Samsung’dan Isocell Kamera Teknolojisi Duyurusu Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung’dan Isocell Kamera Teknolojisi Duyurusu Geldi
Akıllı telefon üreticileri özellikle de son dönemde kameralara oldukça önem vermeye başladılar. Baktığımızda Nokia’nın 41MP kameraya sahip Lumia 1020 modeli ya da Samsung’un 16MP 10x optik zum sunan Galaxy S4 Zoom modeli gibi kamera odaklı ürünler yanı sıra, kamera odaklı olmasa da kamera özellikleri oldukça gelişmiş cihazlar karşımıza geliyor.



Üreticiler, kendi kamera teknolojilerini sunuyorlar. Nokia’nın Pureview Teknolojisi’ni örnek olarak sunabiliriz. Ayrıca HTC’den de Ultrapixel Teknolojisi gelmişti. Şimdi de bir başka akıllı telefon devi olan Güney Kore temsilcisi Samsung’dan yeni bir kamera teknolojisi duyurusu geldi.

Samsung‘un yeni teknolojisi ISOCELL olarak adlandırılmış. Bu yeni teknoloji özellikle ışık hassasiyet kontrolleri yükseltmeyi ve düşük ışıkta görüntü kalitesini geliştirmeyi amaçlıyor.

Samsung‘un ISOCELL teknolojisini kullanacak olan ilk kamera sensörü S5K4H5YB olacak. 1.12um ISOCELL piksel, 1.4″ optik format ve8MP çözünürlük sunacak.

Teknoloji devi firmanın ISOCELL sensörler için seri imalata 2013 sonlarında geçmesi bekleniyor. Bu sensörleri kullanan ilk akıllı telefonları da 2014senesinde görebileceğiz.

Samsung’dan ISOCELL kamera teknolojisi duyurusu geldi
 


Üst Alt