Samsung yonga seti pazarında dördüncü sıraya yerleşti

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung yonga seti pazarında dördüncü sıraya yerleşti
Geçtiğimiz sene akıllı telefon pazarında yonga seti üreticilerinin pazar payları haberimizde yer alıyor…



Akıllı telefon pazarında mücadele tüm hızı ile devam ederken, farklı donanım özellikleri ile gelen bu cihazları özellikle de kalbini oluşturan yonga setleri teknoloji meraklılarının en çok dikkat ettikleri bileşenlerin başında geliyor.




Pazara baktığımızda geçtiğimiz sene her ne kadar Snapdragon 810’un aşırı ısınma sorunları ile başı ağrısa da 2015’de %42 pazar payı ile Qualcomm’un liderliğini görüyoruz.

Her sene yeni yonga setleri ile gündemde yerini alan firmanın üst seviyede şu sıralar Snapdragon 820 yonga seti konuşuluyor. Arka arkaya Snapdragon 820 üzerinde çalışan önemli akıllı telefon duyuruları kısa süre önce gelmişti. Samsung Galaxy S7, LG G5, Xiaomi Mi 5, LeEco Le Max Pro bu cihazlardan bazıları olmakta.

Diğer taraftan bir başka önemli yonga seti üreticisi ise Samsung olmakta. Firma Exynos adını verdiği yonga setleri ile mücadele ederken, firmanın özellikle amiral gemisi modelleri başta olmak üzere bazı Galaxy akıllı telefon modelleri Exynos yonga setlerinden güç alıyor.

2015’e baktığımızda Samsung’un Exynos yonga seti ile satılan akıllı telefon modellerinin oranı %15 olmakta. Genel olarak bakıldığında ise bu oran ile teknoloji devi Samsung, dördüncü sırada yer alıyor. Apple’ın kendi ürettiği iPhone akıllı telefon modellerinde kullandığı A Serisi yonga setleri %21 oran ile ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada ise %19 ile Çinli MediaTek’i görmekteyiz.

Samsung yonga seti pazarında dördüncü sıraya yerleşti - MaxiCep
 


Üst Alt