Samsung Galaxy S III'ün 10 eksik yanı!

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S III'ün 10 eksik yanı!
Samsung firmasının amiral gemisi Galaxy S3, hızlı dört çekirdekli işlemcisi, dev ekranı ve yüksek ses kalitesi ile diğer akıllı telefonlara göre daha üstün özellikleri bulunuyor. Ancak bu kadar üstün özelliği olmasına rağmen akıllı telefonun eksikleri de bulunuyor.

Samsung, Galaxy S2'den beri AMOLED Plus ekran kullanıyordu. Ancak bu telefonda niye PenTile Matrix'e dönüldüğü ve neden tüketiciler, bazı özelliklerin beta sürümlerine mecbur bırakıldı? Sizlere bu inceleme haberinde, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S3'ün eksik yönlerini ve bunlarla ilgili tavsiyeleri paylaşacağız.




Mobil pazarında özellik olarak Apple'ın cihazlarını henüz sollayan olmamıştı. En sonunda Samsung Apple'ı geçti ve farklı özellikler sundu diyorduk. Ancak cihaz dikkatli bir şekilde incelendiğinde, Ar-Ge ekibi tarafından bazı özelliklerin, Galaxy S3'e itinasız eklendiği tespit edildi.



Örnek verecek olursak Pop-Up Play işlevi ilk tanıtıldığında çok etkileyici olduğu düşünülüyordu. Bu özellik ile tek bir tıkla bir videoyu bir kenara küçültüp web'de arama yapmak ya da mesajları kontrol etmek, sonra ikinci bir tıkla videoya geri dönmek mümkün oluyor. Bu güzel ve kullanışlı işlev son derece iyi ve hızlı bir şekilde çalışıyor. Ancak online videolar hariç!



Mesela YouTube'da bir şey seyrediyorsanız, bu özelliği kullanamıyorsunuz. Bu işlev sadece cihazınıza kaydettiğiniz ve izlediğiniz videolar için geçerli.

Samsung'un yüksek uç akıllı telefonu Galaxy S3 bir çok özellik açısından oldukça iyi bir telefon ama cihaza eklenmiş yeni özelliklerin çoğunun geliştirilmesi gerekiyor. Ayrıca bu özelliklerin bir bölümü yarım bırakılmış.

Office belgeleri ile çalışmak

Polaris Office gibi uygulamalar hem ucuz hem pahalı akıllı telefonlarda artık neredeyse standart. Hatta Windows tabanlı telefonlarda doğrudan Microsoft Office kullanmak bile mümkün.


Ancak Galaxy S III'te tam kapasite ile çalışan bir ofis uygulaması ne yazık ki yok. Diğer bir deyişle belgelerde değişiklik yapmak mümkün değil.


Daha iyi bir kamera, daha iyi gren azaltma

S III'ün kamerası günışığında çok iyi resimler çekiyor. Flaşlı çekilen fotoğraflar da akıllı telefon piyasasındaki en kaliteli resimler arasında. Ama iş yapay ışık veya flaşsız karanlık çekimlere geldiğinde S II, yeni telefona oranla biraz daha iyi sonuçlar veriyor.(Galaxy S II ile çekilmiş resim, sol taraf yapay ışık, sağ taraf bar ışığı)



Özellikle karanlık noktalarda gren çok artıyor, yapay ışıkta ise renkler fazla sıcak.
(Galaxy S III ile çekilmiş resim, sol taraf yapay ışık, sağ taraf bar ışığı)



İndüksiyon şarjı

Londra'daki basın konferansında S III için indüksiyon şarj cihazı tanıtılmıştı. Böylece telefonu kablosuz olarak şarj etmek mümkün olacaktı. Bütün gereken özel bir arka kapaktı.


Ama nedense Samsung, bu şarj cihazının uyandıracağı ilgiyi kestiremedi. Şimdi cihazın Amerika'da piyasaya sürüleceğinden bahsediliyor. Ancak dünyanın kalan bölgelerinde telefon hala kablolu şarj ile satılıyor.

Tasarım ve malzeme


Galaxy S III, "İnsanlar için yaratıldı, doğadan esinlendi" sloganıyla piyasaya sürüldü. İnsanlar için yaratılmamış bir telefon var mı bilmiyoruz ama işin doğa kısmı aslında sadece kabarcık sesleri çıkaran bir ekran koruyucudan ibaret. Cihazın kasası ise polikarbonat adı verilen kaygan plastik bir malzemeden yapılma.


Samsung neden Apple ya da HTC'nin izinden gitmedi ya da dedikodusu yapılan seramik kasaları kullanmadı bilemiyoruz. Ayrıca niye hala mekanik bir home tuşu kullanıldı, bunu da kestirmek mümkün değil.

Galaxy S III kullanılan plastik sayesinde çok hafif olabilir. Ancak resimdeki HTC One S ya da iPhone 4S sanki elinize biraz daha iyi oturuyor.



Bellek seçenekleri

Galaxy S III, iPhone 4S gibi üç farklı bellek seçeneği ile piyasaya sürüldü:16, 32 ve 64 GB. Cihazda ayrıca bir microSD kart yuvası da var, ancak karta uygulama kurmak ya da veri kopyalamak o kadar kolay değil.


Ancak cihaz nedense Avrupa'da sadece 16 GB'lik model ile piyasaya sürüldü. Bu modelde sadece 11 GB kullanılabiliyor.


S-Voice

S-Voice, S III'ün en iddialı özelliklerinden biri. Bu özellik tanıtım sırasında da iyi bir şekilde çalıştı.


Fakat İngilizce dışındaki dillerde S-Voice'in performansı felaket. Robot gibi, itici bir ses, bir sürü tercüme hatası ve sesli komutları tanımakta zorlanması, uygulamanın halen beta aşamasında olduğu hissini uyandırıyor.

Açıkçası, Siri'ye rakip olarak çıkarılan bir üründen daha iyi bir performans beklerdik.


TouchWiz'de Android 4 desteği

Samsung, TouchWiz arayüzü ile Android 2.3'te devrim yaratmıştı. Google bile boyu ayarlanabilen Widget'lar gibi özellikleri TouchWiz'den almıştı. Bu nedenle yeni arayüz büyük beklentiler yarattı.


Ancak sonuç yeni birdevrim olmadı. Gelen az sayıda yenilik çok da etkileyici değil. Android 4'ün sunduğu kolay klasör açma gibi işlevler bile dolaylı yollardan mümkün.


Super AMOLED Plus ekran

Samsung, Galaxy S II'de RGB matrisli bir Super AMOLED Plus ekran kullanmıştı. Bu ekranlar yüzde 50 daha fazla sub-piksel kullanıyor ve çözünürlüğü daha az olmasına karşın daha net görüntü veriyor. Super AMOLED Plus teknolojisinde ekran parlaklığı da çok daha fazla.


S III'te Samsung yine bir adım geri gidiyor. HD çözünürlüğün bir avantaj sağladığı ortada. Kontrast ve ışınım da çok iyi. Ancak Pentile ekranların bir dezavantajı var, o da yeterince parlak olmamaları. Samsung'un böyle iddialı bir modelde en son teknolojiyi kullanmıyor olması gerçekten şaşırtıcı.


Yeni özellikler

Samsung tanıttığı Smart Stay, Pop up Play ve kameranın sosyal ağ desteği gibi yeni özelliklerle büyük iddia taşıyordu. Bu sayede Android pazarındaki rakipleri arasından sıyrılmayı umuyordu.


Bu özellikler aslında etkileyici ama yeterince iyi tasarlanmış değil. Resim içinde resim özelliği sadece telefona kayıtlı videolarda kullanılabiliyor. Otomatik ekran kapatma sadece ekranın kapanma süresini etkinleştiriyor. Resimlerde arkadaşlarınızın yüzleri ancak ışık kalitesi iyi olduğu zaman otomatik tanınıyor.

Kısacası S III'ün sunduğu yeni işlevler iyi fikirler barındırıyor ama uygulamada biraz daha iyi olabilirdi.


LTE desteği

Tanıtım sırasında Galaxy S III'ün LTE desteği olacağı duyurulmuştu. Bu nedenle cihazın yeni altyapıya şimdiden hazır olması bekleniyordu.



Ancak Avrupa'da en fazla HSPA+ ile web'de gezinmek mümkün. Yine de Japonya ve Kanada pazarları için S III LTE desteği Samsung tarafından teyid edilmiş durumda.



 


yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
bilgi içi teşekkürler
 

sataer

Üye
kısacası samsung dan da s3 den de cacık olmaz :D yeni ne varsa eksik bozuk.. Talip demişti s2 varken s3 e o kadar para vermek mantıksız
 
  • Beğen
Tepkiler: cewikkuwwet01 ve furkey
MrExpert

MrExpert

Üye
S2 almak daha mantikli bence :)
 
Matador03

Matador03

Üye
Gzüel açıklanmış sağolasın :) S2'den uçurum gibi bir fark ile çıkmadığı ortada :oke:
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
bence samsung s3 acele ile piyasaya sürülen bir telefon. Samsung s3 biraz daha geliştirip piyasa geç sürebilırdi
 

PixelWolf

Üye
ezik ya :D
 
61semih

61semih

Üye
yazılanlara katılıyorum,sadece bellek seçeneklerindeki olumsuz görüşü bakul etmıyorum sonradan kişi ihtiyacı olduğu kadar yükseltme yapabilir bu özellik - değil + bir olay.
tüm bunlara rağmen piyasadaki en iyi telefon.

siz düşünün en iyi telefonun bile bukadar eksiği varken ya diğerlerinin..

zaten hiçbir eksiği olmasa bu telefonun üstüne model çıkarmak için ihtiyaçların değişmesi gerekir ve ihtiyaçlar bukadar kısa sürede değişmiyor
 
franzliszt

franzliszt

Üye
ben şu olaydan rahatsızım cihazı eline alınca bariz plastiği hissediyorsun .
 
61semih

61semih

Üye
ben şu olaydan rahatsızım cihazı eline alınca bariz plastiği hissediyorsun .
çok haklısın,bir iphone bir htc deki hissi uyandırmıyor insanda.örneğin iphone yi ele aldığında telefonun kalite olduğu dokunuşundan anlaşılıyor.samsung hafifliği buna tercih ediyor.
 
franzliszt

franzliszt

Üye
çok haklısın,bir iphone bir htc deki hissi uyandırmıyor insanda.örneğin iphone yi ele aldığında telefonun kalite olduğu dokunuşundan anlaşılıyor.samsung hafifliği buna tercih ediyor.
işte biraz kaliteli olsa apple ile arada kalanlar s3 seçebilirler ama adam standda bakıyor ikilemde kalıyor . htc bu yönden iyi mesela iyi kasa koyuyor şekli şemali saçmalasada bazen
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
İphone 4s den iyi olduğunu düşünüyordum ama Samsung sanki telefonları bozmaya çalışıyor :( 4s artık sadece işletim sistemi ile değil her yönüyle sanki s3 den daha iyi :)
 
xPaSHax

xPaSHax

Üye
bence s3 harika bır cıhaz iphone 4s e terfi etsemde :d:
 
klongs

klongs

Üye
polikarbonat konusuna katılmıyorum one x n9 lumia 800 ve lumia 900 de polikarbonat kullanıyor tasarım olarak bencede kötü tabi ve 16 gb dahili hafızası konusunada katılmıyorum o bütün telefonlarda var sadece gs3 e özel değil diğerleri için kamera konusunda fotoğraf çekimi dh de izledim özellikle gece çekimi çok kötüydü ama video çekimi iyiydi ekran olarak super amoled plus daha iyi samsung neden kullanmadı anlamadım diğerleri için s3 sahipleri yorum yapsın :D
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
Teşekkürler
 
franzliszt

franzliszt

Üye
bence s3 harika bır cıhaz iphone 4s e terfi etsemde :d:
daha yetenekli cihaz 4s , orjinal bir alet sonuçda ve donanımı çok iyi . apple genelde yazılımı 70 tutuyorsa donanımı 30 kullanırdı misal. ama son yıllarda son çıkardığı macbooklarda ipad ve iphone son cıkan cihazlarda ciddi donanımı yazılımla birleştiriyorlar , bugün görüyoruzki yeni ipadde ve 4s gpu ların her biri çekirdeği başına 200mhz basıyor bakın gpu diyorum .
 
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
One x akarr :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
xPaSHax

xPaSHax

Üye
daha yetenekli cihaz 4s , orjinal bir alet sonuçda ve donanımı çok iyi . apple genelde yazılımı 70 tutuyorsa donanımı 30 kullanırdı misal. ama son yıllarda son çıkardığı macbooklarda ipad ve iphone son cıkan cihazlarda ciddi donanımı yazılımla birleştiriyorlar , bugün görüyoruzki yeni ipadde ve 4s gpu ların her biri çekirdeği başına 200mhz basıyor bakın gpu diyorum .
iosta cok basit geldi yaw hanı kurcalayamıyorum cıhazı = ) ama hızlı cıhaz orası kesin
 
mega2

mega2

Üye
s2 veya note alıcaksın arkadaş bu makina nazara geliyor herhalde :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede


Üst Alt