Xx_HoGaN_xX
Üye
Samsung genoa'yı satıp samsung star aldım görüşlerim
Evet arkadaşlar 2 ay önce satın aldığım genoa'yı satıp star aldım. İşin ilginci garantili tertemiz cihazı ancak 100 tl gibi komik bir rakama sattım. Telefoncu garantili genoa'yı biz zaten 160 tl ye satıyoruz dedi, üstelik fiyatınıda bana kağıttan gösterdi. Ben inanmadım başka telefonculara gittim onlarda aynı şekilde 160 tl ye sıfırını satıyoruz dedi. Ben ise; bimeks'ten indirimli 240 tl ye almıştım. Neyse onu satıp üzerine para koyup starı aldım.
Genoa'yı neden sattım, eksiklikleri neydi?
1. touchwiz in eski sürümü kullanılmıştı
2. Kamerası günümüz şartlarında yetersiz idi.
3. Yatay klavye yoktu, mesaj yazmak işkence.(Çinliler bile bu kadarını düşünemezdi)
4. Buna ilaveten hareket sensörü yoktu.
5. Video çevirip attığımda ekranda karelenmeler meydana geliyordu.(En yüksek kalitede bile)
6. Telefon hafızası düşük.
7. Müziklerde 52 karakter sorunu çıkartıyor ancak 52 tane şarkıyı görüntülebiliyor yani
8. Jar yüklemelerinde 500 kb sorunu veriyordu ne kadar bu sorun aşılabilir olsada genede telefon hafızası düşük.
9. Tema yüklenemiyor. 3'lü duvar kağıdı sınırlı kendiniz yapsanız bile 3'ünü birden göstermiyor.
Genoa'nın artılarına gelirsek.
1. 3.5 'lik kulaklık girişi harika idi.
2. Dokunmatiği çok hassas ve geçişlerde takılma veya algılamada sorun yaşanmıyordu
3. Kapasitif ekran
4. Şarj süresi iyi idi.
5. Müzik çıkışı gayet iyi idi.
6. Sosyal bütün siteler içinde yüklü.
7. Gün ışığında ekranda pek kayıp olmuyordu yani ekran yazıları gayet net okunuyor. Ekran her açıdan izlenebiliyordu.
Starın artıları ise şöyle;
1. touchwiz ara yüzü harika.
2. Şarj süresi gayet iyi.
3. Ekranı daha büyük ve çözünürlüğü daha iyi
4. Hareket sensörü mevcut, resimler ve videolar telefon yatay konuma getirilince kendiliğinden yatay oluyor.
5. Yatay klavye mevcut ve yazmak daha rahat.
6. 3.2 megapixel kamerası var ayrıca gülümseme algılama mevcut.
7. Video çevirip attım ve karelenme yok gayet net,video'dan video'ya geçerken takılma olmuyor. Ekranı her açıdan net bir şekilde görmek mevcut.
8. 52 karakter gibi bir kısıtlaması yok ayrıca 500 kb sorunuda yok.
9. Arka kapak değiştirilebiliyor hatta ön kapakta değiştirilebiliyor ancak ön kapak değişimini telefoncular yapabilir buda biraz tuzlu olabilir.
10. Sosyal bütün siteler içinde yüklü.
11. Akıllı kilit mevcut.
Star'ın eksileri.
1. Maalesef 3.5 mm'lik kulaklık girişi yok. Samsung'un kendi kulaklık girişi var.
2. Dokunmatiği genoa'ya göre zayıf. Tepkileri geç verebiliyor. Yani biraz sert bastırmak gerekiyor.
3. Kapasitif ekran yok, resisif ekran var. Yani basınca dayalı dokunmatik, bu eski bir teknoloji.
4. Gün ışığında ekran çok net gözükmüyor.Biraz kayıp mevcut bunu da ancak ekran parlaklığını artırarak aşabiliriz.
5. Harici hoparlör yok yani genodaki gibi arkada hoparlör yok. Telefon görüşmeleri ile müzik dinleme işlemi aynı hoparlörden yapılıyor ancak ses seviyesi iyi
Şimdilik artıları ve eksileri bu kadar aklıma gelirse eklerim. Bu arada star'a arka kapak aldım telefoncu orjinal olduğunu iddia etti ve 10 tl ye aldım. Alacakların dikkatine...
Genoa'yı neden sattım, eksiklikleri neydi?
1. touchwiz in eski sürümü kullanılmıştı
2. Kamerası günümüz şartlarında yetersiz idi.
3. Yatay klavye yoktu, mesaj yazmak işkence.(Çinliler bile bu kadarını düşünemezdi)

4. Buna ilaveten hareket sensörü yoktu.
5. Video çevirip attığımda ekranda karelenmeler meydana geliyordu.(En yüksek kalitede bile)
6. Telefon hafızası düşük.
7. Müziklerde 52 karakter sorunu çıkartıyor ancak 52 tane şarkıyı görüntülebiliyor yani
8. Jar yüklemelerinde 500 kb sorunu veriyordu ne kadar bu sorun aşılabilir olsada genede telefon hafızası düşük.
9. Tema yüklenemiyor. 3'lü duvar kağıdı sınırlı kendiniz yapsanız bile 3'ünü birden göstermiyor.
Genoa'nın artılarına gelirsek.
1. 3.5 'lik kulaklık girişi harika idi.
2. Dokunmatiği çok hassas ve geçişlerde takılma veya algılamada sorun yaşanmıyordu
3. Kapasitif ekran
4. Şarj süresi iyi idi.
5. Müzik çıkışı gayet iyi idi.
6. Sosyal bütün siteler içinde yüklü.
7. Gün ışığında ekranda pek kayıp olmuyordu yani ekran yazıları gayet net okunuyor. Ekran her açıdan izlenebiliyordu.
Starın artıları ise şöyle;
1. touchwiz ara yüzü harika.
2. Şarj süresi gayet iyi.
3. Ekranı daha büyük ve çözünürlüğü daha iyi
4. Hareket sensörü mevcut, resimler ve videolar telefon yatay konuma getirilince kendiliğinden yatay oluyor.
5. Yatay klavye mevcut ve yazmak daha rahat.
6. 3.2 megapixel kamerası var ayrıca gülümseme algılama mevcut.
7. Video çevirip attım ve karelenme yok gayet net,video'dan video'ya geçerken takılma olmuyor. Ekranı her açıdan net bir şekilde görmek mevcut.
8. 52 karakter gibi bir kısıtlaması yok ayrıca 500 kb sorunuda yok.
9. Arka kapak değiştirilebiliyor hatta ön kapakta değiştirilebiliyor ancak ön kapak değişimini telefoncular yapabilir buda biraz tuzlu olabilir.

10. Sosyal bütün siteler içinde yüklü.
11. Akıllı kilit mevcut.
Star'ın eksileri.
1. Maalesef 3.5 mm'lik kulaklık girişi yok. Samsung'un kendi kulaklık girişi var.
2. Dokunmatiği genoa'ya göre zayıf. Tepkileri geç verebiliyor. Yani biraz sert bastırmak gerekiyor.
3. Kapasitif ekran yok, resisif ekran var. Yani basınca dayalı dokunmatik, bu eski bir teknoloji.
4. Gün ışığında ekran çok net gözükmüyor.Biraz kayıp mevcut bunu da ancak ekran parlaklığını artırarak aşabiliriz.
5. Harici hoparlör yok yani genodaki gibi arkada hoparlör yok. Telefon görüşmeleri ile müzik dinleme işlemi aynı hoparlörden yapılıyor ancak ses seviyesi iyi
Şimdilik artıları ve eksileri bu kadar aklıma gelirse eklerim. Bu arada star'a arka kapak aldım telefoncu orjinal olduğunu iddia etti ve 10 tl ye aldım. Alacakların dikkatine...