MaxipmaN
Üye
Babamin işyerinde elemanlar polikarbonu CNC tezgahta deliyolar ne kadar sağlam ordan hesap edin iste. Polikarbon sadece plastik turudur. Ve s4 de yuksek oranda var zaten. S4 u s3 le filan sakin karistirmayin çok daha ince ve kaliteli bi cihaz. Bide 4si de gördük bi düştü arka taraf buz oldu resmen benim nexus arka tarafa 10 kere düştü çizik yok samsungun plastiği en azindan buz olmuyo
Nasıl bir üyesin yahu bilmeden atlıyorsun Polikarbon ne önce onu öğren
tr.m.wikipedia.org/wiki/Polikarbonat
ekranın buz olmasına şahit olmadım ama arka taraf minik minik kırıldıekran buz oluyo
Hayatında hiç geçek karbon fiberden bir şeyler imal ettinmi ?
İnce olursa ister karbon ister normal fiber çok kırılgandır kalın olması gerekir.
- - - Eklendi - - -
Arka kapakta ince bir cam yüzey var iphoneda o çatlaya biliyor.
1.si ben ona bir şey demiyorum "sağlamdır ama kırılgandır" demene güldüm açıklama yapmana gerek yok.
2.si asıl sen gerçek karbon fiberden bir şeyler imal ettin mi?
sert ama kirilgan / yumusak(esnek) ama kirilmaya dayanikli. onemli olan bu ikisinin arasinda en ideali bulmak. ben plastige alistim boyasi daha cok dayanacak ve tasarimi daha guzel bi arka kapak yapsinlar yeter
demek ki her türlü kar sağlıyor firmalar önce risk alır ve maliyeti kazandığından fazladır fakat satışları milyonları bulunca ürün başı sağlam karlar elde ederler suan samsung pek risk tasımıyor sırtı yere gelmez kolay kolay o yüzden ister 2000tl girer ister 2500 isterse de 1500 kafasına göre biraz ama stabil bi kar sağlamak için ve müşteri kaybetmemek için standart uygulama yapıyor yoksa 2000 tl hiç bir ürünü etmezdi türkiyede dahi
ona bakarsak her yıl işlemci değişiyor fiyat artıyor mu
gülünecek bir durum yok karbon fiber sağlamdır fakat sert olduğundan dolayı olmalı esneme payı olmadığı için çabuk kırılır çelik bir bıçakla demir aynı değildir çelik sağlam olur ama zorlarsan kırılır hemen
demek ki her türlü kar sağlıyor firmalar önce risk alır ve maliyeti kazandığından fazladır fakat satışları milyonları bulunca ürün başı sağlam karlar elde ederler suan samsung pek risk tasımıyor sırtı yere gelmez kolay kolay o yüzden ister 2000tl girer ister 2500 isterse de 1500 kafasına göre biraz ama stabil bi kar sağlamak için ve müşteri kaybetmemek için standart uygulama yapıyor yoksa 2000 tl hiç bir ürünü etmezdi türkiyede dahi
- - - Eklendi - - -
gülünecek bir durum yok karbon fiber sağlamdır fakat sert olduğundan dolayı olmalı esneme payı olmadığı için çabuk kırılır çelik bir bıçakla demir aynı değildir çelik sağlam olur ama zorlarsan kırılır hemen
karbon fiber dayanıklıdır ama darbelerde yamulma yada içine çökme değil direk kırılma ile kendini gösterir biraz araştırsan dünyada sadece cam ve pamuk olmadığını arasında kalmış farklı maddelerinde olduğunu anlarsınAma bir mantık hatası olması lazım. Hemen kırılan bir şeyse sağlam değildir? Çok çelişkili; sağlam ama zorlarsan kırılır. Hala gülüyorum
karbon fiber dayanıklıdır ama darbelerde yamulma yada içine çökme değil direk kırılma ile kendini gösterir biraz araştırsan dünyada sadece cam ve pamuk olmadığını arasında kalmış farklı maddelerinde olduğunu anlarsın
Polikarbon var polikarbon var. Nokialar'da da polikarbon kullanılıyor ama samsungdaki kadar sırıtmıyor ayrıca olay sadece plastik olması değil. Elde verdiği his de önemli biraz telefonun samsung bu konuda sınıfta kalıyor. Telefonları demo telefonlar gibi. Ayrıca karbonfiber cihaz fikri pek mümkün gibi görünmüyor şu anki telefonlar üzerinde.
çok teşekkürler bilgilendirme için.Onemli olan atomlarin nasil bag yaptigidir.
Damacana plastigi ile s3 s4 veya bir baska polikarbon cihaz ayni degildir.
Karbon fibere gecmek demek maliyeti katlamak demektir. Ayrica tek dezavantaji maliyet te degil. Kalin karbon borulari buyuk capli model ucaklarda kullaniyorum. Emin olun ucak dikey dalista iken karbon boru 3-5 cm capta ve 1cm civari kalinlikta olmasina ragmen ucus sirasinda kanatlarin esnemesinden dayanikliligini anliyorsunuz. Ancak ince bir fiberkarbon da bu essemeyi gormenizin imkani yoktur.
Eger siz bunu telefonda kullanmaya kalkarsaniz ve su anki 1.5mm civari incelikte uaparsaniz elinize aldiginiz ansa kirilir veya catlar. Dayanikli olmasi icin en az 4mm gibi birsey olmasi lazim.
Cogu kisi bilmeden koru korune yaziyor.
Lutfen deneyimi olanlara saygi duyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?