Samsung E250 Ekran Filmi (flex kablo) değişimi nasıl yapılır Videolu Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
Samsung E250 Ekran Filmi (flex kablo) değişimi nasıl yapılır Videolu Anlatım
Merhaba arkadaşlar, ben bu forumu ara sıra ziyaret ediyorum ve bu süre zarfında faydalı bilgiler öğrendim.
Benim de foruma bir katkım olsun dedim ve Samsung SGH-E250 telefonlarda yaşanabilecek bir arızaya yani telefonun tuşlarının basmaması, tutukluk etmesi sorununa kendi başınıza nasıl çözebileceğini anlatan bir video buldum internette ve bunun üzerine yaklaşık 1 hafta önce fleks kablosu bozulup yes-c-ve ok tuşları basmayan telefonumu 3TL vererek kendi başıma tamir ettim.
3 sene sorunsuz kullandığım e250 mi 6 ay önce telefoncuda tamir ettirmiştim ve 20TL almıştı tamirci. Ve 6 ay sonra tekrar aynı hatayı verdi telefon ben de bunun üzerine cep tel. parçacısından ekran filmi satın alıp kendi başıma videodan gördüklerimi uygulayarak sorunu giderdim.
Hayatımda önceden hiç telefon tamiri yapmadığımı belirtmek isterim!
Ekran filmine 3TL verip kendiniz tuş basmama sorununu halledebilirsiniz. Tabi uygulama sonucu doğabilecek tüm sorumluluklar size aittir. Ne de olsa elektronik cihaz, müdehale ederken dikkatli olmanız gerekir. Ayrıca bu işlem uygulandıktan sonra cihazınız garanti dışı kalacaktır. Garantisi bitmemiş cihazlarda garanti sağlayıcınıza gidip bu işlemi ücretsiz yaptırabilirsiniz.

E250 telefonunuzun üretim tarihine göre board'u farklı renkte olabildiğinden flex kablo satın almadan önce cihazı açıp board rengine bakın. Eski nesil e250 lerde yeşil renk oluyor ama yeni nesilde mavi renk board oluyor. Eğer mavi ise e250d flex kablosu satın almak istediğinizi söyleyin satıcıya.

Yeşil Boardlu E250 telefonun ekran filminin resmi:


Mavi Boardlu E250 telefonun ekran filminin resmi:


Ekran filmi takmayı gösteren video:



Videoyu indirmek isteyenler için:


 


Paranoya

Paranoya

Üye
Bunu değiştirince ne karın oluyor ? Ek olarak bişey gelmiyor anladığıma göre , sadece bozulmuş yada eskimiş parçayı değiştirmiş oluyorsun .
 

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
20 liraya yapılan tamir işleminden (işçilik 17TL + parça parası 3TL) 17 lira kar etmiş oluyorsun.
Bir de bu flex kablosu, kablonun kalitesine göre 6-12 ayda bir bozuluyor, yılda 2 kere bozulsa 34TL cep telefonu tamircisine vermemiş olursun ;)
Evet ekstra bir özellik gelmiyor, sorunlu çalışan tuşların düzgün çalışmasını sağlıyor bu kablo değişimi.
 

tr_türkiye

Üye
ewet ya geşke proğram olsaydı atsaydılar sanlaleme çok iyi olurdu herkez samsung alır ::::))))))))))))))))))))))))))))):))))))))))):SDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
 

yomralı61

Üye
video açılmıyor
 

raptor_26

Üye
Allah razı olsun kardeşim sayende fırsatçılara mahal vermemiş oluyoruz. Kimi telefoncular bunun kamerası hoparlörü vb bozuk deyip 100 tl ittiriyolar...
 
Chicago Made

Chicago Made

Üye
Evet benim eski m620 imde 25 tl almıslardı
 

recklesstr

Üye
    Konu Sahibi
video açılmıyor
Kontrol ettim açılıyor, Host ayarlarını kontrol et youtube'dan izleyebilmek için veya alternatif olarak indirme linkini kullan. Aynı dosya oraya uploadlandı.

Allah razı olsun kardeşim sayende fırsatçılara mahal vermemiş oluyoruz. Kimi telefoncular bunun kamerası hoparlörü vb bozuk deyip 100 tl ittiriyolar...
Rica ederim, basitçe yapabileceğiniz müdaheleler için boşuna para bayılmayın diye yazdım. Samsung bu seriyi 4 yılı aşkın süredir üretiyor, hala satılıyor sanırım. O yüzden 2-3 yıl daha iş görür bu yazı tahminimce.
 
LORENZ

LORENZ

Üye
arkadaşlar e250 ve d900 veya d900i tamirnde ustayım bilginize
 
telpaisbad

telpaisbad

Üye
Açılmayan Samsung SGH-E250 cep telefonum var. Fakat şarja takıldığında ekrana şarj simgesi çıkıyor, ayrıca alarm çaldığında ekranı geliyor.
Filmi değiştirmek için içini açtım mavi boarda sahipti, board üzerinde SGH-E250 Rev 1.3 yazıyordu. gencteknomarket.com E250D flex filim aldım. Filmi taktığımda maalesef değişen bir şey olmadı. Telefonu şarja taktığımda da artık şarj simgesi çıkmıyor. Gene alarmı çalıyor fakat ekranda bir şey çıkmıyor. Yani daha kötü oldu. Maalesef aşağıda sağdaki filim çıkarırken koptuğu için eskisiyle de deneyemiyorum. Filimi alırken 1 tane yedek bir tane de eski versiyon E250 almıştım onlarıda denedim sonuç alamadım. Aklıma filmin uygun olmadığı geldi. Aşağıda aldığım filim üzerinde herhangi E-250D ibaresi yok. Ayrıca paketinde takarken MAIN numarasına dikkat edin yazıyordu. MAIN nosu eski filimle aynı değil. Aşağıdaki resmi bakıp bu konuda fikir verebilecek olan var mı? Eğer sorun filimdeyse uygun filmi nereden bulabilirim.


İşin kötüsü filmi alırken -telefonun kasası eskiydi-, bir de kasa (fakat yeni kasanın tuşları oturmadı, eski tuşları kullanmak zorunda kaldım, ayrıca arka kapakta kapanmıyor zannederim ufak bir düzeltme istiyor) aldım. Eğer yardımcı olan olursa sevinirim.
 


Üst Alt