Samsung Bu Yıl, 43 Milyon Galaxy S9 / S9+ Satmayı Hedefliyor

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Samsung Bu Yıl, 43 Milyon Galaxy S9 / S9+ Satmayı Hedefliyor


Samsung, Şubat ayında MWC 2018 etkinliğinde tanıtımını yaptığı amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S9 ve Galaxy S9+ ikilisinin, bu yıl toplamda 43 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaşmayı yönündeki beklentisini açıklayarak, bu iki akıllı telefonun Galaxy S8 ikilisinden daha fazla satış rakamına ulaşacağı yönündeki beklentisini yineledi.

Güney Koreli basın kuruluşu The Bell, Samsung'un bu beklentileri tedarikçi firmalara aktardığını iddia ediyor. Samsung yılın ilk çeyreğinde 12 milyon adet Galaxy S9 ikilisi akıllı telefonun sevkiyatı ı yapmayı planlıyor. Daha sonraki çwyreklerdw ise sırasıyla, 13 milyon adet, 10 milyon adet ve son olarak 8 milyon adetlik sevkiyat bekleniyor. Bu arada ileriye doğru bazı beklenti değişiklikleri yapılabileceği de not ediliyor.

Bu beklenti rakamları, şirketin 2017 yılında yaptığı 41 milyon adetlik Galaxy S8 ikilisi satışların bir miktar daha yüksek ancak, 2016 yılında payının 48 milyon adetlik Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge satışlarının ciddi oranda altında.



Counterpoint Research, Samsung'un 2018 yılında 40 milyon ila 43 milyon arasında Galaxy S9 / S9+ sevkiyatı yapacağını öngörüyor. Gelen raporlar, Galaxy S9 ikilisinin ön siparişlerine olan ilginin, geçen yılki Galaxy S8 ikilisine olan ilgiden çok yüksek olmadığını gösteriyor. Ayrıca, akıllı telefon pazarında genel bir durgunluk yaşandığını da göz ardı etmemek gerekiyor.

Samsung, sadık müşterilerini korumak adına, Galaxy S8'ini geri vererek Galaxy S9 alan müşterilerine para iadesi yapıyor. Bu strateji, iki yıllık ortalama akıllı telefon değiştirme süresini kısaltmak için uygulanan bir yol gibi görünüyor. Bazı analistler göre Samsung, Galaxy S7 ile uygulanan bir alana bir bedava şeklindeki kampanyayı da bu yıl ABD pazarında yeniden uygulayacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2619136


Üst Alt