Sailfish OS, Ubuntu, Tizen ve Android Hakkında Düşünceleriniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fLuke!

fLuke!

Üye
    Konu Sahibi
Sailfish OS, Ubuntu, Tizen ve Android Hakkında Düşünceleriniz
Evet arkadaşlar malum N9/50'nin desteği firma tarafından kesilmiş olsa da geliştiriciler ve topluluk hala desteği sürdürüyor.Ubuntu'nun yakın zamanda Nexus için çıkacağı ve Sailfish'inse SDK'sının ay sonu yayınlanacağı bilinmekte.Sizce bu sistemler N9'a gelir mi, gelirse ne kadar stabil olur ve piyasadaki rekabetleri nasıl olacak merak ediyorum.Sizlerin de düşüncelerini almak istedim.Ve de N9'un akıbeti ne olur? :) :)

Teşekkürler :)

pRime.

pRime.

Üye
Ubuntu ve tizen'in n9'a gelme olasılığı düşük. Özellikle de tizen'in hiç şansı yok. Android ise görüldüğü üzere belli bir ivmeyle gelişiyor. Şu anda n9 için en güzel seçenek sailfish gibi görünüyor ama onun da hemen portlanacağını sanmam.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
sailfish'den beklentim var açıkçası tam anlamıyla uyumlu bir sürüm beklentim. gelmezse hayal kırıklığı yaratacak benim için. ne bileyim skype gibi programlarda görüntülü konuşma, 3g ile görüntülü konuşma vs..

pRime.

pRime.

Üye
sailfish'den beklentim var açıkçası tam anlamıyla uyumlu bir sürüm beklentim. gelmezse hayal kırıklığı yaratacak benim için. ne bileyim skype gibi programlarda görüntülü konuşma, 3g ile görüntülü konuşma vs..
ilk sürümlerde bu görüntülü görüşme skype falan gelmeyebilir, buna hazırlıklı ol bence. :D ancak, donanım yazılım uyumluluğu bağlamında eksiksiz olacaktır. n950'de çalıştığını gördük, n9'da neden olmasın. :)

- - - Eklendi - - -

ben n9'u en çok şu anki haliyle seviyorum. dertsiz tasasız bir telefon. kullanımı rahat. sailfish ile de bunu yakalayabilmesi gerekiyor jolla'nın.

fLuke!

fLuke!

Üye
    Konu Sahibi
sdk çıkınca işletim sistemi de yayınlanıyor mu yoks sadece yazılım gelişt. Kiti mi?

pRime.

pRime.

Üye
bu konuda bir bilgim yok (ya da anlamıyorum :D) ama maemo'dan okuduğum yorumlar neticesinde sdk yazılımın kendisi oluyor zaten.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Hepsi gelsin :)

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
fLuke!

fLuke!

Üye
    Konu Sahibi
bu konuda bir bilgim yok (ya da anlamıyorum :D) ama maemo'dan okuduğum yorumlar neticesinde sdk yazılımın kendisi oluyor zaten.

:D Evet dediğin gibi olabilir.Çünkü tizen 2.0 sdk da yayınlanmış imajlarda onunla birlikte yayınlanmış galiba. :)

- - - Eklendi - - -

[ENGİN];5819743' Alıntı:

:d:

- - - Eklendi - - -

Bu arada kaynak kodları fln da yayınlandı deniyor onun gelme olasılığı neden düşük? :)

pRime.

pRime.

Üye

:D Evet dediğin gibi olabilir.Çünkü tizen 2.0 sdk da yayınlanmış imajlarda onunla birlikte yayınlanmış galiba. :)

- - - Eklendi - - -

:d:

- - - Eklendi - - -

Bu arada kaynak kodları fln da yayınlandı deniyor onun gelme olasılığı neden düşük? :)

topluluk bu sisteme ne kadar ilgi duyuyor öncelikle o önemli. şu haliyle beğeni toplaması zor. android portlandı çünkü pazar payı büyük ve her donanımda çalışıyor. bir de tizende home tuşu var ki bunu n9'a uygulamak zor olabilir. evet ses ve kilit tuşu var ama bu tuşlar tizende de var. diğer bir sorun da uyarlamak. tizen açık kaynak kodlu ama tıpkı meego harmattan gibi markasına özel bir işletim sistemi yani android gibi her cihazda çalışmaya uygun değil. samsung'un da sınırlamalar koyacağı kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: fLuke!
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Aynen Serdar kısıtlama yapacaklardır.

fLuke!

fLuke!

Üye
    Konu Sahibi
Sailfish'i beklerken Fennec'in yeni videosu geldi.(Coderus)

[video=youtube;JFsBCBrc518]http://www.youtube.com/watch?v=JFsBCBrc518&feature=youtu.be[/video]

pRime.

pRime.

Üye

tam bir hayalkırıklığı.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ben :bilmm

pRime.

pRime.

Üye
bir geliştirici twitter'dan Ubuntu Mobile'ın Cyanogen Mod'unun üzerinden boot'landığını yazdı. xda'daki gönderi'de bunun gerçekliğine dair de güçlü kanıtlar var. Adam Ubuntu'nun Cyanogen Mod üzerinde Qml ile yazılmış bir shell olduğunu söylemiş Eğer bu gerçekse benim için tam bir hayal kırıklığı olacak.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
uuu eger öyleyse kötü olmuş desene Serdar :(

pRime.

pRime.

Üye
sdk yayınlandı

pRime.

pRime.

Üye
kötü kaliteli ama yenilik içeren bir video :) n9'daki bildirim ekranı ve üstten alta uygulama kapama özelliği gelmiş.

[video=youtube;vkAv5_a7--M]https://www.youtube.com/watch?v=vkAv5_a7--M&feature=youtu.be[/video]

fLuke!

fLuke!

Üye
    Konu Sahibi
kötü kaliteli ama yenilik içeren bir video :) n9'daki bildirim ekranı ve üstten alta uygulama kapama özelliği gelmiş.

[video=youtube;vkAv5_a7--M]https://www.youtube.com/watch?v=vkAv5_a7--M&feature=youtu.be[/video]

Vay be.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt