Samsung GT-S5620 Monte GPS Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Samsung GT-S5620 Monte GPS Hakkında Bilinmesi Gerekenler...


Arkadaşlar merhaba Monte kullanıcılarının ortak sorunu GPS olduğunu biliyoruz ben de buna açıklık getirmek istiyorum artık işin gerçeğini bilmek şart.

Bu Telefondaki GPS Nasıl Çalışır ? Nasıl Konum Bulur ? Yapmam Gereken Nedir ?
Monte'deki GPS'de konum bulmak için mutlaka dışarda olmak lazım evin içinde konumlandırma yapmak çok zordur ve her zaman malesef yapılamaz. Neden ? Çünkü Monte konumlandırma yapmak için etrafdaki diğer cep telefonlarının yaydığı sinyali kullanır o sinyallerin nereye gittiğini hesaplayarak konumunuzu belirlemeye çalışır bu özellik sayesinde konum bulur çoğu zaman konumunuzu da doğru bulur.

Google Maps'de konum bulmak için 3.0.2 versiyonu şart mı ? 2.3.2 versiyonla Konum bulunmaz mı ?
Tabi ki bulunur bu yanlış bilgidir her iki sürümle de konumunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz sadece 3.0.2'nin arayüzü daha iyidir tek fark bu. Konum bulmak için illa 3.0.2 versiyonu şart değildir, yanlış bilgidir. 2.3.2 versiyonla da çok iyi konumlandırma yaparsınız.

Ücretli mi ?
En çok sorulan sorulardan birisi de budur. Hayır kesinlikle ücretli değildir ve olamaz da. En başta haritaları indirmek için "bir defaya mahsus olarak" internet ücreti ödemiş olursunuz ama wifi ile indirirseniz zaten o basit ücreti de ödemezsiniz. Konumlandırmayı dışarda defalarca yaptım ve gayet olumlu sonuçlar aldım benim telefonumda wap gprs ayarları da yok yapmadım çünkü wi-fi kullanıyorum ama ilerde yaparım mutlaka. Arkadaşlarla oturduğumuz pizzacıdan konumumu bulmaya çalıştım etrafta olan wireless modemlerin hepsi şifreliydi giremiyordum yani dediğim gibi gprs/wap ayarlarımda kesinlikle mevcut değildi ve buna rağmen konumumu 5000 metre hata payıyla dese de çok doğru bir şekilde buldu.

Kısacası Monte'de GPS çok iyi ve başarılıdır yol tarifi bile mevcuttur. Umarım faydalı bilgiler vermişimdir. İyi forumlar dilerim . . .
 


sedatalagoz

Üye
yol tarifini adım adım söyleyerek mi yapıyor? yoksa sadece yazıyor mu hani buradan buraya git gibilerinden ? yoksa route deki gibi ok ile sana gösteriyor mu?
 
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yol tarifi hem haritada çizerek yapıyor hem de yazılı olarak da yapıyor ama sesli tarif yok.
 

osgn

Üye
Dostum gps hakkında bilmen gereken bazı şeyler var. GPS konum belirlerken 5000 metre hata payıyla falan değil, nokta atışı olarak belirlemelidir. Şansına konumunu hata payına rağmen doğru olarak belirlemiş olabilir ama gps öyle değildir. GPS'in temel mantığı konumunu anlık olarak belirleyebilmesidir. Yani sen konum değiştirirken harita üzerindeki nokta seni takip etmiyorsa GPS işe yaramıyor demektir. Navigasyon cihazlarından farkı olmaması lazım GPS'li Monte'nin. Ancak Samsung'un burada başarısız bir çalışmasını görüyoruz. GPS biraz göstermelik olmuş yani.
 
sinanpp

sinanpp

Üye
sesli yok operatör üzerinden yawas ayrıca ama wreless ten güzel .d
 


Üst Alt