Samsung, Galaxy Note7'nin neden yandığını açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, Galaxy Note7'nin neden yandığını açıkladı
Samsung, Galaxy Note7 akıllı telefonunun neden yandığına dair soruşturma raporlarını açıkladı.


2016'da Samsung, başarılı satış rakamlarına ulaşsa da özellikle de bir modeli ile oldukça sıkıntılı günler geçirdi. Ağustos ayında yeni phablet modeli Galaxy Note7'yi pazara sunan firma, yüksek satış rakamları hedeflemiş, ancak cihazın sunulması ile gelen yanma / patlama haberleri ile sarsılmıştı.



Galaxy Note7'nin satışlarını durduran ve satılan cihazları da değiştiren firma, yeniden sunulan modellerde de aynı hata oluşunca, bu akıllı telefonun satışını ve üretimini tamamen durdurmuştu.

Firma, cihazın neden yandığına dair soruşturma başlatırken, aradan geçen uzun zaman sonrasında bugün teknoloji meraklıları ile sonuçları paylaştı.

Samsung, ilk başta satılan Galaxy Note7 modelleri ile değişim ile verilen yeni Galaxy Note7 modellerinin farklı batarya hatalarına sahip olduğunu belirtiyor. Sorunun temelinde bu nedenle de bir değil iki sorunun olduğu kaydedilmekte.

İlk başta sunulan Galaxy Note7 modellerine bakacak olursak eğer, firma özellikle batarya tasarımını bu durumdan sorumlu tutuyor. Sorunun bataryanın sağ köşesinde olduğu ve elektrotların eğilmesi ile birlikte pozitif ve negatif sekmeler arasında bağlantı oluşması ve bu durumun da kısa devreye neden olduğu açıklanıyor.

Diğer taraftan değişimle verilen Galaxy Note7'ye bakarsak eğer, bu cihazlarda farklı üreticiden gelen bataryalar kullanılmış. Bu kez tasarım ile ilgili sorun bulunmazken, üreticinin sevkiyatı yetiştirmek için acele etmesi bataryaların hatalı olmasına neden olmuş.

Samsung, soruşturmada 700 kişinin görev aldığını 200.000 Galaxy Note7'nin ve ek olarak 30.000 bataryanın incelendiğini ifade ediyor.
Samsung, Galaxy Note7'nin neden yandığını açıkladı
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ne Demişler Acele İşe Şeytan Karışır :D Noldu Şimdi Ne Vardı Aynı Bataryayı Kullansa :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt