Dünyanın En Uzun Insanı, "dünya Evi"ne Giriyor

Sponsorlu Bağlantılar

kartal835

kartal835

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Uzun Insanı, "dünya Evi"ne Giriyor

2 metre 51 santimetre boyu ile "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen dünya evine giriyor.
Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanısıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, "hayatımın aşkı" dediği Suriye asıllı Merve Dibo ile hayatını birleştiriyor.

Köyünde 27 Ekim'de düzenlenecek düğün töreni ile ilgili hazırlıklarını sürdüren Kösen, yaptığı açıklamada, uzun bir süredir hayatının aşkını aradığını fakat bulamadığını ümidini kesmişken bir tanıdığı aracılığı ile Suriye asıllı Merve Dibo ile tanıştığını ve aşık olduğunu belirtti.

BOYUMA UYGUN KIZ BULAMADIM, HUYUMA GÖRE BİRİNİ BULDUM

Kösen, Haseki nüfusuna kayıtlı Merve Dibo (20) ile yarın dünya evine gireceğini belirterek, "Guinness hakemlerince gerçekleştirilen en son ölçümlerde, boyumun 4,5 santimetre uzayarak 2 metre 51 santimetreye, ellerimin de bir santimetre büyüyerek 28,5 santimetreye ulaştığı belirlendi. Bu süreçte evlenebileceğim bir insan aradım. Ne yazık ki bulamamıştım. 4-5 sene sonra Suriye'den bir gelin bulduk. Allah'a şükür ben de dünya evine giriyorum. Benim de bir ailem ve özel hayatım olacak. Yarın düğünüm var. İnşallah çocuklarım olacak. Bundan dolayı çok mutluyum. Bir akraba vesilesiyle tanıştığım Merve'nin ailesine kızlarına talip olduğumuzu ilettik. Onlar da düşündüler, taşındılar sonra bize haber verdiler. Biz de kız istemeye gittik. Kısmet oldu. Merve'nin ailesi de bu evliliğe sıcak baktı. Bu şekilde nişanlandık. Ne yazık ki kendi boyuma uygun bir kız bulamadım. Nişanlımın boyu 1,75'i aşkın ama kendi huyuma göre birini bulduğuma inanıyorum."

CUMHURBAŞKANI , BAŞBAKAN, BAKAN, MİLLETVEKİLLERİ, MÜFTÜ VE PAPAZ DAVETLİ

Kösen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı düğününe davet ederek, "Düğünüme yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda katılım olacak. İnşallah İçişleri Bakanımız Muammer Güler ile milletvekilleri ve iş adamları da gelecek. Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'ü de düğünüme davet ettim. Güneydoğu'da, Mardin'de çok güzel bir düğün olacak. Herkesi bekliyoruz. Özellikle de sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakanımızı düğünüme bekliyorum. İnşallah gelirler. Düğünüme gelirlerse büyük bir şeref verirler" diye konuştu.

TEK HAYALİ KALDI: FİZİĞİNE UYGUN ARABA

Kösen, en büyük hayalinin evlenmek olduğunu bunu da yarın gerçekleştireceğini ifade ederek, tek hayali kaldığını bunun da fiziğine uygun bir arabaya sahip olmak olduğunu anlattı.

Hayatının aşkını gezdirmek için ölçülerine uygun bir araba isteyen Kösen, yakında böyle bir arabaya da kavuşma ümidi taşıdığını belirtti.
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner.
fk555897

fk555897

Üye
Araba biraz zor.
 


Üst Alt