Samsung, Apple'a anavatanında darbe vurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, Apple'a anavatanında darbe vurdu
Akıllı telefon pazarı çetin geçen çekişmelerin yaşandığı bir segment olurken, son dönemde özellikle de Çinli akıllı telefon firmalarının yükselişine tanık oluyoruz. Akıllı telefon pazarının zirvesinde ise iki isim yer alırken, bu isimler Samsung ve Apple olmakta. Teknoloji dünyasının lider iki ismi dünya genelinde farklı pazarlarda çarpışıyorlar.



Çin ve Hindistan'ın arkasından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon pazarı Amerika Birleşik Devletleri olurken, Apple'ın anavatanı olarak da bir başka önem taşımakta. Uzun bir süredir Apple anavatanında satış rakamları ile lider durumdaydı, ancak son gelen bilgiler oldukça şaşırtıcı.

Bilindiği üzere 2016 ilk çeyrekte, Apple tarihinde ilk kez iPhone satış rakamlarında gerileme yaşadı. Bunun da arkasında şimdi de gelen bilgilere göre Samsung'un Galaxy S7 amiral gemisi satış rakamları açısından bakıldığında Apple'ın iPhone 6S modelini geride bırakmış durumda.

Kantar Worldpanel tarafından sunulan bir araştırma raporuna göre Mayıs 2016 ile biten üç aylık döneme bakıldığında ABD'de akıllı telefon satın alanların %16'lık kısmı Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge'yi tercih ederken, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı tercih edenler ise %14.6 oldu. ,

Ayrıca ABD'de pazarın %37'si Samsung'un ve %29'luk kısmı da Apple'ın oldu. Ayrıca iPhone 6S / 6S Plus satın alanların %15'i önceden Samsung kullananlar olurken, Galaxy S7 / S7 edge satın alanların da %5'i önceden Apple kullananlar oldu.

İlerleyen döneme baktığımızda ise Ağustos ayı başında Samsung, yeni Galaxy Note7 akıllısını sunacak ve Eylül ayında da Apple'ın iPhone 7 / 7 Plus modellerini sunması bekleniyor...
Samsung, Apple'a anavatanında darbe vurdu
 


Üst Alt