Samsung, Değer Kaybetmeye Devam Ediyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, Değer Kaybetmeye Devam Ediyor!
Değer kaybetse de koca samsung bir şey olmaz bence :hmmm


Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kötü gidişatı bir türlü engelleyemiyor.


Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, yaklaşık iki yıldır oldukça kötü dönemler geçiriyor. Android akıllı telefonlarından sürekli zarar etmeye başlayan firmanın kötü gidişine Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge de çare olamadı.

Geçtiğimiz yıl karlılık oranı %5’in üzerinde düşen ve %11 dolaylarında pazar payı kaybına uğrayan Samsung, bu kötü gidişi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge akıllı telefonları ile durdurmayı amaçlıyordu. Fakat Apple’ın İphone 6 ve İphone 6 Plus modelleri karşısında rekabet edemeyen Galaxy akıllı telefonlar beklenen satış rakamlarının çok uzağında kaldı.

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge akıllı telefonların düşük seyreden satış rakamları, Samsung’un borsalarda işlem gören hisse değerine de yansıdı. Güney Koreli firmanın hisseleri Pazartesi günü yüzde 2,7 değer düşüşü yaşatarak, Ekim 2014 tarihinden beri en düşük seviyeyi gördü. Yılın ilk 8 ayında toplamda yüzde 16 değer kaybeden firma, peşpeşe üçüncü yıllık gerilemesine hazırlanıyor.

Samsung geçen hafta Apple, Çinli merkezli Xiaomi ve Huawei gibi rakipleri rakipleri ile rekabet edebilmek için yeni tasarım, yeni özellikler ve yep yeni kullanıcı deneyimi sunan ara yüzü ile Samsung Note 5 ve S6 Edge Plus akıllı telefonlarını tanıtmıştı. Fakat microSD kart yuvası olmaması ve bir önceki Note modeline oranla daha düşük kapasiteli bir batarya kullanılması nedeni ile yapılan eleştiriler ve analistlerden gelen açıklamalar bu iki telefonun da Samsung’a ilaç olamayacağı yönünde.

Dongbu Securities analisti Yoo Eui Hyung, “Geçen haftaki lansman hayal kırıklığıydı. Yeni akıllı telefonların kâr azalış trendini tersine çevirecek bir araç olarak görülmemesi gerektiğini anlamalıyız” dedi. Samsung Note 5 ve S6 Edge Plus Türkiye’de 21 Ağustos tarihinde satışa sunulmak üzere ön siparişe sunulmuş durumda.

Samsung, Değer Kaybetmeye Devam Ediyor! - MaxiCep
 


yeumyang

yeumyang

Moderator
samsung büyük firma deger kaybetsede hicbirşey olmaz sony mobil pazarda 2 yıldır zarar ediyor htc desen ortada büyük firmalar zarar etsede bir yolunu bulur düzeltir
 
0MG90

0MG90

Üye
samsung büyük firma deger kaybetsede hicbirşey olmaz sony mobil pazarda 2 yıldır zarar ediyor htc desen ortada büyük firmalar zarar etsede bir yolunu bulur düzeltir
Sony geçen yıldan beri zarar ediyor. 2 yıldan beri değil.
 
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Hatalarını bu kadar açık ve netken göremeyip hala düzeltemeyecek kadar salak oldukları sürece zarar devam eder. HTC de aynı şekilde.
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
Çok sık telefon çıkarıyor hepsinden milyonlarca satmayı hedefliyor senede 2 tane çıkar adam gibi çıkar herkes alır. İnsanlar para basmıyor 2 aya bir telefon alsın.
 
  • Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu

MaxipmaN

Üye
O serisi kurtarır :ehe:ehe
 

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Samsung mobile bölümü güncellemelerden, kasan arayüzden ve yeni hatası olan sd kartsız telefon üretmeye başladı bu hatalar olduktan sonra surekli düşer
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Elbet tekrar çıkışa geçerler şöyle güzel bir f/p cihaz yapsa al sana kurtuluş yolu :ehe
 


Üst Alt