Savaş gibi düğün töreni

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Savaş gibi düğün töreni
Savaş gibi düğün töreni
21 Temmuz 2008 14:11
6 gün 6 gece süren düğününe yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Roket, Bixi ve Kanas marka ağır silahların kullanıldığı düğün söze gerek bırakmadı. İşte o anlar:

şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, Süryanilerin düğününde, mermiler ve dolarlar havada uçuştu.
Mecit-Estel Yaramış çiftinin 6 gün 6 gece süren düğününe yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Roket, Bixi ve Kanas marka ağır savaş silahlarının sevinç gösterisi amacıyla kullanıldığı düğünde on binlerce mermi sıkıldı. Havaya sıkılan silahlar nedeniyle düğün alanında adeta savaş gürültüsü yaşandı.
Düğün törenine binlerce davetli ve aşiret mensubu katıldı. 6 gün 6 gece süren düğüne katılan davetliler görkemli bir düğün törenine şahit oldu. Silahların hiç susmadığı düğünde adeta bir cephanelik harcandı. Özellikle aşiretleri karşılama ve uğurlamada silahlar ateşlenirken kullanılan silahların cinsi de bir o kadar şaşırtıcıydı. Roket, Bixi, Kanas, Kaleşnikof, M16 marka silahların yanı sıra tabancaların sevinç gösterisi amacıyla kullanıldığı düğünde silah sesleri hiç susmazken on binlerce mermi harcandı.
6 gün 6 gece süren düğün töreninde 70 küçükbaş hayvan kesilirken, 1 ton pirinç, 1 ton salatalık ve domates, 4 bin ekmek, 40 kilogram çay ve 5 bin şişe su ve kola tüketildi. Yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerine kurulan bin metre uzunluğundaki çadırın altında davetlilere düğün yemeği verildi. 10 kazan içinde aşçılar tarafından yapılan düğün yemeği yaklaşık 10 bin kişiye dağıtıldı. Muhteşem düğün töreninde geline ve damada binlerce euro ve YTL dağıtıldı.
Oğlunu evlendiren Suryani Muhsin Yaramış ve gelinin Babası Çetin Yaramış, yöresel ve aşiretsel gelenekler gereği düğünlerde genellikle havaya ateş edildiğini hatırlatarak, "Bu yöredeki düğünlerin büyük bölümünde silah sıkma adeti vardır. Bizde havaya mermi, evlenen gelin ve damadın başına da dolar atılıyor" dedi.
NİKAH TÖRENİ 3 SAAT SÜRDÜ
Süryani gelenekleri ve Hıristiyanlık inancına göre kıyılan nikah töreninde gelin ve damat zorlu saatler yaşadı. Midyat Deramer Kilisesi Papazı İshak Ergün'ün ve 12 yardımcı papazın kıldığı nikah töreni ve ayinler 3 saat sürdü.
1988 yıllında bölgedeki karışıklıklardan dolayı köylerini terk etmek zorunda kalan Keldanili (Asuri) Hıristiyan dinine mensup Türk vatandaşları bölgede huzur ve güvenin sağlanması ile birlikte hasretini çektikleri köylerine dönüş yaptı. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Cevizağacı köyünün sakinleri olan ve Belçika'da ikamet eden Süryani vatandaşlar 2003 yılından itibaren bölgeye geri dönüş yapmaya başladı.
İHA





resim galerisine ulaşmak isterseniz
yuhhhh diyorum başka bişey demiyorum:@
 


mservank

mservank

Üye
Cahillik...
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
evet tamamen cahillik dediğin gibi
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
TipLere Bi BaKar Mısınız?? İnsanLıkLa Ne aLakaLarı Var..
 
_dumanist_

_dumanist_

Üye
Hiç vazgeçmiyecekler sanırım...
 
Nazy

Nazy

Üye
10 bin adet kro görmek istiyenler için birebir
 

karides

Üye
eğitim şart
 
c3r3n

c3r3n

Üye
saçmalık..
 
qurbuz

qurbuz

Üye
saol
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Neyse ki ucuz atlatmışız... Ya bir de nükleer başlıklı füze olsaydı ellerinde... (O kadar silahı bulan bunu da bulabilirdi yani...)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt