samsung galaxy mini 'mobil ağa erişilemiyor, sorunu.

Sponsorlu Bağlantılar

dust61

dust61

Üye
    Konu Sahibi
samsung galaxy mini 'mobil ağa erişilemiyor, sorunu.
merhaba
Babamın geçenlerde aldığı ikinci el bir samsung galaxy mini telefonda bugunlerde 'mobil ağa erişilemiyor' hatası alıyorum. Ne kimseyi arıyabiliyorum nede beni arıyabiliyorlar. Telefon sadece acil aramalara açik. Hat çekiyor fakat şebekeye bağlanamıyor. Telefonun fabrika ayarlarına geri dondum yine olmadı. Başka hatlar taktm yine olmadı. Telefon kaçakta değil kayıtlı. Bu konu hakkında bılgisi olan warsa ve yardımcı olursa çok sewinirim...

ozgur_473

Üye
sim karti baska telefonda denedinizmi?

sonyildiz

sonyildiz

Üye
un bende yaşadım hiç haberiniz olmadan cebinizde telefonunuz sanki otobanda tunele girmişcesine sim kart sebeke gidiyor ve geri gelmiyor ve hala cebinizde insanların sizi arayabileceğini telefonunuzun calıştıgını zannediyorsunuz 2 günde bazen 3 günde bir oluyordu
Ben cok uğraştım. tüketici dernegine samsung servise gönderdim 3 kez samsung servise götürdüm ve telefonun galaxsi mini telefonumun yazılım güncellendi düzelmedi anakart deiştirdiler yine düzelmedi 3 kez servis den sonra tüketici dernegine gittim. Bilirkişi olarak sıradan sokaktaki 1 kaymakamlığın belirlediği telefoncuya yolladılar o telefoncu 5 güne yakın telefonumu kullandı ve arıza yok bende yapmıyor dedi. kendisi türkcell sim kartı takmış benimk avea dedim telefoncu arıza yapmıyor ne yapım dedi arıza yaptı yazarsa direk foturamı samsung dan nakit alıcaktım ben zaten yalan yere haksız almak istemiyorum ve tüketici derneginden bilirkişi arıza yok sim karttan sim kartı deiştir avea bazen yapıyor deince ordamda bi şey cıkmadı.

Ben kendim yazılım güncelledim samsung kies ten (S5570XXKPK - Android 2.3.4) bu versiyona yükselttim telefon düzeldi
şimdi DUYURU: Samsung Galaxy Mini için Android 2.3.5 Gingerbread versiyonlu Firmware internete sızmıştır. bunu yükledim 6 aydır şebeke hiç gitmedi sorun yok
[video=youtube_share;TVFOcqJZ7o8]http://youtu.be/TVFOcqJZ7o8[/video]

dust61

dust61

Üye
    Konu Sahibi
sim kartlarda da sıkıntı yok. Başka telefonlarda calışıyor. Dun araştırdm baya bu sorunu yaşıyan cok kişi war. Senin soyledigin guncellemeyi de bi denicem bakalım olucakmı. Şimdıden teşekkurler :)

rage_dust

Üye
arkadaşım kayıtlı olduguna emin misin tekrar bir imei sorgulama yapmanı önerrim..yanlış anlama aynı şey benm de başıma geldi en sonunda kayıtlı olmadıgını öğrendim..

mancukya

Üye
*#06* ile imeini kaydet ve teli ac pilin altindaki imei ile kontrol et son sürüm 2.3.5 degil 2.3.6 ve bir tonda alternatif Rom var özellikle Cyanogen mods ile o tel cok suratli calisir.
Gelelim Sebeke olayina hattinin imei nosu kayitliysa tek bir ihtimal var oda denediginiz kartlarin 3g uyumsuz olmasi. Baska sebeb göremiyorum Gsm ayarlari bozuk olsa herhangi dogru bir orjinal avrupa sürümü firmware ile sorun kalmaz
Rom attikdan sonra Odin ile
1 Imei nosu kopyalanmis yada kayitli degil
2 3g uyumsuz kartlar
3 Tel simlocklu sadece Turkcell kartlarini aciyor
4 Telin donanim arizasi var Gsm baglantisi yasiyorki serviste degiller bunu sana gerci verecek kadar.

dust61

dust61

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar yardımlarınız için tekkürler ama telefonun sistem imei si ve arka kapaktaki imeisi aynı fakat bugun yaptıgım ayrıntılı arastırmada telefonun imeisini devlet tarafından sorgulattım fakat kayıtlı olmadıgını ogrendım. kapatılmıs telefon. şimdi bu konuda ne yapmalıyım yanı telefon sonucta ikinci el ve elımde bir fatura yok bu konuda yardımcı olabılıcak olan varmı bu telefondan ceza alırmıyım?

NS_85

NS_85

Üye
arkadaslar yardımlarınız için tekkürler ama telefonun sistem imei si ve arka kapaktaki imeisi aynı fakat bugun yaptıgım ayrıntılı arastırmada telefonun imeisini devlet tarafından sorgulattım fakat kayıtlı olmadıgını ogrendım. kapatılmıs telefon. şimdi bu konuda ne yapmalıyım yanı telefon sonucta ikinci el ve elımde bir fatura yok bu konuda yardımcı olabılıcak olan varmı bu telefondan ceza alırmıyım?

Merhaba, mesaj kutunuz dolu olduğu için özel mesajınıza cevap veremiyorum, mesaj kutunuzu boşaltın lütfen ;)

mancukya

Üye
Ceza meza almazsin muhtemelen imei nonu kacak baska tele kayitlamislar yada sana satildiginda sahte imei atilmis ama orjinal rom ile ayni imei geri gelmis gibi bir durum olabilir.
Aldigin yere getir yada satan sahisa yapis ama cezasi yok ayrica o tel daha önce resmi kayitliysa sikayetci olabilirsin.

Üst Alt