Samsung artık kendi ürettiği bataryaları Galaxy Note7'de kullanmayacak

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung artık kendi ürettiği bataryaları Galaxy Note7'de kullanmayacak
Samsung'un batarya faciası sonrasında sular durulmuyor...



Samsung, son dönemde yaşadığı en büyük sorunlardan birisi ile boğuşuyor. Büyük bir heyecanlar geçtiğimiz ay içerisinde firma yeni üst düzey phablet modeli Galaxy Note7'yi sunarken, bu cihaz önceki nesle göre de daha fazla ilgi görmüştü. Ancak firma cihazının sunulmasının ardından gelen batarya skandalı ile sarsıldı.



Bazı Galaxy Note7 modellerinin şarjda yanması sonrasında firma, bu durum ile ilgili soruşturma yapmış ve dünya genelinde cihazlarının satışlarını durdurmuştu. Satılan Galaxy Note7'leri ise yeni bir cihaz ile değiştirme ya da para iadesi kararı firmadan gelmişti.

Gelen bilgilere göre bazı kararlar da alan firma, Samsung SDI tarafından üretilen bataryaları Galaxy Note7'de kullanmama kararı aldı. Samsung SDI, Güney Kore devinin kendi alt markalarından birisi olup, Galaxy Note7 modellerinin %70 kadar kısmının bataryası bu firmadan gelmişti. Geri kalan kısımda ise Hong Kong tabanlı Amperex Technology ve Japonya merkezli TDK Corp'u görmekteyiz.

Geçtiğimiz günlerde Samsung, Galaxy Note7 akıllısını Çin'de satmaya başlamıştı ve bilgilere göre bu ülkede sunulan cihazda Amperex'in bataryaları yer alıyor.

Samsung'un batarya skandalı sonrasında büyük zarar edeceğini söyleyebiliriz. Uzmanlara göre Samsung'un zararı 1 milyar dolar seviyesine kadar yükselebilecek. Ancak her dönem yüksek kar rakamları açıklayan firmanın çok büyük sıkıntı yaşamayacağını da söyleyebiliriz.

Samsung artık kendi ürettiği bataryaları Galaxy Note7'de kullanmayacak
 


MaxipmaN

Üye
bir de çin malı diye dalga geçeriz :ehe
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Bu bataryanın neyi var neden patlıyor sebebi ne neyden kaynaklanıyor böyle bir haber bulamadım

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu


Üst Alt