Yardım Samsung Smart Switch ile Telefona Orjinal Yazılım Yükleme/Telefonu Kurtarma

Sponsorlu Bağlantılar

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Smart Switch ile Telefona Orjinal Yazılım Yükleme/Telefonu Kurtarma
Diyelim ki cihazınızı rootladınız ya da custom ROM kurdunuz ve beğenmediniz ya da cihazınızda sorunlar oluştu ve fabrika yazılımına dönmek istiyorsunuz, bu durumlarda cihazı nasıl stock fabrika ROM’una Samsung Smart Switch yazılımıyla getirebileceğinizi anlatacağız.
Bu yazı Samsung Kies tarafından desteklenmeyen ve Samsung Smart Switch ile desteklenen yeni Samsung Galaxy serisi cihazlar geçerlidir.

Bu yöntem ile Samsung tarafından cihazınıza sağlanan en son yazılıma Odin ile ya da ROM arama zahmetiyle uğraşmadan cihazınızı sıfırlayabilirsiniz. Eğer Samsung Galaxy cihazınız açılmıyorsa, performans düşüklüğü yaşıyorsanız ya da güncel yazılıma temiz bir şekilde geçmek istiyorsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Aşağıda yazılan adımlar sonucu cihazınızdaki tüm veriler silinir.

1.Samsung Smart Switch:



Yukarıdaki adresten bilgisayarımız için Samsung Smart Switch (Akıllı Anahtar) uygulamasını indiriyoruz ve kuruyoruz. Cihazın en az %60 şarjı olması gerekmektedir. Eğer cihazda yazılımsal bir sorun varsa cihaz kapalıyken de cihazı şarj edebilirsiniz.
Cihazı kapatın ve şarjdan çekin. Güç + Ana ekran + Ses Kısma tuşlarına aynı anda 3-4 saniye basıp elinizi kaldırarak cihazı Download Mode’da açın.


Yukarıdaki ekranı gördüğünüzde ses açma tuşuna basın. Ekranda Downloading yazısını görmeniz gerekmekte. Ardından aşağıdaki adılmları tek tek yapın.

1-Smart Switch’i açın. Telefonunuzu bağlayın ve sürücüler yüklü değilse yüklenmesi için bekleyin. Desteklenmeyen telefon uyarısı vericektir. Ardından sağ üstte daha fazlaya basın - Acil Durum Yazılım Kurtarma kısmını seçin.
2- Gelen ekranda cihaz başlatma sekmesine geçiş yapın.
3-En altta model adı kısmına telefonunuzun model numarasını yazarak aratın. Örn: SM-600F gibi.
4-Model ismi ve seri numarası telefonun üstünde ya da kutusunda yazmaktadır. Eğer batarya çıkarılabiliyorsa, bataryayı çıkardığınız yerdeki model no yu ve barkodun altındaki seri numarasını yazın.
5-Cihazınızı bulduktan sonra ekrana bir uyarı gelecektir. Tüm veriler silinecektir yazan uyarıya evet dedikten sonra cihazınız için en son ve en güncel yazılımı indirip kuracaktır.
6-İndirme ve kurma işlemi internet hızınıza bağlı olarak değişebilir. Tüm işlemler bittikten sonra telefonunuz tüm ayarları sıfırlanmış şekilde açılacaktır.

Kendi telefonumu da bu yöntemi kullanarak sıfırladım ve temiz güncel android sürümünü kullanıyorum.


ÖNEMLİ UYARILAR: TELEFONUNUZDA YAZILIMSAL SORUNLAR VARSA VE DOWNLOAD MODUNA GİREBİLİYORSANIZ YAZILIM KURTARMA İŞLEMLERİNİ YAPABİLİRSİNİZ. EĞER TELEFONUNUZ DOWNLOAD MODUNA GİREMİYORSA YUKARIDAKİ İŞLEMLERİ YAPAMAZSINIZ.
Yazının bir kısmı alıntıdır, geri kalanlarını da ben kendim yazdım. Eğer yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra da telefonunuz çalışmazsa Kies'in acil yazılım kurtarma işlemini deneyin. Yine olmazsa telefoncuya götürmekten başka çareniz kalmıyor. Odinle flashlayarak rom atılamamasının sebebi telefonların içindeki kurulu romların yazma koruması olmasından kaynaklanmaktadır. Ben de üç gün telefona odinle rom atıcam diye uğraştım. Umuyorum bu yöntem işinize yarar.

Teşekkür etmeyi unutmayın ;)

SON YAPILAN GÜNCELLEMEDEN SONRA SMART SWITCH ARTIK YAZILIM SIFIRLAMAYI DESTEKLEMEMEKTEDİR. O YÜZDEN YUKARIDA ANLATTIĞIM YÖNTEM İLE CİHAZINIZA SIFIR YAZILIM KURMA İŞİ DE İPTAL OLDU.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Muhammed CR7, yakup6203, zfrglr ve 11 diğerleri


kartal431

Üye
hocam benim ekran sabit böyle kaldı download modu da göremiyorum güç+ses+ana menü yapınca yardımcı olabilir misin?
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
    Konu Sahibi
Download moduna alamıyorsan telefon brick olmuş telefoncuya götüreceksin kendi başına yapmaya kalkışma burda anlattıklarım telefonu download moduna alabilirsen işe yarar ben sana yardımcı olamam kusura bakma.
 

xkrc

Üye
Akşam uygulayacağım, sorun çözülürse benden beğeniyi alırsın max kardeşim.
 

cixelli5

Üye
dostum teşekkür ederim. bi an telefon gitti zannettim. sayende kendim kurdum. merak ettiğim 7 güncellemesiyle telefonumda bir takım sorunlar başlamıştı. 6.0 a döneyim derken sistemi çökerttim. şimdi yeniden indirip kurdu. İnşallah bu kadir gecesinin hürmetine sorunlardan kurtulmuşumdur :))
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Sorununa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Allah razı olsun kardeşim.
 
furbur

furbur

Üye
Bu yöntem tamamen fabrika ayarlarına döndürüyormu acaba , imei si de ilk orjinal fabrika imei ne dönermi .
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Tam okumadın sanırım. Tamamen sıfır yazılım kuruluyor telefona.
 

agelgor

Üye
KomiserMemoli hocam Allah tuttuğunu altın etsin, Allah senden razı olsun. dün gece saat 1'de note 5 telefonum root atayım derken soft brick oldu. bütün sitelerde odin yöntemi anlatılıyordu hepsini denedim sonuç alamadım, sabahın 6'sına kadar uğraştım. bugün senin postunu gördüm 10 dk'da halloldu :) yalan yanlış ve eksik bilgi veren dandik sitelerden gına gelmişti ta ki buraya kadar :)
(sırf sana teşekkür etmek için de bu siteye üye oldum :) )
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Yardımcı ve faydalı oluyorsam birilerine bu beni mutlu eder. Önemli olan da bu fazlasına gerek yok. Tekrar teşekkürler.
 

DARAK

Üye
s3 tlf num acilmiyo dowland moda giriyo kac gundur rom atcam diye ugrasiyom bu islemleri deneyip sonucu bildircem kardes
 

DARAK

Üye
yok hayir olmuyo kardeş
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bitti zaten bundan sonra bu program ile sıfır yazılım kuramıyorsun. Samsung bu seçeneği iptal etmiş. Neden böyle bir saçmalık yapmış anlamadım. Odin ile sıfır yazılım kurmak hem zahmetli hem de karışık. Ayrıca yanlış bir şey yaptığında telefonunu brick etme durumu da oldukça yüksek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Derbeder5234
Musti190738

Musti190738

Üye
acaba yeni bir sistem mevcut mu bu şekilde bi program vs.
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Maalesef yok tek çare odin ile flashlayıp yeni rom atmak. Araştırmadım ama başka bir yöntemi olduğunu zannetmiyorum. Başka yöntemleri olsa dahi Samsung'unki gibi kolay şekilde sıfırdan yazılım kurulabileceğini zannetmiyorum. Ne güzel istediğim zaman sıfırdan yazılımını kurabiliyordum artık o da yok. Odin'e bulaşmak istemiyorum brick olursa telefon gider.
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Samsung kendi programından yazılım sıfirlamayı iptal ettiği için bu programdan artık telefonunu sıfırlayamıyorsun.
 


Üst Alt