Savcı 5 lira verdiği dilenciye 5 yıl hapis istedi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Savcı 5 lira verdiği dilenciye 5 yıl hapis istedi!

[h=2]Kartal Adliyesi'nde savcı, bina önünde para toplayan dilenciye önce 5 lira verdi, ardından 'dolandırdı' diye hapse attı.[/h]
İstanbul'da 5 liralık sadaka davasında ilginç karar çıktı.

Akşam'ın haberine göre, Karabük Devlet Hastanesi'nden 'engelli' olduğuna dair bir rapor taşıyan M.Ş. Kartal Adliyesi önünde para toplamaya başladı.

[h=4]ENGELLİ RAPORU SAHTE ÇIKTI[/h] M.Ş.'nin durumuna üzülenlerden biri de savcı R.Y. oldu. 5 TL veren Savcı R.Y. bir süre sonra durumdan şüphelenip hastaneyi aradı, raporu sorguladı. Bu sırada dışarıda bekleyen M.Ş. de ortadan kayboldu. Hastaneden M.Ş.'ye ait kaydın ve raporun bulunmadığı bilgisini alan savcı R.Y., M.Ş. hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

[h=4]'SİLAH DAYAMADIM Kİ'[/h] M.Ş. Ankara'da gözaltına alındı, 'Hemşerim olan bir savcıdan para istemeye gittim. Memurlardan yol ve yiyecek parası aldım. Savcı da 5 lira verdi. Dışarıda beklerken bayılmışım. Gözümü hastanede açtım' dedi. M.Ş. Kartal 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. 1 yıl süren davanın karar duruşmasında son sözleri sorulan M.Ş., 'Dolandırmadım. Fakirim, aç kaldım. Kimseye silah dayamadım. Savcı kendi duygularıyla para verdi. 5 lira beni zengin etmezdi. Hem yardım etti hem dolandırıcılıktan dava açtı' dedi.

[h=4]MİKTAR CÜZİ[/h] Hakİm Servet Kartal, M.Ş. için 'Kandırma, yanıltma ya da hileli yola başvurarak para toplamamıştır' diyerek beraat verdi. Kararda, 'Çalışamaz durumda olanlar, yardım isteme dilekleri sırasında acınacak durumlarını belirterek, tamamen duyguya hitap ederler. Karşı tarafın yardım etmesi de kendi duygularına kalmıştır' dedi. Hakim Kartal, miktarın dolandırıcılık suçunun unsurları oluşmayacak ve dilencilikte verilebilecek düzeyde olduğuna, yardım yapanların bir zorunluluklarının bulunmadığına vurgu yaptı. Mahkeme Başkanı, yardım yapanın yardımın doğru yere ulaşıp ulaşmadığını araştırmasının etik olmadığını, bunun işlemin kutsallığını sarsmaktan başka işe yaramadığını ve suçlama olarak yöneltilemeyeceğini kaydetti.

coolasker54

coolasker54

Üye
Yıllığı 1 liraya geliyor usta çok ucuz.

spy ghost

spy ghost

Üye
her yılı 1 lira vay be

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
HaqperesT

HaqperesT

Üye
bizim burda kaymakam adliye bahçesi için sigortasız kaçak işçi çalıştırıyor onlarca savcı gormezden geliyor . Asgari ücret altı çalıştırmak için tabi. Sadece gariban olunca mı efesiniz.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
bizim burda kaymakam adliye bahçesi için sigortasız kaçak işçi çalıştırıyor onlarca savcı gormezden geliyor . Asgari ücret altı çalıştırmak için tabi. Sadece gariban olunca mı efesiniz.
:oke:

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
iyi yapmis bence.eli ayagi tutup insanlari keriz yerine koyup sirf kolaya kacmak icin dilenen insanlari hic acimiyorum.o kolayina geliyor.ne mesai ne uyanma derdi ne bisey.yukte tasimiyor.oh iki duygu sömurusu yap al paralari.bide Allah'in adini kullanarak yapiyolarya bunu daha cok uzuluyorum.durumun yoksa calisamiyosan bisekilde basvur biryere bir devlet kurumuna.ne biliyim belediyeye.ben inanmiyorum geri cevireceklerini istedijten sonra durumu yoksa.gercekten durumu olmayan farkedilir bisekilde.bunlar cin gibi yaa ekip cete isi calisiyolar.ders olur belki ona.topladgi paralarla mahkeme masraflarini kapatir.

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
iyi yapmis bence.eli ayagi tutup insanlari keriz yerine koyup sirf kolaya kacmak icin dilenen insanlari hic acimiyorum.o kolayina geliyor.ne mesai ne uyanma derdi ne bisey.yukte tasimiyor.oh iki duygu sömurusu yap al paralari.bide Allah'in adini kullanarak yapiyolarya bunu daha cok uzuluyorum.durumun yoksa calisamiyosan bisekilde basvur biryere bir devlet kurumuna.ne biliyim belediyeye.ben inanmiyorum geri cevireceklerini istedijten sonra durumu yoksa.gercekten durumu olmayan farkedilir bisekilde.bunlar cin gibi yaa ekip cete isi calisiyolar.ders olur belki ona.topladgi paralarla mahkeme masraflarini kapatir.
Yahu bunlar bu şekilde para kazanmaya alışmışlar. Şimdi bunu bir yere müdür olarak yerleştir, iki gün sonra işi bırakıp para toplamaya gider. Huy işte can çıkmayınca huyda çıkmıyor.

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
aynen ya dyorumya.belki yazdgm yaziya karsi cikan olacak ama yok arkadas.en basiti bugün sabah bak ise gidiyorum.belediyeye bindim.kadin geldi elinde bi kagit kalp hastasym o bu su.arkadaym yanina gdp bakmak istemiyorum raporuna.biliyorum cunku.amcanin biri sordu yok anji olcam falan.ne ilac kullaniyosun.kac damarin tikali.dusunuyo.amca aynen söyle dedi.Haydee yalan atma.benda hastayim anji oldum.kime yutturcaksun:ehe kadin gtti tabe yine verenler oldu.iki dk surmedi geldi.diyoki ayy buraya gelmistm dimi.amca diyoolsun yne gel.karistrdin:ehe

kadin geziyo ya hepsini tek tek araclarin:D

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve spy ghost
spy ghost

spy ghost

Üye
ya bazen görüyorum araçlarla geliyorlar bir anda ortalığa dağılıyorlar ve işe başlıyorlar gördüm de hani böylesini

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
aynen ya dyorumya.belki yazdgm yaziya karsi cikan olacak ama yok arkadas.en basiti bugün sabah bak ise gidiyorum.belediyeye bindim.kadin geldi elinde bi kagit kalp hastasym o bu su.arkadaym yanina gdp bakmak istemiyorum raporuna.biliyorum cunku.amcanin biri sordu yok anji olcam falan.ne ilac kullaniyosun.kac damarin tikali.dusunuyo.amca aynen söyle dedi.Haydee yalan atma.benda hastayim anji oldum.kime yutturcaksun:ehe kadin gtti tabe yine verenler oldu.iki dk surmedi geldi.diyoki ayy buraya gelmistm dimi.amca diyoolsun yne gel.karistrdin:ehekadin geziyo ya hepsini tek tek araclarin:D
Onların işleri bu insanların duygularını kullanarak sömürüyorlar resmen.

ya bazen görüyorum araçlarla geliyorlar bir anda ortalığa dağılıyorlar ve işe başlıyorlar gördüm de hani böylesini
Resmen çete bunlar, hepsi sahtekar bir tanesi bile muhtaç değil. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan utancından isteyemiyor kardeşim... Ben akşam bir çıkıyorum işten eve gidene kadar hemen hemen her trafik lambasında kucağında çocuk olan kadınlar.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve spy ghost
spy ghost

spy ghost

Üye
Onların işleri bu insanların duygularını kullanarak sömürüyorlar resmen.

Resmen çete bunlar, hepsi sahtekar bir tanesi bile muhtaç değil. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan utancından isteyemiyor kardeşim... Ben akşam bir çıkıyorum işten eve gidene kadar hemen hemen her trafik lambasında kucağında çocuk olan kadınlar.
Bak bunların biraz küçükleri için adres vereyim ''bağcılar-tavukçu deresi ışıklar'' akşam camınız kapalı geçmeniz tavsiye edilir

• Beğen
HaqperesT

HaqperesT

Üye
demokrasilerde hirsiz arsız sahtekâr dilenci sarhoş sokak serserileri olmassa olmazlardandır. Yaşasin özgürlük yasasın demokrasi

spy ghost

spy ghost

Üye
demokrasilerde hirsiz arsız sahtekâr dilenci sarhoş sokak serserileri olmassa olmazlardandır. Yaşasin özgürlük yasasın demokrasi
? hırsız-sarhoş-sokak serserisi ? bu demokrasi özgürlük değildir başkasının hakkına tecavüzdür.Lütfen yaptığımız yorumlara dikkat edelim

bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
? hırsız-sarhoş-sokak serserisi ? bu demokrasi özgürlük değildir başkasının hakkına tecavüzdür.Lütfen yaptığımız yorumlara dikkat edelim

Eleştirdiğiniz yorumda ince bi hiciv mevcut;lütfen yapılan yorumların kasıtlarını tam kavramadan yorumları eleştirmeyiniz.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Eleştiri ve açıklama için bydexer ve spy ghosta teşekkür

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt