sar değeri hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
buket2

buket2

Üye
sar değeri yüksek cihaz gerçekten zararlı... araştırmalarda beynin telefonla konuşurken ne tarz bir değişime uğradığı grafiklerle gösterilmiş...googleden resimlere ulaşabilirsiniz. anck şu var ki bu telefonun özelliklerine nazaran sar değerinin diğer markalara göre düşük olduğu bir gerçek... hangi telefonu alırsanız alın en sağlıklısı kablolu kullaklık kullanmak, telefonu cebinizde değil çanta vs taşımaktır.

Ocean258

Ocean258

Üye
sar değeri yüksek cihaz gerçekten zararlı... araştırmalarda beynin telefonla konuşurken ne tarz bir değişime uğradığı grafiklerle gösterilmiş...googleden resimlere ulaşabilirsiniz. anck şu var ki bu telefonun özelliklerine nazaran sar değerinin diğer markalara göre düşük olduğu bir gerçek... hangi telefonu alırsanız alın en sağlıklısı kablolu kullaklık kullanmak, telefonu cebinizde değil çanta vs taşımaktır.

kesınlıkle katılıyorum soyledıklerıne ama ben ve benım gıbı bı cok ınsan var kı kulaklıkla konusamıyor telefonda gorusme yaparken rahatsız oluyorum acaba konusurken sesım cok mu cıkıyor dıye :)) kulaklık kulagımdayken anlayamıyorum bunu )))

000--

Üye
@cadde66
Rica ederim.:oke:

Telefonun Iphone olması sar değerinin yüksekliğini kapatmaz,göz yumulabilir hâle getirmez.Sar değeri, marka ve imaj gözetmeksizin üzerinde durulması gereken bir konudur.

Dünya üzerinde hangi doktor kanser olan hastasına "sar değeri"nden diye teşhis koymuş ki bunu biz söyleyelim,iddia edelim.Sonuçta bireysel tercihinizdir;lakin "kanser mi olacaz(!)" tarzında bir yaklaşım da doğru değildir.

• Beğen
Tepkiler: technoshark
technoshark

technoshark

Üye
Aynen üstad haklısın gerçekten..

Jetlak

Üye
Evet,telefonu almak istiyordum ama belirttiğim üzere vazgeçtim.Çünkü bu konu benim için önemli.Sar değeri yüksek telefon kullandığımda baş ağrısı çekiyorum.Bu belki bünyeyle alakalı;ama ben bu yönde zararını hissediyorum.ABD'nin yasal sınırı 1.6,Avrupa'nınki 2.0.Yaptığım araştırmalarda uzmanların sar değerinin 1'i geçmemesini, imkan varsa 0.6 değeri ve altındaki cihazların alınmasını önerdiklerini gördüm.Bu bir sağlık meseledir,önemsenmeye değerdir ve ayrıca da bireysel bir tercihtir.Ayrıca şu açıklamalar da dikkate alınmalı diye düşünüyorum:"Konunun uzmanları yaptıkları açıklamalarda 2 W / kg değerinin çok uç bir limit olduğunu ve satın alınacak yeni bir telefonun 1 W/ kg’nin altında olmasına dikkat çekiyor.""Telefonların SAR değeri sürekli sabit değildir. Fabrika verileri cihaz için tüm şartlar uygun olduğu takdirde yaydığı radyasyon oranını kullanıcılar ile paylaşır. Bu nedenle göz ardı edilmemesi gereken bir takım hususlar mevcut. Öncelikle telefonunuzun şebekeden uzaklaştıkça daha fazla enerji sarf ettiğini ve daha yüksek SAR değerlerine ulaştığını unutmayın.""Cep telefonunun uyduya bağlanmasını gerektiren özellikler arttıkça (internet gibi, senkronizasyon gibi) SAR değeri de yükseliyor. Örneğin normalde 0,64 W/kg SAR değeri olan bir cep telefonu, internete bağlıyken 0,90 W/kg SAR değerine yükselebilir." (Bu veriye göre, sar değeri 1.46 olan P350'nin ABD'nin sınır kabul ettiği 1.6 değerini aşabileceği sonucu çıkarabiliriz.)(Öznel bir çıkarımdır.)Bu ifadeler sar değeri konusunda önemsediğim ifadelerdir.P350'yi çok sevmiş olmama rağmen bu sebeplerden ötürü vazgeçtim.İstediğim özelliklerde,düşük sar değeri olan bir telefon arayışındayım.İyi forumlar...
öznel çıkarımınız yanlış, çünkü sar değeri telefonun tüm bağlantı fonksiyonları açık iken ölçülen maksimum değerdir ki siz bluetooth internet gibi bağlantılar kapalı iken görüşme yaptığında bu değere maruz kalmazsınınız

Masha

Masha

Üye
Optimus Me'nin Sar Değeri yüksek diyen insanın teknoloji bilgisinden şüphe ederim.

000--

Üye
öznel çıkarımınız yanlış, çünkü sar değeri telefonun tüm bağlantı fonksiyonları açık iken ölçülen maksimum değerdir ki siz bluetooth internet gibi bağlantılar kapalı iken görüşme yaptığında bu değere maruz kalmazsınınız
Hocam paylaştığım yazıdaki şu ifadenin "Örneğin normalde 0,64 W/kg SAR değeri olan bir cep telefonu, internete bağlıyken 0,90 W/kg SAR değerine yükselebilir." sizin ifadenizle çeliştiğini düşünüyorum.Çünkü burada "normalde" diye kast ettiği değer zaten ölçülüp yayınlanmış değer değil midir?

@Masha
Benim teknoloji bilgimden şüphe etmeniz bir şeyi değiştirmez.Ben, bu konuda yetkin kişilerin,bilim adamlarının söylediklerini söylüyorum ve onların ne dediğini de aynen yazdım buraya(kendi fikrimi de ayrıca belirttim).Yazıdan sonra da ikna olmamışsanız sizin benimle değil, bunları söyleyen bilim adamlarıyla tartışmanız gerekir.

Ocean258

Ocean258

Üye
Optimus Me'nin Sar Değeri yüksek diyen insanın teknoloji bilgisinden şüphe ederim.

gercekten oyle yanı dıger telefonların sar degerınden haberı olmadıgı bellı olur boyle yorum yapan bı kısının..

000--

Üye
Konuyu saptırmaktan öteye gidemiyorsunuz.Ben Optimus Me almayın şunu alın dedim mi?Değerlendirmenizi sar değeri üzerinden yapın diyorum.Kaldı ki bilim adamlarının söylediklerini getirdik koyduk buraya,ezbere mi konuşuyoruz?Diğer telefonların sar değerinden de gayet iyi haberim var,rahat olun.Ayrıca sar değerine böylesine önem veren birine diğer telefonların sar değerinden haberin var mı demek de ayrıca vahim bir yorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt