Samsung Galaxy Note2 kullanıcıları kulübü (Hertürlü soru ve sorunlarınız/ oyunlar)

Sponsorlu Bağlantılar

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım o öyle. Yani tekrar kilitlemen gerekiyor. Şimdi konuşurken fark ettim. Bende de aynısı :D kilitleyince olmuyor ama. Aslında büyük bir eksiklik değil

canko13

canko13

Üye
Sağolasin bende merak etmiştim..öyleyse problem yok..

_ardaa

_ardaa

Üye
Peki root yapmazsam ne kaybederim, mesela n8 ime hack yapmadan kullanmadım hiç bunda root'a pek gerek yok gibi geliyor bana.

terbiyesizim

Üye
Arkadaslar benim s-penle ilgili bir sorunum var. Ornegin internet sayfasinda gezerken kalemi tuttugun yer degil 1 cm falan asagisinin ustunde duruyormus gibi bir tepki veriyor. Ozellikle mesela bilgisayarlarda mouse ile uzerine gelince acilan menuler ve linklerde bu sorunu yasiyorum. Ama basinca herhangi bi sikinti olmuyor sadece yeri dogru tutturamiyor sanki. Bir fotograf cektim bununla ilgili bir bakarsaniz sevibirim.

Burada kalem kirmizi nokta ile isaretli olan yerde olmasina ragmen okla gosterdigim yeri isaret ediyor.

PriZm

PriZm

Üye
Kalibrasyonu bozulmuş olabilir.Kalemi yatay tutuyorsan da bu sorun olabilir.

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Benim spen de biraz bu durumdaydi :D fark ettim ki ekran hatalı.

- - - Eklendi - - -

Peki root yapmazsam ne kaybederim, mesela n8 ime hack yapmadan kullanmadım hiç bunda root'a pek gerek yok gibi geliyor bana.

Aslında gerek yok. Ama telefondan daha fazlasını isterseniz root lazım

manchestain

Üye
benide ekleyin :)

TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
Note 2'i stock roma odinsiz nasıl yüklerim?

_ardaa

_ardaa

Üye
Framaroot diye bir program var telefon üzerinden 2dk içinde root yapılıyormuş ve hatta aynı programla unroot yapılıyormuş, bu framaroot denilen uygulama güvenli midir riski var mıdır, birde onunla root yaptım diyelim bir sorun olduğunda unroot yaparsam servi anlar mı başka işlem yapılması gerekli midir.

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Biliyorsanız bana linkini verebilir misiniz?

Bu konun ilk mesajında 3 tane orjinal Türkiye romu yer almaktadır. Üstelik direk siteden link :zzz:

Framaroot denemedim ama exynks abuse gibiyse tavsiye etmem. Genelde telefondan yapmak riskli. Ama eski tellerde kernelle direk yapılabiliyordu

goktasi46

Üye
Kore üretimi faturasız note 2 hakkında bir kaç sorum olucak, :)

Bir kaç gün önce arkadaşımda böyle bir cihazı gördüm. Donanım olarak tamamen faturalı note 2 ile aynı. Antutu testiyle bunu doğruladım. Cihaz 13898 puan aldı.

Ancak romda bazı şeyler sorunlu .
Fabrika ayarlarına dönünce imei gidiyor

Telefon açılırken Mediatek yazıyor. sonra android yazısı devam ediyor ve 3 5 saniye içinde açılıyor.
Cihazda Android 4.1.1 Sürümü yüklü.
bataryanın altında made in korea by samsung yazıyor

Antutu info bölümünde İşlemci mtk değil, 1.40 ghz orjinal işlemci sanırım.
Ram 1.789 falan görüyor
telefon belleği vs orjinali ile aynı' karşılaştırdım.

telefona cok sacma seyler yükledim ve tek tek uğraşmak istemiyorum diyerek format atmamı istedi arkadaşm.
Recovery mod'a alıp ordan sıfırladım.
' Recovery moda giriyor'

Bu telefondan bende almayı düşünüyorum

Önceki cihazlarımda bir kaç rom attm kullandım, az cok bilgim var sayılır

Sorularım;
1. rom manager ile yedek alıp, yüklediğim romu beğenmediğim zaman tekrar eski roma dönebilir miyim ?
2. İmei atmak için bilinen bir program yada yöntem falan var mı, her formatta yeniden imei attırmak istemiyorum.
3. Açılışta mediatek yazmasının sebebi imei atabilmek için o flashın yazıldığını düşünüyorum . Doğru mu acaba ? değilse neden mediatek ?
4. Bu cihaza stock rom da yüklenebilir mi ? çünkü üzerinde ki romda ayarlar bölümünde bir kaç seçenek ingilizce ' cakma olduğu az cok belli oluyor o kısımda.
5. Ben bu cihaza 3x4 tuşları eklemek istiyorum, elimde bir klawye war recovery moddan rom atar gibi atılıyor. Bu şekilde klawyeyi ekleyebilir miyim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. iyi forumlar

sportmens

Üye
Note 2 nin tüm şifrelerini nasıl kaldırırım
özellikle ekran şifresi

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Goktasi kardesim tam olarak orjinal cijazmi yoksa iyi yapilmis bir replika mi anlayamadim
Ancak
1.sorun evet
2.sorun efs backup alman yeter
3.sorun cakma oldugundan olsa gerek. Yoksa samsung yazardi. O flas atilmasi icin deil
4.sorun eger cihaz orjinal ise 1 2 degisiklik sonrasi orjinal rom yuklenebilir
5 sorun cihaza muhtemelen uyumlu degildir. Soft brick ihtimalin cok yuksek. Denememeni tavsiye ederim.

- - - Eklendi - - -

Ayrica elixir 2 programi ile islemcisini ogren cihazin. Exnos olmasi lazim orjinal ise

canko13

canko13

Üye
Benide yaz dostum. .cenk78.

goktasi46

Üye
Goktasi kardesim tam olarak orjinal cijazmi yoksa iyi yapilmis bir replika mi anlayamadim
Ancak
1.sorun evet
2.sorun efs backup alman yeter
3.sorun cakma oldugundan olsa gerek. Yoksa samsung yazardi. O flas atilmasi icin deil
4.sorun eger cihaz orjinal ise 1 2 degisiklik sonrasi orjinal rom yuklenebilir
5 sorun cihaza muhtemelen uyumlu degildir. Soft brick ihtimalin cok yuksek. Denememeni tavsiye ederim.

- - - Eklendi - - -

Ayrica elixir 2 programi ile islemcisini ogren cihazin. Exnos olmasi lazim orjinal ise

exynos islemci değil, antutuda quad core olarak görüyor.
ama iyi yapılmış bir replika.

şimdi ben recovery moddan backup aldım 75 mb bir dosya.
eğer soft brick olursa bu dosya ile kurtarmam mümkün mü ?
ve bir sorun daha var. usb kablosunu tanımıyor telefon . yani şarj ediyor ancak usb bağlandı yazısı falan çıkmıyor. 3 farklı pcde 2 farklı kablo ile denedm ama görmüyor . acaba bu telefonun yazılımı ile ilgili olabilir mi ?
Bu sorunu aynı şekilde bir note 2nin yazılımı ile düzeltebilir miyim ?

Üst Alt