Şarapnel parçaları kabus oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Şarapnel parçaları kabus oldu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akçakale ilçesine düşen havan mermisi nedeniyle Türkiye'nin Suriye'ye 'nota' verdiğini açıklamasına rağmen akşam saatlerine doğru ard arda havan topları Türk sınırına düştü.Havan toplarının şarapnel parçaları vatandaşın kabusu oldu.





Suriye'nin Rakka iline bağlı Telabyat ilçesinde çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Esad'a bağlı askerlerin kullandığı tanklardan açılan top mermileri Telabyad'ın değişik semtlerine düşmeye devam ediyor. Patlamaların yaşandığı ilçede halk can korkusu yüzünden tel örgülerden geçip Akçakale'ye sığınmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'ye 'nota' verdiğini açıklamasına rağmen akşam saatlerinde Beşar Esad'a bağlı askerler, Telabyat sınır kapısını bombalamaya başladı. Havan topları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları yakınlarına şarapnel parçaları düştü. İki muhalif askerde bombaların düştüğü bölgede gezinmesi dikkat çekti. Suriye tarafından gelen 3 top mermisi serbest bölgeye düştü. Şarapnel parçalarının tren raylarına isabet ettiği, fakat büyük bir hasarın olmadığı öğrenildi.

Top atışının ardından rayların olduğu yere 2 muhalif asker giderek inceleme yaptı. Bu sırada peş peşe 2 bomba daha muhalif askerlerinin yakınlarına düştü. Muhalif askerler sakin bir şekilde bombaların düştüğü yeri inceledikten sonra ele geçirdikleri Telabyat kapısına geri döndü. Suriye topraklarında yaşananları çıplak gözle izleyen Akçakaleliler ise sokağa çıkarak kısa süreli panik yaşadı. Burada gazetecilere tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Her gün bu patlamalarla yatıp kalkıyoruz. Buna bir çözüm bulunsun. Çocuklarımızın ve bizim sağlığımız bozuldu. Esad'ın çaresine bakılsın. Günde 3 öğün top sesleriyle irkiliyoruz" dedi.
AVUÇLAR DOLUSU ŞARAPNEL PARÇLARI
Suriye ile Akçakale arasına düşen şarapnel parçaları vatandaşların korkulu rüyası oldu. Psikolojileri bozulduğunu söyleyen vatandaşlar avuçlar dolusu şarapnel parçalarını düştüğü yerden toplayıp gazetecilere gösterip "Esad her yeri bombalıyor. Bu şarapnel parçaları her gün evlerimizin yakınına düşüyor. Artık çocuklarımız bu şarapnel parçalarını toplayıp kendilerine oyuncak yapıyor. Bu savaşın biran önce bitmesini istiyoruz" diye tepkilerini dille getirdiler.




 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt