Samsung C3053 Ekranda R harfi var, Dolaşım ( normal servis alanının dışında) ne demek??

Sponsorlu Bağlantılar

fzkaya

Üye
    Konu Sahibi
Samsung C3053 Ekranda R harfi var, Dolaşım ( normal servis alanının dışında) ne demek??
slm arkadaşlar, Samsung C3053 yeni aldım. Ekranda R harfi var. Dolaşım ( normal servis alanının dışında). Klavuzda böyle yazıyor. Ekrandaki R harfinin olması normal mi? Değilse nasıl kaldırabilirim? Şebekem AVEA. Telefondan şebeke ayarlarına giriyorum. Otomatik yazıyor ve ana ekranda AVEA operatörüne bağlı gözüküyor. İstanbul'da oturuyorum. Ayrıca bu şebeke ayarını manuel yaptım operatörü kendim seçtim bu R yine duruyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 


MrT-R4P

Üye
Arkadaşım o hattı daha önce kuLLanan kişi mobil izleyici seçeneğini açmış.Tekrar eski hattı takıp mobil izleyici oLayını kapatman Lazım.Ayarlar/güvenlik/mobil izleyici
 

xatomix

Üye
Vala karde ben denedim olmadı haberiniz olsun simge hala duruyor orda
 
mstf_l

mstf_l

Üye
roaming demek o yurtdısında cıkması lazım ama :hmmm
 
firtinasesi

firtinasesi

Üye
Arkadaşlar kırmızı (R) simgesi hattınızın 64 K olmamasından kaynaklanıyor. Aynı Telefona değişik kartlar taktım ve denedim 64 K olmayan sim kartı taktığında (Eski sim)ler Samsung telefonlarda Kırmızı R harf simgesini çıkartıyor. Avea servisi olan 500 de kesin bir çözüm söyleyemedi ama ben takmıştım bu konuya 5-6 sim toparlayıp deneyince emin oldum aynı teleona 64 K takıldığında R simgesi çıkmıyor 64 K olmayan sim takılırsa R simgesi çıkıyor.
 


Üst Alt