Sapphire HD 3850 Performansı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
Sapphire HD 3850 Performansı
Dün Sapphire Marka HD 3850 Model 512 MB 256 Bit AGP ekran kartı aldım. Bu kart internetteki yorumlara göre çok iyi. tabi biraz eski ama benim işimi görür. Crysis i felan detay oynabildiklerini gördüm bazı kişilerin. Fakat benim pc de Crysis herşey alçak ve 800x600 ayarda bile oynanmıyor. Büyük bir hevesle gidip aldığım ve aldıktan sonra en çok oynamak istediğim Assasin's Creed ve Prototype oyunları kurdum fakat onlardada herşey düşük ayarda. hiç oynanmıyor. Bu sorun neden olabilir ? Lütfen yardım edin.

Sistem :

İntel Pentium 4 Çift Çekirdek 3,00 GHz
3 Adet 512 MB ,1 Adet 256 MB Şekilde 1.7 GB Ram
Sapphire HD 3850 512 MB 256 Bit AGP ekran kartı
450 W Power Supply

Başka yazmam gereken parça varmı ? Benim aklıma gelenler bunlar. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sorun ekran kartındanmı yoksa diğer parçalardanda olabilirmi ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
işlemci biraz eski ama oynanması gerekir protoype falan:hmmm

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
ama oynamıyor. ramden alakalı bir sorun olurmu ? 512 mb ram ile crysis e girdim :D görüntü akıcı fakat ram az oldugu için biraz ileri gidince takılıyor biraz bekleyince akıcı oyun oynanıyor. 1.7 gb yaptım ramı öyle girdim crysis e bu seferde kasma oluyor nasıl iş anlamadım. bi ram almam lazım. bu ramlarin hepsi aynı markada değil o yüzden olurmu ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
markayla alakası yokta:hmmm

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
şimdi 512 nin bir tanesini çıkarttım ilk 20-30 sn seri ve akıcı oynadı ama sonra kasmaya başladı. grafiklerin hepsi düşük seviyede :(

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ozmn ramde sorun var.Bozulmus olabilir

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
fakat hangisinde işte :D bi bulsam canına okuyacağım onun pislik ram :D

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
bunu çözmek için ramleri tek tek çıkar ve pcyi açarak sürekli dene yada sağlam 1+1 ram al 2 gb ile crysis oynarsın

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
pc yi zorlayımmı teker teker denerken ? ne yapmam lazım ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
memtest testi var onları dene.

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
onları biliyorum bu gün öğrendim :D fakat onlarda gece açık bırakıp sabah bakarsan daha iyi sonuç alırsın diyorlar. kesin değil ve benim yapamayacağım bir şey :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ozmn teknik servise göster.Daha saglıklı sonuç alırsın

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
neyse şimdilik iyi 256 yı çıkardım. birde bişey farkettim. call of duty waw indirdim. oyuna girdim default ayarlarda görüntü 800x600 den büyük fakat tam olarak hatırlayamadım. sonra gölgeler specular map felan açık. ilerledim. koşarken ve yürerken fps düşüyor. fakat sabit durum mouse hareket ettirip sağa sola etrafıma bakınca gayet iyi görüntü. bu işlemcinin yetersiz oldugunumu gösteriyor ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
yani.Birde havaya bak fps nasıl olacak:D

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
pff işlemciden kaybediyoruz :(

bu videoda görüntü ayarlarda ama bende en düşükte olmasına rağmen videodakinden biraz daha rahat oynanıyor :S

omer1230

omer1230

Üye
arkadaşım ben kullanıyom ordan biliyom sapphire hd 3850 agp 256 bit ekran kartı gta4 e bile yetiyor ama işlemciden dolayı darboğaz yapıyor agp sistemde sağlam çift çekirdek çalıştıran ve ddr3 ram destekleyen anakart yok

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
evet bende şimdi öğrenmiş oldum :( neyse eskiden kasan oyunları artık kasmıyor bide pes 11 kuruyorum şimdi onuda kasmazsa fena olamaz :D yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler.

omer1230

omer1230

Üye
xp kullanıyorsan pes 2011 fln en son driverı yüklersen en ufak kasma olmaz

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bak onu unutmustum darboğaz olabilir.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
darboğaz nedir tam olarak ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...