şarjim çok Az Gidiyo

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M.H.Orhan

M.H.Orhan

Üye
arkadaşım öncelikle verdiğin bilgiler için çok sağolasın.Fexplorer programında en alttaki işlemler sekmesinde bilmediğim "SysAp, ScreenSaver ve Autolock" isimli nesneler var ama bunların telin kendinden olduğunu düşünüyorum.
ayrıca C deki recogs klasörünün içinde "autolc.mdl ve StartMenu.mdl"
E deki recogs klasörünün içinde de "LcgJBrec.mdl ve RL3DRecog.mdl" isimli nesneler var.
bu arada C de veya E de Updates isimli bi klasör de yok.
Beni tekrar bilgilendirirsen sevinirim,TŞKKÜRLER

O Halde Virüs taramasından geçir
diğer dosyalardan lcgjbrec.mdl galiba jukebox mp3 programının
eğer programı kullanıyorsan silme
Diğerini bilmiyorum ama bilinen hiçbir virüse ait değil
Virüs taramasında da bişey çıkmazsa
Kartını bilgisayarda denetle ve sonrada birleştir
(Mp3 dinlerken hatalı yada bozuk dosyalar işlemcinin daha fazla çalışmasına dağınık bilgiler ise kartı daha fazla çalıştırmasına neden olur)
Birleştirme tamamlanınca hız artışı da olacaktır
Sorun çözülöezse programlarının sis dosyalarının yedeklerini bul, rehber vb bilgilerini yedekleyip tele format at
karttaki bilgileri bilgisayara yedekleyip (System klasörü hariç) karta bilgisayarda "fat" biçiminde format at ("fat32" olmaz)
Kartı tele tak ve telde yeniden formatla (Böylece gerekli sistem klasörlerinin yenileri oluşur)
Programlarını yüklerken seçimini çok iyi yap
Tel hafızası müsait olduğu müddetçe programlarını tele yükle
Örneğin;
Mp3 programları karta yüklüyken hem çaldırmak istediğin mp3 ün hem program özelliklerinin işlemlerini aynı dizinde yaptığından ve kart 1.8 volt enerji ile çaliştığından bu bataryayı etkileyebilir, ayrıca tel hafızası karta kıyasla çok daha hızlı çalışır (zaten hep çalışıyor olduğundan ekstra enerji ihtiyacı duymaz
Otomatik Programlar açılışta çalışanlar ve durmadan çalışanlardır ekran koruyucu, arama sesi kaydedici, antivirüs vs enerjiyi az da olsa harcar.
Bu arada eğer hafıza kartında bozuk dosya varsa ve bu bozuk dosya telefonun sürekli çalışan programlarının istek listesinde bulunuyorsa bu dosya için geri planda sürekli işlem yaptığından enerjiyi tüketir.
Sana önerim az evvelki gibi Format
En temiz çözüm
Programlarını seçerken sadece özelliklerini değil hatalarını ve sorunlarını da araştır böylece sorunla karşılaşmadan evvel önlem alabilirsin

Saygılar...

Mobile Hacker Orhan

the_rock_ula

Üye
    Konu Sahibi
Çok sağolsın kardeş verdiğin bilgiler gerçekten faydalı oldu.
sana birşey daha sorayım; tele soft format attığımızda hafıza kartı da formatlanıyo mu?
bi de nokia bayilerinde telefona yeniden yazılım yükleme diye bi işlem yapıyorlar.telefon ayarları ilk alındığı gibi oluyormuş, soft formatta da durum böyle mi
yani tele soft format attığımda telefon açıldığında direkt kullanıma hazır mı oluyo yoksa telin haline dönmesi için bi uygulama falan yüklemek gerekiyo mu?
teli hiç formatlamadım da o yüzden bunca şey soruyorum :)

M.H.Orhan

M.H.Orhan

Üye
Öncelikle Rica ederim seve seve yardım ediyorum
Telefona format attığında aldığın günden sonra yüklediğin tüm bilgiler silinir
Kart formatlanmaz
Ama yinede format atarken kartı çıkar
Çünkü eğer telefonda virüs varsa kartı çıkarmadan formatlarken kendini karta, format sonrasında yine telefona kopyalar
En iyisi ikisinede aynı anda formattır
Sof ve hard format arasındaki fark ise sadece soft format bir problem olduğunda çözümdür, hard format ise bir problemden dolayı tel açılmıyorsa çözümdür.
Versiyon yükleme genellikle format için gerekli değil
Aslında Nokia telefonu ürettikten sonra geliştirmeye devam eder bu gelişimi de her yeni versiyon çıktığında yapabilirsin
Ancak bu işlem aynı zamanda formatı da peşinde getiriyor
Bence tele versiyon yüklemek için hiçbir sebep olamaz
(Dil problemi, skull virüsü yada yeni bir versiyonun çıkması dışında)

Saygılar...

the_rock_ula

Üye
    Konu Sahibi
Paylaşımın süper olmuş eyvallah hocam kafamdaki sorular kayboldu.BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIRmış :)
iyi gecelr..

worldcild

Üye
baya hararetli bi paylasım olmus ya bize gerek kalmamıs walla:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt