SBS için önerileriniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
SBS için önerileriniz ?
Merhaba arkadaşlar SBS ye 10 gün filan kaldı ve heyecan gün geçtikçe büyüyor.Ben ilk kez giricem ve sizlere bir sorum olucak.

-Sınav öncesi ne yapayım ne yiyip ne içiyim
-Sınav öncesi ne yapmayayım
-Sınav sırasında nasıl olmalıyım
-O anki hal ve davranışlarım nasıl olmalı
-O günden önceki gece ne yapmalıyım ?
vs.. yani kısacası SBS günü ve öncesi ne tarz hazırlıklar yapılmalı ?

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
sbs kaldırıldı diye biliyorum. Hala olunuyormu

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
8. sinifta tek sinav yapiliyor.Sana onerilerim sunlar ;
Sakin ol son 2 gun ders calismayi birak.Sakin gecen senenin sorularina ve daha onceki sorulara goz atmayi unutma.Neden diyeceksin,ben de girdigimde sirf abim bilgisayardan kaldirdigi icin bir matematik sorusunu tam yapamamistim ve o soru sinavda cikmisti.Ama genelde dershanede girdigin son sinav senin sonucun diyebilirim.Cunku her insan gibi ben de kac puan alacagimi biliyordum.Sakin ve beslenmene dikkat et.Stres aticak bir seyler bul ;)

fk555897

fk555897

Üye
- Sınavdan önce güzel bir kahvaltı yap ama ağır şeyler yeme.

fk555897

fk555897

Üye
- Sınavdan önce güzel bir kahvaltı yap ama ağır şeyler yeme.
- Önceki arkadaşımızın söylediği gibi son 2 gün ders çalışmayı bırak ama oyuna falan başlama hemen kafa dinle.
- Sınavda fazla heyecanlanma normal yazılı gibi düşün. O kadarda abartılacak birşey değil.
- Önündeki 1 haftanı iyi değerlendir. Sınavs

Emip

Emip

Üye
kardes cikolata ye zihni aciyomus :o bu arada sbsden once bi guzel yap tuvaletini yoksa kotu seyler olabilir

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
Merhaba arkadaşlar SBS ye 10 gün filan kaldı ve heyecan gün geçtikçe büyüyor.Ben ilk kez giricem ve sizlere bir sorum olucak.

-Sınav öncesi ne yapayım ne yiyip ne içiyim
-Sınav öncesi ne yapmayayım
-Sınav sırasında nasıl olmalıyım
-O anki hal ve davranışlarım nasıl olmalı
-O günden önceki gece ne yapmalıyım ?
vs.. yani kısacası SBS günü ve öncesi ne tarz hazırlıklar yapılmalı ?

-Ağır şeyler yeyip motoru bozma kardeşim tuvalete gitmene dahi izin vermiyorlar bilesin :D Domates peynir bal yağ vs.Birde süt iç yeterli :)
-Yapmaman gereken şeyler (bence) eline koluna dikkat etmek.Yani düşüp sağın solun yara bere şişik ağrı olmasın :D
Son 2 gün ders çalışma derlerdi.ben hiçbir sınavda uygulamadım bunu.son saniyeye kadar bile göz ucuyla kritik noktaları tazelemek
için kitaba bakardım.misal LYS edebiyat sınavımda bazı yerleri sınavdan 1 saat önce gözden geçirdim.1 soruda faydasını gördüm.
Bu bence tercih meselesi.
-Sınav esnasında unutmaman gereken şey:

+Bu bir ölüm kalım mücadelesi değil.Bir soruyu çözemiyorsun diye karamsarlığa girme.Sınavdaki moral-konsantrasyon en önemli faktör.bu faktörle sınavın geri kalanını şekillendireceksin.En zor soru ile en kolay sorunun değeri aynıdır bunu da unutmayasın.

-Sınavdan önceki gece mutlaka uykunu alabilecek kadar uyu.sınav 10daysa akşam 10 da yatma mesela.12 gibi yat 8 gibi uyan.çok uyumak baş ağrısı yapabiliyor.

Başarılar ;)

Labadran

Üye
Benim kardeşimede tavsiyeniz varmı hocam ? sınava pek çalışmadı denemelerden 425-435 arasi aliyor okul dersleri fen 4 digerleri hep 5

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar benim Matematiğim çok kötü ingilizcemde biraz kötü sınav esnasında bildigimi yapıyım kalanları bos bırakıyım bu bana ne tur yararı olur puanım da artıs olurmu veya sadece ama sadece bıldıklerımı ısaretlesem tum sınav boyu dıgerlerını bos bıraksam puanım kaça çıkar ?

Mert

Mert

Üye
Sınavdan önce yapılacaklar söylenmiş zaten.
Sınav sırasında heyecan yapmaman imkansız :D Ama bunu aşağıya çekmek senin elinde. Derin bir nefes al ve yavaş yavaş bırak. SBS'de genelde soru köklerinde yanıltıyorlar: "hangisi olmamalıdır?" gibi. Onlara dikkat et. Bir dersin sorularını bitirdiğinde diğerine hemen geçme. 1 dk kafanı dinlendir. Ben 3 sene girenlerden olduğum için tecrübeliyim :ehe

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
Sınavdan önce yapılacaklar söylenmiş zaten.
Sınav sırasında heyecan yapmaman imkansız :D Ama bunu aşağıya çekmek senin elinde. Derin bir nefes al ve yavaş yavaş bırak. SBS'de genelde soru köklerinde yanıltıyorlar: "hangisi olmamalıdır?" gibi. Onlara dikkat et. Bir dersin sorularını bitirdiğinde diğerine hemen geçme. 1 dk kafanı dinlendir. Ben 3 sene girenlerden olduğum için tecrübeliyim :ehe

En son MEB in yaptıgı deneme sınavından 361 almıştım :'( en iyisi sbs den 1 gün önce cuma namazına gideyim :D bu caps şuanlık benim için gerçektir arkadaşlar :D

_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
bende 3 sene girdim hiç kafaya takmadım 360 aldım çıktım ve memnunum önemli olan rahat olmak sınavdan önce naneli ciklet veya naneli sakız çiyne

fatihcan85

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar benim devamlı dilimde dudaklarımın iç tarafında yaralar oluşur büyük ihtimalel stressten şuan ağzımın hemen hemen her yerinde var bu yaralardan bir tanede boğazımda kocaman beyaz birşey yutkunurken acıyo agzımı actıgımda o dilimi dişlerimden ayırdıgım an acıyo veya meyve suyu içerken çok acıyo sbs günü fazla konuşmama gerek kalmıcak galiba zaten gerektiğinde o acıya rağmen konuşabiliyom da evdeyken işime gelmiyo o acıyı çekmek.Neyse sbs ye kadar iyileşirmi bunlar ve sbs de bana bi zararı varmı ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt