Şarj Sürem - L920

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Şarj Sürem - L920
Arkadaşlar her yazıda şikayetler okuyorum şarz konusunda . Kendi şarz süremi göstermeyi ve öneriler vermeyi düşündüm . Bazılarının akıllı telefon kullandığını unutup 3g kapatın öyle kullanın hiç şarz gitmiyo demesini çok komik bulduğumdan size söyliyeceğim önerileri dikkate almanızda fayda var . İlk olarak telefon ayarlarımı söylicem ardından önerilerimi .

TELEFON AYARLARIM VE GÜNDELİK KULLANIMIM :

- 3g hep açık , Konum hep açık , parlaklık seviyesi otomatik , dokunmatik durumu normalde , 5 tane adresim senkronizasyon halinde , Live tile özelliği olan 4 tane uygulama açık ve 24 saat internetle etkileşimde , Günde en az 1 saat telefon görüşmesi , Whats app ve sms kullanımı en az 2 saat , Wifi ile internette dolaşımı en az 1 saat .

ÖNERİLERİM :

- İlk telefonu aldığınızda ilk yapıcağınız şey telefonu şarza takıp 6 - 8 saat arası HİÇ TELEFONU KURCALAMADAN , OYNAMADAN tutun . Bunu kaç kere yapıcam diye sormayın çünkü bunu 1 kez yapmanız önemli ama şarz konusunda dikkat etmeniz gereken şeylerde var .

- Diğer zamanlarda şarz % 5 civarına düşer düşmez şarza takın ve şarz dolduğunda çekin . Fazlası zarar .

- Telefon şarzdayken telefonu kurcalamayın elinizden geldiğince . Zaten 1 - 2 saatte şarz olan bi alet . Sabredin bence .

- Eğer bunlara rağmen çok hızlı bi şarz yeme var ise bence bi problem vardır bataryada .

AŞAĞIDAKİ RESİMDE KULLANIMIM ŞU ŞEKİLDEYDİ :

- Görüldüğü gibi 17 saat geçti son şarzın üzerinden . 17 saat kullanımda şunları yaptım ;

- 1 saat telefonla konuştum

- 1 saat wifi ile markette dolaştım

- Herşey senkronizasyon halinde ve herşey açıktı gece boyunca

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Zaten şarjı en çok oyunlar yiyor genelde.
Onun dışında hemen hemen normal Lumia 920'nin şarj dayanma süresi.

alical33

alical33

Üye
bencede internet ve oyun çok şarj yiyor

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Maşallah maşallah umarım o ekranı bizde görürüz :oke: şahsen kıskandım :)

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk
alical33

alical33

Üye
bende 3 4 güne kadar çıkıyor tahmini süre ama en çok 2.5 gün kullandım 3g ve mobil veri kapaşıyken sadece müzik dinledim mesaj konuşma ve azmiktada oyun

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaş konuyu sataşma ve tartışmaya dönüştürmeden sürdürürsek iyi olur.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Millet olarak herşeyden alınan bi millet haline geldiğimiz için bişeyinde normal yolunda gitmesi pek görülmüyo özgür bey . Yoksa önemli bişey değildi tabi

alical33

alical33

Üye
bende bunu anlamıyorum zaten işin sonu hep kavgaya gidiyor lütfen daha bilinçl, ve karşıdakini tahrik etmeyecek mesajlar yazalım teşekkür ederim

n000k

n000k

Üye
Tesekkurler dostum yazin icin.
<- Lumia 920 aşkım ->

rapman

rapman

Üye
Ben günde en az 2 defa şarj ediyorum telefonumu ve memnunum. Keşke daha fazla dayansa tabi ama sonuçta elimden düşmüyor telefon. PC'yi doğru dürüst kullanmıyorum bu yüzden.

- - - Eklendi - - -

Ben günde en az 2 defa şarj ediyorum telefonumu ve memnunum. Keşke daha fazla dayansa tabi ama sonuçta elimden düşmüyor telefon. PC'yi doğru dürüst kullanmıyorum bu yüzden.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım bu şarj olayı günlük kullanım ve ilk etaptaki kalibrasyona bağlı :)

Murat Alper

Murat Alper

Üye
:tşk:

PureFood

PureFood

Üye
Ben kalibarasyonU bilmeden yaptım :D Şarjım bitti ilk aldığım gün gece 10da, bende koydum sabah 7buçukta aldım. Benimde böyle baya iyi dayanıyor 3 günü görmüştüm herşeyi yaptığım halde.

Ama sabah bi uyandım ne göreyim. Wi-fi açık. :D Ben telefon kapanınca kapanır zannediyordum meğer öyle değilmiş. :ehe

dedereis123

dedereis123

Üye
Yok o zaman benim batarya kesinlikle arzalı , 3g açtım 2dk sonra %2 gitti ve telefonu daha yeni sıfırladım bomboş telefon değişim olarak geldi , kalibrasyon yaptım şarjda elime bile almadım ama hala su gibi içiyor telefon aç kapa dışında birşey yapılmıyor .

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bilgi için teşekkürler.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yok o zaman benim batarya kesinlikle arzalı , 3g açtım 2dk sonra %2 gitti ve telefonu daha yeni sıfırladım bomboş telefon değişim olarak geldi , kalibrasyon yaptım şarjda elime bile almadım ama hala su gibi içiyor telefon aç kapa dışında birşey yapılmıyor .

Serdar bazen şikayetlerinde abartıya mı kaçıyorsun bana mı öyle geliyor?
Bir defa telefonun durup dururken 2 dk'da %2 düşmesi mümkün değil bu birincisi.
İkincisi düşse bile senin bunu anlaman mümkün değil çünkü batarya güncellemesi en erken yarım saatte bir yapılıyor. (Kendin batarya programını açıp bakmadığın sürece)

Yani kullandığınız batarya programları live tile'larında ve kilit ekranında şarj durumunu 30 dakika ile 60 dakika arasında bir sürede güncelliyor. (Hatta bazen bu süre daha da uzayabiliyor)
Microsoft, programı kendin açıp bakmadığın sürece tile üzerinde yada otomatik düzende 30 dakikadan önce güncellemeye izin vermiyor.

Bu yüzden ne kadar kullandığınızın farkına varamayabiliyorsunuz.
Yani kullanmaya başladığınızda yüzde yüz durumda. Siz sanıyorsunuz ki 99'a, 98'e düşerek gidecek.
Yok öyle bir şey.
%100'le başlarsın, arada belki bir internet sayfası açarsın, mesajlaşırsın, tile'lar veya çeşitli programlar vasıtasıyla veri alışverişi olur, haritayı veya kamerayı açar kaparsın, mağazaya girip çıkarsın, belki bir oyunu açıp kaparsın.
40 dk sonra bir bakmışsın şarjın %82'yi gösteriyor.
Geçen zamanı yada yapılan işlemi farkedemediğin için de aaa şarjım birden %82'ye düştü diyebiliyorsun.

Bu batarya konularını bundan sonra sorun ve bilgiler konusundan sürdürelim arkadaşlar olur mu?
Aynı meseleyle ilgili yüz tane konu açılmasın.

:locked2:
Şu konudan devam...

http://www.maxicep.com/windows-phon...eri-ve-sorunlari-burda-paylasalim-722974.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt