Samsung, Harman'ı 8 milyar dolar bedelle satın alıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, Harman'ı 8 milyar dolar bedelle satın alıyor
Güney Kore devi Samsung, bir çok farklı segmentte cihazlarını sunarken, özellikle akıllı telefon ve tablet pazarında adından söz ettiriyor. Ancak bunların yanı sıra buzdolabından çamaşır makinesine son kullanıcıya sunduğu bir çok farklı cihazı da bulunmakta.



Özellikle son dönemde Galaxy Note7 adındaki üst seviye phablet modelinin batarya sorunu nedeni ile büyük zarar gören firma, yine de ilerleyen dönem için stratejik adımlar atmaya devam ediyor ve firmadan oldukça önemli bir satın alma haberi geldi. Teknoloji devi firma, Porsche, BMW, Mercedes, Land Rover, Ferrari, Lamborgini, Bentley, Audi gibi büyük otomobil firmaları ile işbirliği içerisinde olan Harman'ı satın alıyor.

Samsung cephesinden konu ile ilgili bir duyuru da gelirken, bu satın almanın Samsung'a maliyetinin 8 milyar dolar olduğunu söyleyelim. Firma Harman'ın her bir hissesine 112$ ödeme yapmış oldu.

Harman, otomobil ve medya sistemleri konusunda lider firmalardan birisi ve Samsung bu satın alma ile birlikte ilerleyen dönemde Galaxy akıllı telefonlarının otomobillere entegrasyonuna da imkan sağlayabilir.

Harman International Industries, Samsung'a bağlı olarak fakat yine kendi bünyesinde çalışmalarını ilerleyen dönemde sürdürmeye devam edecek. Araç içi teknolojiler geliştiren Harman ile birlikte, Samsung, ayrıca Apple'ın hamlelerine karşı gelmeyi planlıyor.
Samsung, Harman'ı 8 milyar dolar bedelle satın alıyor
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Aslında İyi Fikirmiş Patlayan Otomobil Filanda Yaparsan Oh Mis
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt