Yardım Samsung Smart Switch ile Telefona Orjinal Yazılım Yükleme/Telefonu Kurtarma

Sponsorlu Bağlantılar

Alicanvan

Alicanvan

Üye
Kardeş usb kablosu lazımmı acil cevap
 


KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Kardeş usb kablosu lazımmı acil cevap
Konuda herşeyi açık ve net bir şekilde yazmışım. Artık Smart Switch ile yazılım sıfırlama yapılmıyor. Ya odin ile ya da TWRP ile telefonuna rom atabilirsin.
 
Muhammed CR7

Muhammed CR7

Üye
Diyelim ki cihazınızı rootladınız ya da custom ROM kurdunuz ve beğenmediniz ya da cihazınızda sorunlar oluştu ve fabrika yazılımına dönmek istiyorsunuz, bu durumlarda cihazı nasıl stock fabrika ROM’una Samsung Smart Switch yazılımıyla getirebileceğinizi anlatacağız.
Bu yazı Samsung Kies tarafından desteklenmeyen ve Samsung Smart Switch ile desteklenen yeni Samsung Galaxy serisi cihazlar geçerlidir.

Bu yöntem ile Samsung tarafından cihazınıza sağlanan en son yazılıma Odin ile ya da ROM arama zahmetiyle uğraşmadan cihazınızı sıfırlayabilirsiniz. Eğer Samsung Galaxy cihazınız açılmıyorsa, performans düşüklüğü yaşıyorsanız ya da güncel yazılıma temiz bir şekilde geçmek istiyorsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Aşağıda yazılan adımlar sonucu cihazınızdaki tüm veriler silinir.

1.Samsung Smart Switch:



Yukarıdaki adresten bilgisayarımız için Samsung Smart Switch (Akıllı Anahtar) uygulamasını indiriyoruz ve kuruyoruz. Cihazın en az %60 şarjı olması gerekmektedir. Eğer cihazda yazılımsal bir sorun varsa cihaz kapalıyken de cihazı şarj edebilirsiniz.
Cihazı kapatın ve şarjdan çekin. Güç + Ana ekran + Ses Kısma tuşlarına aynı anda 3-4 saniye basıp elinizi kaldırarak cihazı Download Mode’da açın.


Yukarıdaki ekranı gördüğünüzde ses açma tuşuna basın. Ekranda Downloading yazısını görmeniz gerekmekte. Ardından aşağıdaki adılmları tek tek yapın.

1-Smart Switch’i açın. Telefonunuzu bağlayın ve sürücüler yüklü değilse yüklenmesi için bekleyin. Desteklenmeyen telefon uyarısı vericektir. Ardından sağ üstte daha fazlaya basın - Acil Durum Yazılım Kurtarma kısmını seçin.
2- Gelen ekranda cihaz başlatma sekmesine geçiş yapın.
3-En altta model adı kısmına telefonunuzun model numarasını yazarak aratın. Örn: SM-600F gibi.
4-Model ismi ve seri numarası telefonun üstünde ya da kutusunda yazmaktadır. Eğer batarya çıkarılabiliyorsa, bataryayı çıkardığınız yerdeki model no yu ve barkodun altındaki seri numarasını yazın.
5-Cihazınızı bulduktan sonra ekrana bir uyarı gelecektir. Tüm veriler silinecektir yazan uyarıya evet dedikten sonra cihazınız için en son ve en güncel yazılımı indirip kuracaktır.
6-İndirme ve kurma işlemi internet hızınıza bağlı olarak değişebilir. Tüm işlemler bittikten sonra telefonunuz tüm ayarları sıfırlanmış şekilde açılacaktır.

Kendi telefonumu da bu yöntemi kullanarak sıfırladım ve temiz güncel android sürümünü kullanıyorum.


ÖNEMLİ UYARILAR: TELEFONUNUZDA YAZILIMSAL SORUNLAR VARSA VE DOWNLOAD MODUNA GİREBİLİYORSANIZ YAZILIM KURTARMA İŞLEMLERİNİ YAPABİLİRSİNİZ. EĞER TELEFONUNUZ DOWNLOAD MODUNA GİREMİYORSA YUKARIDAKİ İŞLEMLERİ YAPAMAZSINIZ.
Yazının bir kısmı alıntıdır, geri kalanlarını da ben kendim yazdım. Eğer yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra da telefonunuz çalışmazsa Kies'in acil yazılım kurtarma işlemini deneyin. Yine olmazsa telefoncuya götürmekten başka çareniz kalmıyor. Odinle flashlayarak rom atılamamasının sebebi telefonların içindeki kurulu romların yazma koruması olmasından kaynaklanmaktadır. Ben de üç gün telefona odinle rom atıcam diye uğraştım. Umuyorum bu yöntem işinize yarar.

Teşekkür etmeyi unutmayın ;)

SON YAPILAN GÜNCELLEMEDEN SONRA SMART SWITCH ARTIK YAZILIM SIFIRLAMAYI DESTEKLEMEMEKTEDİR. O YÜZDEN YUKARIDA ANLATTIĞIM YÖNTEM İLE CİHAZINIZA SIFIR YAZILIM KURMA İŞİ DE İPTAL OLDU.
Teşşekkürler.
 
habib_723

habib_723

Üye
Benim telefonum custom binary blocked FRP locked hatası alıyorum telefonum açılmıyor .. Smart switch telefonu desteklemyior görünüyor. Odin ile de atamıyorum fail hatası veriyor..LÜtfen yardımcı olur musunuz.. Telefonum Samsung Note 5 N920C.... Bu gün bu hatayı birden bire aldım..
Çözümü buldum. Hallettim bilmiyorum ama network (şebeke ) hatası da vermedi
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Burdaki konu ile alakası olmayan bir soru sormuşsunuz.
 
habib_723

habib_723

Üye
Smart switch ile yükleyemiyordum nedenini öğrenmeye çalışıyordum işte o yüzden sordum neyse hallettim sorunumu

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

anıl çetin

Üye
eski sürümü kursan bile olmuyormu eski sürümde model ve seri numara girme yeri var seri numarasını doğru girdiğim halde yanlış diyor neden olabilir?
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ben artık Samsung kullanmiyorum. Samsung smart switch ten yazılım yüklemeyi tamamen kaldırdı. Eski sürümde kursan fark etmez
 

anıl çetin

Üye
yurtdışı abd den gelme sm-g550t1 cihaz yeni rom kurmaya çalışırken hata verdi sonra da açılmadı download moda giriyor ama odinle bişey yüklenemiyor smart switch programını kullanmamı söylüyor telefon açılınca telefonu nasıl kurtarabilirim başka bildiğin bi yol var mı
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ben pek anlamam rom kurma işlerinden telefonla gelen yazılım neyse onu kullanırım ben.
 

anıl çetin

Üye
bu arada şimdi twrp yükledim odinle cihaz açıldı sadece imei sorunu ve dil sorunu kaldı nasıl çözebiliriz
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Yukarıda da dediğim gibi ben rom atma yükleme işlerinden anlamıyorum. Yöneticilerden yardım isteyebilirsin. Buğra ya sorabilirsin.
 

anıl çetin

Üye
buğra sayfa profil bağlantısını
Yukarıda da dediğim gibi ben rom atma yükleme işlerinden anlamıyorum. Yöneticilerden yardım isteyebilirsin. Buğra ya sorabilirsin.
dediğin arkadaş çok yoğun cevap vermiyor mesajlara başka kime sorabilirim burda?
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ayrı bir konu olarak açarsan yardimci olacaklardır sana.
 
muhammed01223

muhammed01223

Üye
selamın aleyküm bende 2. adım gelmiyor sadece cihazı acil durum kurtarm kodu girin menüsü çıkıyor lütfen yardımcı olurmusunuz.
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Artık bu program ile stock rom kurulmuyor. Samsung desteği bıraktı. Bende Samsung telefon kullanmayı bıraktım.
 


Üst Alt