Samsung Star İlgili Önemli konu ***JAVA BELLEĞİ 5MB****

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Star İlgili Önemli konu ***JAVA BELLEĞİ 5MB****
Evet arkadaşlar,
Son zamnlarda bazı arkadaşlarım okuduysa samsung star ile ilgili JAVA Belleğini Yükseltmek adına baya ugraştım.
Ne yazıkkı sonunda buldum ve java belleğini 5 mb kadar yükselttim..
Ne yazıkki dedim ÇÜNKÜ BU MERET YÜKSELTME işi benim cep te baya bi zarara maal oldu
Sebebi ise şu;
FİRMWARE uyumu yalnızca wifi siz modeller için gecerli
Ben yinede denedim FİRMWARE yükledim ve telefonda java oyunların yüksek kapasitelilerini oynattım.
Wifi lisini bullana kadar eski sürümü yüklemeye çalısırken AMSS seceneğini diğer FİRMWARE ninkini yanlışlıkla secmişim.
Ve telefon ekranında DOWNLOAD getiremiyorum.
(BU ARADA FİRMWARE KARISTIGI İÇİN TELEFON ACILMIYOR)

YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR LÜTFEN 2 KELİMEYİ ESİRGEMEYİN.

VE NORMAL WİFİSİZ STAR KULLANAN ARKADASLAR JAVA BELLEĞİNİ YÜKSELTMEK İSTERLERSE BURDAN MESAJLARINA CEVAP VERİP LİNKLERİ VE NELERE DİKKAT ETMELERİNİ ANLATABİLİRİM.....

SAINT1

SAINT1

Üye
İşte bu yüzden şu firmware olayına bir türlü giremiyorum.tüm firmware'lar'ı arşivledim ama yükleme olayına girmedim şuanda yükleyenlerin geneline baktığımdada iyiki karışmamışım bu olaya diyorum.
Tabi bunda en büyük etken wi-fi'li modeli kullanmam oldu eğer wi-fi'siz olsaydı telefonum belkide gözümü kırpmadan yüklerdim.Eski telefonum N-Gage'de yapmadığım iş kalmamıştı ama buna el deymedim daha bakalım zamanla neler oloacak.

cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
İşte bu yüzden şu firmware olayına bir türlü giremiyorum.tüm firmware'lar'ı arşivledim ama yükleme olayına girmedim şuanda yükleyenlerin geneline baktığımdada iyiki karışmamışım bu olaya diyorum.
Tabi bunda en büyük etken wi-fi'li modeli kullanmam oldu eğer wi-fi'siz olsaydı telefonum belkide gözümü kırpmadan yüklerdim.Eski telefonum N-Gage'de yapmadığım iş kalmamıştı ama buna el deymedim daha bakalım zamanla neler oloacak.

Bir tavsiyen varmı hocam

SAINT1

SAINT1

Üye
dediğim gibi hiç firmware yüklemedim telefona bu yüzden tavsiyem net olamaz sen bu konuyu ege970 veya emrefener10'a sor onların bu konuda daha çok tecrübesi var.

cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
forumda actıkları konulara mesaj attım.
Özel mesajı ise maxi izin vermiyor.Nasıl konuya cekebilirim onları bilemeyeceğim..

SAINT1

SAINT1

Üye
Ben konunun linkini pm atarım onlara ilgilenirler

cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
Saol hocom

ege970

ege970

Üye
Dostum cesaretin takdire değer.. o yüzden tebrik ediyorum seni böyle bir testi birinin yapması gerekliydi bu sonuçlara ulaşmak için bu yüzden ayrıyetten teşekkürde ediyorum...

ama ne yazıkki girebilecek en kötü 2. duruma girmiş bulunmaktasın ki birincisi telefonu bozmak olarak gruplandırıyoruz. Telefona yüklediğin firmware uyumsuz olduğunun farkındasın ve telefonda kalıcı bir hasara resmen davetiye çıkartmışsın.. öncelikle ne yapıp ne edip o firmwareyi silmen ve uyumlu herhangi bir firmware yüklemen gerek.. java kapasitesiyle oynamıssın admin mod menusunden sana tavsiye o menu o kadar dandirikki bir ayarı değiştirince başka bir ayar bozuluyor sakın elleme orayı birdaha.. bunu suan için kendi elinle duzeltmen gerçekten imkansız görünüyor.. ama telefon hafızasını simi çıkartıp tekrar bir telefonu pcden reslemeye ve baska bir firmware yüklemeyi dene.. forumda buluınan hard res gibi konulara bir bak ve elinden gelen bütün resetlemeleri telefona atmaya çalış (abartma).. daha sonra loaderle bir firmwareyi yüklemeyi dene gene olmaz ise servise yollaman gerek ama servisin yapacagı iki şey var

1) tamir edicek ama para alabilir (belki ram fln değişir)
2) garanti kapsamı dışında olduguna karar verilirse mali bir uygulamaya gidilebilir..

şimdiden geçmiş olsun ama merak etme halledilemeyecek birşey değil serviste..

cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
:D peki hocam bu multi downloader dan baska program ile firmware atılabiliyormu

ege970

ege970

Üye
malesef..

Paranoya

Paranoya

Üye
Evet arkadaşlar,
Son zamnlarda bazı arkadaşlarım okuduysa samsung star ile ilgili JAVA Belleğini Yükseltmek adına baya ugraştım.
Ne yazıkkı sonunda buldum ve java belleğini 5 mb kadar yükselttim..
Ne yazıkki dedim ÇÜNKÜ BU MERET YÜKSELTME işi benim cep te baya bi zarara maal oldu
Sebebi ise şu;
FİRMWARE uyumu yalnızca wifi siz modeller için gecerli
Ben yinede denedim FİRMWARE yükledim ve telefonda java oyunların yüksek kapasitelilerini oynattım.
Wifi lisini bullana kadar eski sürümü yüklemeye çalısırken AMSS seceneğini diğer FİRMWARE ninkini yanlışlıkla secmişim.
Ve telefon ekranında DOWNLOAD getiremiyorum.
(BU ARADA FİRMWARE KARISTIGI İÇİN TELEFON ACILMIYOR)

YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR LÜTFEN 2 KELİMEYİ ESİRGEMEYİN.

dostum benim sana şuan için vereceğim en sağlam,en işe yarar,ve en sağlıklı çözüm telefonu garantiye yollamak nedenmi ?

1. Bence Telpa bu garanti işinde gerçekten şuanda çok iyi (Eğer telefonun telpa ise hiç tereddüt etmeden verebilirsin) .

2. Aynı olay bikere benimde başıma geldi bende başka bir firmwarenin bootfiles klasörünü atmıştım ve benimde telefon açılmıyordu , boot ekranı gelmiyordu . Yolladım garantiye 8 güne geldi . Bana yaptıkları tamir anakartı değiştirdiler ve hiç bir ücret ödemedim seninde anakartını değiştirirler çünkü artık anakartı pert olmuş nedenmi ? en anlamlı açıklaması şu : mesela bir pcyi çok kasarsın yada çok büyük ve ağır bi oyunu çalıştırmaya uğraşırsın eğer pc nin belleğide yetmiyorsa o oyunu çalıştırmaya ne olur pc kesinlikle pert olur aynı hesap işte bu telefonda . He başka yerindede bir hasar yapmışmıdır orasını bilemem ama kesinlikle anakart değişecek ve sana en güncel olan s5233w sürümünü yükleyecekler .

ege970

ege970

Üye
bende telpa kullanıyorum daha yollamalık bi durum olmadı ama telpa cidden güvenilirdir..

bende yollayacagım kabını ve ekranını değiştirmeleri için eminim değiştirmiycekler ama hiç değilse o sırada sorun varmı diye kontrol ederler ;)

M3L!H

M3L!H

Üye
Ben biliyordum :D

ege970

ege970

Üye
yazdıgın cevap ben biliyorum? neye dayanarak salladın bunu merak ettim bu kadar alakasız bir cevap olamazdı

cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
Bu olayda teledonun zarar geldiğine pek Sanmıyorum
J-BOX gibi malzeme sahibi olsaydım eger cidden hallederdim.
Bi yandan
EKRAN GÖRÜNTÜSÜNE 'UPLOAD DATA TO PC YAZISINI GETİRİYORUM.
sadece download yazısnı biraz ugrascagım.

Downloader i acıp firmware yüklemeye çalıştıgımda ise programda
'Warring : Security fail!!'
yazısı geliyor

--------------- Ekleme ---------------

bir de bilen arkadas denedinmi bu olayı?

Telefon acılma safhasına gelince bu ekran cıkıyor

Kilit ve kamera tusuna bastıgımda

Yazı pek görünmüyor burdan ama 'UPLOAD DATA TO PC' yazıp bekliyor

Paranoya

Paranoya

Üye
Bu olayda teledonun zarar geldiğine pek Sanmıyorum
J-BOX gibi malzeme sahibi olsaydım eger cidden hallederdim.
Bi yandan
EKRAN GÖRÜNTÜSÜNE 'UPLOAD DATA TO PC YAZISINI GETİRİYORUM.
sadece download yazısnı biraz ugrascagım.

Downloader i acıp firmware yüklemeye çalıştıgımda ise programda
'Warring : Security fail!!'
yazısı geliyor

bir de bilen arkadas denedinmi bu olayı?

Telefon acılma safhasına gelince bu ekran cıkıyor

Kilit ve kamera tusuna bastıgımda

Yazı pek görünmüyor burdan ama 'UPLOAD DATA TO PC' yazıp bekliyor

tmm işte tam benim dediğim gibi . Aynı sorun bendede vardı garantiye yolladım 8 güne yapılmış olarak geldi .

cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
desene eywah o zman

Dowloader daki son hal

Umut varmı doktor yaşayacakmı :D

ege970

ege970

Üye
resim küçük pek bişi anlaşılmıyor ama niye kasıyorsunki yolla servise bitir şu işi kökünden

M3L!H

M3L!H

Üye
yazdıgın cevap ben biliyorum? neye dayanarak salladın bunu merak ettim bu kadar alakasız bir cevap olamazdı

Hayır. 5MB olduğunu biliyordum demek istedim. Böyle bir cevap yazana kadar, anlamaya çalış :bye2:

cellatm

cellatm

Üye
    Konu Sahibi
resim küçük pek bişi anlaşılmıyor ama niye kasıyorsunki yolla servise bitir şu işi kökünden

İşte problem orda :D
Garanti değil.
Sorunu halledebilmekte güzel olurdu aslında
Neyse artık aldıgım tükanın ön,ne dogru yolculuk yapacagız artık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...