Samsung Galaxy Note2 kullanıcıları kulübü (Hertürlü soru ve sorunlarınız/ oyunlar)

Sponsorlu Bağlantılar

MaxipmaN

Üye
Android yokken nokia N series gidiyordum.
Androidre gecince s2 aldim.
Sonra note1 simdi note2 kullaniyorum bir senedir. Hic bir telefon beni bukadar mest etmemmisti :)
Zerolemon 9300mah batarya. Buff kirilmaz kalın ekran jelatini ile yolumuza devam ediyoruz. Hic baska bi cihaza aklim gitmiyor yemin ediyorum. :)
tam olarak orjinal bataryanın 3 katı,2gün gitceğine 6 gün :ehe,ama kalın jelatin dokunmatik hassasiyetini çok düşürür

cpt_nofear

cpt_nofear

Üye
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Üzüldüm dostlar

cpt_nofear

cpt_nofear

Üye
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve B.A.R.O.N

MaxipmaN

Üye
şu kernel hakkında bilgi verebilir misiniz 4.1.2den tut 4.4.2ye kadar kernel sürümü hep aynı idi sanırım,rootsuz kurulur mu bu meret?,artık telefonla biraz oynamak istiyorum da

Sucrofe

Sucrofe

Üye
Kernel rootsuz kurulmaz benim bildiğim, recoverylerden flashlamak lazım.

• Beğen
Sucrofe

Sucrofe

Üye
Benim de pek bir şey bildiğim söylenemez. ROM'ü yükleyip TWRP'den flashlıyorum, olayım bundan ibaret. Ben de çok korkuyordum bu işlere girmeden önce ama her şey doğru yapılırsa sorunsuz root atıp ROM yüklersin. Gerçi ben Stock (Orjinal) ROM'u bir türlü atamadım, orayı karıştırmayalım. :D

• Beğen

MaxipmaN

Üye
Benim de pek bir şey bildiğim söylenemez. ROM'ü yükleyip TWRP'den flashlıyorum, olayım bundan ibaret. Ben de çok korkuyordum bu işlere girmeden önce ama her şey doğru yapılırsa sorunsuz root atıp ROM yüklersin. Gerçi ben Stock (Orjinal) ROM'u bir türlü atamadım, orayı karıştırmayalım. :D
:ehe twrp flash atmak için kullanılan bir program mı?Nokiadaki phoenix gibi

Sucrofe

Sucrofe

Üye
Program değil de "recovery" diyelim. TWRP, CMW, Philiz gibi bazı recoveryler var. Ben TWRP kullanıyorum. Yedek almayı ve kernel, ROM flashlamayı yani yüklemeyi sağlıyor. Bildiğim bu.

• Beğen
cpt_nofear

cpt_nofear

Üye
Program değil de "recovery" diyelim. TWRP, CMW, Philiz gibi bazı recoveryler var. Ben TWRP kullanıyorum. Yedek almayı ve kernel, ROM flashlamayı yani yüklemeyi sağlıyor. Bildiğim bu.
Ben goomanager kullaniyorum mesela suanki romda knox yok devre disi

MaxipmaN

Üye
4.4.4 gelecek mi bize şimdi son durum nedir?telefonu son zamanlarda kasan varsa samsung appsi güncelleyince galaxy apps oluyor ve iki uygulama geliyor ufak,onları silip galaxy appsi devre dışı bıraktım sorun kalmadı hızlandı eskisi gibi oldu

cpt_nofear

cpt_nofear

Üye
4.4.4 gelecek mi bize şimdi son durum nedir?telefonu son zamanlarda kasan varsa samsung appsi güncelleyince galaxy apps oluyor ve iki uygulama geliyor ufak,onları silip galaxy appsi devre dışı bıraktım sorun kalmadı hızlandı eskisi gibi oldu
Bende sorun yok ama olanlara yardimci olur

cpt_nofear

cpt_nofear

Üye
4.4.4 durumunda bilgim yok valla samsungun isi belli olmuyo

• Beğen
kty

kty

Üye
Android sanal makinadir. Bu sanal makinayi uyandiran fiziksel donanimla etkilesimi saglan şey ise kerneldir. Kerneli pc nin anakart driver i gibi dusunebirsiniz. Recovery ise bios menüsü gibidir. Cihaz üzerindeki köklü degişiklikler recoveryden yapilir. Bu rom falan boyle kolay yuklenmesinin nedeni basta soyledigim gibi sanal makine olmasidir.

En bastan root layarak cihazin kontrolunu ele almalisiniz.

Sonra kendi recovery sistemini degistirip rom kurma yada kernel kurma niteligi olan bir custom recovery kurmalisiniz.

Recovery de tamamsa sirada rom yada kernel kurarsiniz.

Her romda kernel mevcurtur. Kernelsiz cihaz calismaz zaten. Ha kernel sonradan neden kurulur derseniz, farkli ayarlar ve ozellestirmeler istenirse keyfii kurulur.

• Beğen

Üst Alt