Samsung oyun dışı, iPhone 7 işlemcileri sadece TSMC’den gelebilir

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Samsung oyun dışı, iPhone 7 işlemcileri sadece TSMC’den gelebilir
Apple’ın yeni nesil akıllı telefon modellerinde yer alacak olan A10 yonga seti Samsung’dan gelmeyebilir…



Akıllı telefon pazarının en büyük isimlerinden olan Apple, şu sıralar yeni cihazlarının hazırlıkları içerisinde. İddialara göre 15 Mart tarihinde bir etkinlik düzenleyecek olan firma, iPhone 5se adındaki yeni 4″ ekranlı akıllı telefonunu ve ayrıca iPad Air 3 adındaki yeni tablet modelini gün yüzüne çıkartacak.



Ayrıca Apple’ın Eylül ayında da iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adı ile yeni akıllı telefon modellerini resmi olarak duyurması bekleniyor. Bu yeni akıllı telefonlar, geçtiğimiz sene sunulan iPhone 6S / 6S Plus’a göre daha farklı bir tasarım ile gelecek ve ayrıca daha üst seviye donanım özellikleri içerecek.

iPhone 6S’e bakacak olursak eğer, cihaz 4.7″ büyüklüğünde 1334×750 piksel HD ekran, çift çekirdekli işlemcili Apple A9 yonga seti, 2GB sistem belleği, 16GB / 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi, 12MP arka kamera, 5MP ön kamera, iOS 9 işletim sistemi gibi özelliklerle sunulmuştu.

Apple’ın kendi geliştirdiği A9 yonga seti, Samsung ve TSMC tarafından üretilirken, yeni dönemde ise Samsung’un devre dışı kalacağı iddiaları gelmekte. Gelen raporlara göre Apple’ın iPhone 7 akıllı telefonunda kullanacağı A10 yonga seti, sadece TSMC tarafından üretilecek.

TSMC’nin geliştirdiği 10nm üretim teknoloji ile Apple A10 yonga setlerinin üretilmesi, daha küçük ve güçlü işlemci gelmesi anlamına gelecek. Apple’ın yeni nesil iPhone modellerinde bataryayı azaltmadan daha ince yapı içeren akıllı telefon sunma çalışmaları içerisinde olduğu kaydedilmekte.

Bakalım Güney Kore medyası üzerinden gelen bilgiler doğru çıkacak mı?




Samsung oyun dışı, iPhone 7 işlemcileri sadece TSMC’den gelebilir - MaxiCep
 


. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
TSMC Daha İyi Diye Duymuştum. Eğer Doğruysa, Apple İyi Bir Hamle Yapmış...
 

Koradam

Üye
Belki ve büyük ihtimalle düşmanını zengin etmek istemiyor
 


Üst Alt