DirtyNiqqa
Üye
-
Konu Sahibi
-
Arkadaşlar samsung star wifi yi almaya karar verdim 1 haftaya kadar alıyorum fakat birkaç kafama takılan şeyler war... işte sorularım ;
1-) Mesaj kutusu ne kadar mesaj alıyor ? eski telleri gibi 200 mesaj mı? İnternette 500 sms yazıyorda dogru mu ?
2-) Bağlantı hakkında sorun çok var mı veya bi ayarla düzeliyor mu ?
3-) Telefon kasılma yapıp restart atıyor mu?
4-) Dokunmatiği güzel mi? Samsungun dokunmatiği çabuk bozuluyor diyorlar doğru mudur?
Arkadaşlar lütfen acilen yarım edin aldıktan sonra pişman olup lanet okumak istemiyorum maxicep ailesinden yardım bekliyorum...
1) 500 sms hafızası sunuyor ancak Gönderilen - Gelen - Taslak olarak genel bir rakam o (toplamda 500 sms hakkı yani) Ancak klasör açarak bunu aşabilirsin sanırım,klasör KB ya da MB bazında yer tutuyor telefon belleğinde. (Gördüğüm kadarıyla,yanlış biliyorsam düzelten olursa sevinirim.)
2) Bugüne dek bağlantı konusunda sorun yaşamadım ve hatta Nokia 5800 ile kıyaslama yaptık ve belirli mesafelerle yaptığımız denemelerde aradaki duvarlara rağmen açık ara fark olmasada Samsung Star wi-fi galip geldi..
3) Cihaz kasılma yapmıyor değil,ancak telefon belleğini boş tutar ve kullanım ağırlığını hafıza kartına verirseniz yanı sıra hafıza kartınız standart 2GB değil daha üst bir şey olursa bu sorunu yaşamazsınız.
4) Dokunmatik konusunda en hassas cihazlardan birisi denilebilir,zira Samsung bu konuda işinin ehlidir zaten,en azından bu konuda da Nokia 58oo ile kıyaslama yaptığımızda hassasiyet konusunda (harekete tepki) gene açık ara olmasada Samsung Star wi-fi öndeydi.
Umarım yardımcı olabilmişimdir..
*NOT : Ancak cihazı almadan evvel kesinlikle Java tabanlı çalıştığını ve Symbian ya da Windws Mobile'de olduğu gibi uygulama bolluğu yaşanmadığını bil,bilerek al derim..
Bütün yardımların için teşekkür ederim gerekli cevapları suanda aldıgımı dusunuyorum..
Ama birkaç küçük sorum olcak..
- 2GB üstü hafıza kartı daha cok kasmaz mı telefonu?
- Ayrıca java tabanlı olmasının ne gibi bir dezavantajları war? Program falan yüklenmezmi ing-türkçe sözlük gibi?
Öncelikle belleğe dair cevap vermek gerekirse Samsung hoş bir çalışma yapmış bu konuda. Kullanım ağırlığını hafıza kartına verirsen (telefon hafızası mümkün olduğunca boş kalırsa) cihaz herhangi bir kasılma yapmıyor. Yanı sıra hafıza yükseltme imkanını Samsung vermiş zaten ve sorun teşkil etmiyor (8gb kullanan biri olarak henüz sıkıntı yaşamışlığım yok) Dediğim gibi telefon hafızası mümkün olduğunca boş tutularak kullanıldığında herhangi bir kasılma olmuyor hafıza kartından ötürü.
Java tabanlı olması aslında bir yönde avantaj,özellikle güncellemeler konusunda artı sayılabilir bir özellik. Ancak dezavantaj olarak görülebilecek kısmı program seçeneği Symbian ya da Windows Mobile işletimsistemlerine göre biraz daha kısıtlı. Ama kullanmaya değer programlar mevcut,en olmadı uyarlamak mümkün küçük kodlarla derlenmiş uygulamaları..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?