İpucu Samsung Galaxy Note 8'de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Note 8'de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Samsung'un phablet kategorisinde bulunmayan amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ta olduğu gibi Galaxy Note 8'de de fiziksel bir ana ekran tuşu yer almıyor. Cihazın kullanımı konusunda bazı değişikliklere neden olacak bu yenilikle akıllara gelen sorulardan biri de "Bu telefonda ekran görüntüsü nasıl alınır?"
Tuş Kombinasyonlarını Kullanın
Her telefonda olduğu gibi Galaxy Note 8'de de ekran görüntüsü almak için tuş kombinasyonları bulunuyor. Samsung bu tuşları "güç tuşu ve ses kısma tuşu" olarak atamış. Bu iki tuşa aynı anda 2 saniye boyunca basılı tuttuğunuzda ekran görüntüsü alınıyor ve bildirim çubuğunda "Ekran görüntüsü kaydedildi" uyarısı karşımıza çıkıyor.

S Pen'i Kullanın
Önceki Galaxy Note telefonlarında olduğu gibi Galaxy Note 8'de de S Pen'in birçok özelliği bulunuyor. Bu özelliklerden birisi de düzenlenebilir şekilde ekran görüntüsü almak. S Pen'i çıkardığınızda açılan menüden akıllı seçimi seçip ekranda istediğiniz kısmı belirleyip daha sonra bu bölüm üzerine farklı renklerde yazı yazabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra kaydet yada paylaş tuşuna basmanız yeterli olacaktır.


Avuç İçi Hareketlerini Kullanın

Samsung'un yıllar önce hayatımıza getirdiği ve sensörler aracılığı ile birçok işlemi yapabildiğimiz akıllı hareketler ile Galaxy Note 8'de ekran görüntüsü de alabilirsiniz. Elinizi dik olacak şekilde telefonun sağına ya da soluna yerleştirin ve görseldeki gibi elinizi hareket ettirin. Tuş kombinasyonuyla ekran görüntüsü aldığınızda olduğu gibi görüntü bildirim alanında görünecektir. Bu hareket ile ekran görüntüsü alamazsanız ayarlara girin ve gelişmiş seçeneklerden avuç ile ekran görüntüsü almayı aktif hale getirin. Ancak unutmayın ki sensörlerin açık olması şarj sürenize olumsuz şekilde yansıyacaktır.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez ve 'Şeref'


Üst Alt