı bir bulsam zaten olacak.Oturum açıkken normal açıkken nasıl yapılmalı? Bir de onu denemek istiyorum. Şu an f sürücüsü olarak duruyor ama hiçbir şey yazmıyor dediğiniz gibi raw oldu galiba. Ama neden format atamadığımı çözemedim. Aynı raw formatı gibi acayip kasıyor. Ama düzelmiyor.
Hocam,denedim olmadı. Evde net olmadığı için devamlı telden yazışıyorum wp de resim atamıyorum. Ama şunu söyleyeyim bilgisayarımda raw gibi görünen bir sürücü varken f diye gözükürken yazıyorum kodları sürücüyü yerleştirin ve enter a basın diyor. Anlayamadım. Gitti gidiyor da aldığım yere yazdım teknik bir sorun olabilir değişimi yaparız dediler olmazsa yarın kargolarım değiştirirler.
Sizce nasıl anlarım?Geçmiş olsun, olur böyle aksilikler. Umarım değiştirirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?