Salonlara Koltuk Seçimi Nasıl Yapılmalıdır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bil-Es

Üye
    Konu Sahibi
Salonlara Koltuk Seçimi Nasıl Yapılmalıdır ?
Evlerimizin en çok kullanılan yaşam alanları salonlardır. Akşamları iş dönüşlerinde rahatlamaya çalıştığımız ve günün yorgunluğunu attığımız, arkadaşlarımız ve ailemizle sohbetler ettiğimiz salonlar, dekorasyonda en dikkat edilmesi gereken yaşam alanlarımızdır. Tarzınız nasıl olursa olsun, salon mobilyalarında rahat ve size huzur verecek mobilyaseçimi yapmak önemlidir.

Her zevke göre farklılık gösteren salon dekorasyonu, salonunuzun büyüklüğü ile doğru orantılı olmalıdır. Geniş salonlarda parçalı koltuklar kullanabilirsiniz. Bir 2’li, 3’lü ve 2 tekli olarak koltuk seçimi yapabilir, rahat oturma pufları kullanabilirsiniz. Daha küçük salonlarda köşe koltuk takımı kullanarak yerden kazanabilirsiniz. Eğer bir salon içinde hareket kabiliyetiniz az ise, yanlış dekorasyon seçimleri yapmışsınız demektir. Gereksiz yere bir salonu koltuk ile doldurmak, dekorasyonda yapılan en büyük hatalardandır. Önemli olan, ihtiyacınız kadar ergonomik seçimler yapmaktır. Koltuk seçimi yaparken, kumaş üzerindeki dikişlerin düzgün olması, kumaş üzerindeki desenlerin ortalanmış olarak yerleştirilmesi ve kumaş süngerinin kaliteli olması gerekmektedir. Ayrıca koltuk karkasının yani iskeletinin, kaliteli bir ağaçtan imal edilmesi, koltukta kullanırken olacak olan gıcırdama, sallanma ve kırılmalara engel olacaktır. Koltuğun birleşim yerlerinde yapıştırmalar varsa veya vidalı ise, birleşim yerleri de ayrıca kontrol edilmelidir. Bu etkenler satın aldığınız koltuğun, uzun seneler bozulmadan kullanımını sağlayacaktır. Genelde leke tutmayan ve yırtılmayan kumaşları tercih etmek önemlidir. Yastıkların fermuarlı olması, yıkanabilme kolaylığı sağlamaktadır. Yeni alacağınız veya var olan koltukların da, kaplamalarını fermuarlı yaptırarak yıkama konusunda kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz. Diğer önemli olan husus, koltukların size rahat ve konforlu oturum sağlayabilmesidir. Çok beğenerek aldığınız bir koltuk rahat olmayabilir. Sadece görüntüsüne bakarak koltuk seçimi yapmamakta fayda vardır. Renkler ve model konusunda, mümkün olduğunca salon büyüklüğünüze göre karar vermelisiniz. Geniş bir salonunuz varsa, koyu renkleri ve karışık desenleri tercih edebilirsiniz. Küçük salonlarda mümkün olduğunca açık tonlar ve az desenli koltuklar seçmekte fayda vardır.

Bu sene koltuklarda eskinin modası, yani vintage etkisi ağırlığını göstermektedir. Deri koltuklarınızın üstüne örteceğiniz eskinin ipek işlemeli örtüleri veya İngiliz tarzı çiçekli berjerler şimdilerde çok moda olmuştur. Özellikle tasarımcıların yeni çıkardığı patchwork koltuklardaki renk ve model ambiyansları, salonlarımızı eski günlerin nostaljik havasına büründürmektedir.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
762
Marco Laren
Cevap
0
Görüntüleme
600
Marco Laren
Marco Laren
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Marco Laren
Marco Laren
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Marco Laren


Üst Alt