Sapphire HD 3850 Performansı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
tam olarak anlatamam ama söyle mesala pentium 4 pc li bir bilgisayara gtx480 ekran kartı alsan o ekran kartına yazık edersin.Cünkü o kartın anca yarım performansını kullanırsın

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
evet işlemcim eski fakat bende ayriyeten başka bir sıkıntı var. p4 + 3850 kart ile oynanan oyunları oynayamıyorum. ekran kartı driveri daha dün gücelledim biraz faydası oldu ama sorun düzelmiş sayılmaz. bios uda bi güncelleyim. birde bu kasa içi temizliğini ben bayaaa bir süre hiç yapmadım ondan olabilirmi. iice bi temizlesem düzelebilirmi ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartı su durumda sorun yapmaz ama sorun ramde ram lerın markası fark etmez ama hızları farklı ıse olusan takılmalar normal

sımdı agp olduguna gore buyuk ıhtımalle ramlerde DDR 400 mhz dır tabı buna bakman lazım

anakartda gorunuse gore eskı bana sorarsan ekran kartını almadan once anakart degıstırmen gerklıydı PCI ekran kartları daha hızlıdır agp de ısını gorur ama bır kac yıl sonra anakart bozulursa yıne ekran kartı nedenıyle agp anakart almak zorundasınkı bu durum senı teknolojık olarak gerı bırakır

neyse olan olmus elındekı ramlerın aynı mhz hızında olanlarını kullan ve 256 mb olanaın yerıne dıyer 2 sıyle aynı mhz de 1 ram daha almalısın normal kalıte ve kasmadan oynamak ıcın 2 gb ram gerekır bu arada ekran kartını kac tl ye aldın?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
pek fazla farketmez aslında:D

--------------- Ekleme ---------------

ekran kartı su durumda sorun yapmaz ama sorun ramde ram lerın markası fark etmez ama hızları farklı ıse olusan takılmalar normal

sımdı agp olduguna gore buyuk ıhtımalle ramlerde DDR 400 mhz dır tabı buna bakman lazım

anakartda gorunuse gore eskı bana sorarsan ekran kartını almadan once anakart degıstırmen gerklıydı PCI ekran kartları daha hızlıdır agp de ısını gorur ama bır kac yıl sonra anakart ozulursa yıne ekran kartı nenenıyle agp anakart almak zorundasınkı bu durum senı teknolojık olarak gerı bırakır

neyse olan olmus elındekı ramlerın aynı mhz hızında olanlarını kullan ve 256 mb olanaın yerıne dıyer 2 sıyle aynı mhz de 1 ram daha almalısın normal kalıte ve kasmadan oynamak ıcın 2 gb ram gerekır bu arada ekran kartını kac tl ye aldın?
bak buna katılıyorum iste agp bitti artık.Elindeki kart güzel ama işlemcin ii değil.Ve ilerde cok canını sıkacak ve yeni bi işlemci alacaksın.İşlemci değiştirirkende bilgisayarındaki herseyi değiştirmek zorundasın:D

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartını 170 TL ye aldım. ramlerinde hızlarının farklı olanını çıkarıp deneyeceğim.

pc zaten eski bir kaç yıl sonra yeni sistem alırım inş. yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler. bu gün deneyeceğim ramleri inş çözülür.

farklımı ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
yok farklı değil.Ama ekran kartın cok güzel güle güle kullan:D

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
:D saol neyse artık böyle idare edeceğiz. en azından eski kartla açıpta kasan oyunları kasmıyor artık :) hepinize çok teşekkürler yardımlarınızdan dolayı.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
darboğaz olabilir ondan performans alamiyor olabilirsin

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
evet sanırım o yüzden. yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler. şimdilik sniper ghost warrior kasa kasa oynuyorum :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
işlemci sıcaklıgı kac?

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
speedfan programı ile ölçtüm.

ben bir ara overclock yapmıştım eski ekran kartına. sonra atinin overclock programı ile default ayara geri getirdim. daha sonra üstünden 2 tane format geçti pc abur cubur doldugu için. yazılımsalmı donanımsalmı bilmiyorum. o yüzden olmuş olabilirmi ? veya kasanın içi kirlendiği içinmi ? yanıyor pc

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
dostum işlemci durumu fena.. ne geziyor o sıcaklıkta o işlemci
bendede intel pentium 4 var şimdi overclock yaptıgım halde max 68 derece oluyor
sen kasayı aç iyi bi temizlik yap özellikle işlemci fanını çok iyi temizle yapraklar arasında aşırı toz birikmesi olmuştur
yoksa stok fanla bile bu kadar ısınmaz o işlemci

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
peki bu işlemci ısısının kasmalarla alakası varmı ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
kasar tabi ki.fanı cıkart işlemci yüzeyini temizle macun sür ve fanı tam oturt yerine.Ama fan kesinlikle yerine tam otursun.

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
hiç fanı çıkartma riskine girmeden fanın arkasındaki yer çok kirlenmiş orayı kulak çöpüyle temizlesem bir zararı olurmu ? işe yararmı ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
termal macunu kurumus olabilir.Fanı cıkar riskli bisi deil.Tozlarıda temizlede:D

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
bilgim olmadığı için sökmekten korktum fakat fanın altındaki o beyaz yeri kirler yorgan yapmış resmen. cımbız yardımıyla temizledim bir avuç kir çıktı. şu anda işlemci 46 derece pc daha hızlı açıldı :D

oynarken hiç anlaşılmayan sniper ghost warrior oyunu deli gibi çalıştı. Allah razı olsun çok çok teşekkürler. hepinizden Allah razı olsun. ilgilendiğiniz için.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
rica ederim.Ama birde termal macun al artic cooling falan oraya 1 damla damlat ve icinden gelen kagıtla her tarafına yay işlemcinin.Elinle dokunma zehirlidir:D ve üstüne fanı tak ama cok sağlam takılsın fan yoksa acaip sıcak olur:D ama mutlaka termal macunu yap cok ise yarar:oke:

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
pes 2011 en düşük ayarlarda kasarken maximum herşey açık hiç kasmıyor :D süper yaa tekrar çok teşekkürler hepinize. nasıl sevindim anlatamam.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
dediğim gibi termal macunuda yap.Ondan sonra işlemciye o/c yap daha cok verim alırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...