Şah İsmail ile Sultan Selim karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

bak ismayilov kardeş, bu forumlarda birçok AZERBAYCAN'lı kardeşimizi tanıdım. hepsi de güzel nazik insanlardı. dost olduk hepsiyle de... hatta reel hayatta dahi AZERİ dostlarım var. fakat bu insanların hiçbiri gelip burada Türk milletinin baştacı ettiği, tarihinin en parlak ve hürmet edilen bir siması olan Yavuz sultan selime hakaret etmedi kötülemedi. olabilir ki, siz sevmeyebilirsiniz; ama biz seviyoruz güzel kardeşim, kalkıp ta irandan gelip burada benim sevdiklerime hakaret edersen o cevapları almayı da göze alacaksın demektir.

ne iştir ki, benim yurdumda AZERBAYCANLI kardeşler bu tür hakaretlerde bulunmaz da, ille de irandan gelen azeri kardeşler dil uzatır benim geçmişime laf söylerler?
lütfen nazik olun, bu ülke insanının değerlerine, hassasiyetlerine saygı gösterin ve asla dil uzatmayın kardeşim.

biliyor musunuz hatta bu irandan gelen azeri kardeşlerin bazılarının sade yavuz sultan selime değil, aynı zamanda peygamber efendimizin pak ve muazzez eşi hz. Aişe annemize, hz. ömer'e, hz. osman'a ağır ve küfre varan sözler sarfettiklerine şahit oldum.

bu millet sizi sever, baştacı eder azeri kardeşim, yalnız... onun mukaddeslerine, tarihi kahramanlarına dil uzattığında babası olsa dinlemez onu bir daha, çizer üzerini...

bilmem anlatabildim mi?!
Ağzına sağlık abi.

Ismayilov_Elcin

Ismayilov_Elcin

Üye
    Konu Sahibi

bak ismayilov kardeş, bu forumlarda birçok AZERBAYCAN'lı kardeşimizi tanıdım. hepsi de güzel nazik insanlardı. dost olduk hepsiyle de... hatta reel hayatta dahi AZERİ dostlarım var. fakat bu insanların hiçbiri gelip burada Türk milletinin baştacı ettiği, tarihinin en parlak ve hürmet edilen bir siması olan Yavuz sultan selime hakaret etmedi kötülemedi. olabilir ki, siz sevmeyebilirsiniz; ama biz seviyoruz güzel kardeşim, kalkıp ta irandan gelip burada benim sevdiklerime hakaret edersen o cevapları almayı da göze alacaksın demektir.

ne iştir ki, benim yurdumda AZERBAYCANLI kardeşler bu tür hakaretlerde bulunmaz da, ille de irandan gelen azeri kardeşler dil uzatır benim geçmişime laf söylerler?
lütfen nazik olun, bu ülke insanının değerlerine, hassasiyetlerine saygı gösterin ve asla dil uzatmayın kardeşim.

biliyor musunuz hatta bu irandan gelen azeri kardeşlerin bazılarının sade yavuz sultan selime değil, aynı zamanda peygamber efendimizin pak ve muazzez eşi hz. Aişe annemize, hz. ömer'e, hz. osman'a ağır ve küfre varan sözler sarfettiklerine şahit oldum.

bu millet sizi sever, baştacı eder azeri kardeşim, yalnız... onun mukaddeslerine, tarihi kahramanlarına dil uzattığında babası olsa dinlemez onu bir daha, çizer üzerini...

bilmem anlatabildim mi?!

1.ben İrandan yazmıyorum Azerbaycan'dan yazıyorum
2.benim güneyli kardeşlerim asla mukaddeslere hakaret etmezler o iran ajanı olan benim de nifret etdiğim satılmışlardır
3.ben Sultan Selime hakaret etmemişem
4.siz Şah İsmayıla hakaret ediyorsunuz ama
5.Ben azeri diyilim Azerbaycan Türküyüm
6.Benim sizin tarihi şahsiyetlerinizden çok sevdiylerim var(Fatih Sultan Mehmet,Mustafa Kamal Atatürk ve s) ama nedirse sizin bizim şahsiyetlerimizden sevdiyiniz yokdur.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Arkadaşlar, tartışma adabından çıkmaya yönelik kişisel hakaretlere varan mesajlar bulunuyor. Lütfen konuya müdahele etmeme gerek kalmasın

ŞAHENŞAH

Üye
şah ismayıl: 1. Iran değil azerbaycan şahı olmuştur.
2. şimdiki doğu anadolu, iran topraklarının akseriyyeti (çoğu), irak, ermenistan, gürcistan, dağıstan eyaleti (rusya) eski azerbaycan topraklarıdır...
3. Azerbaycan - büyük türkmen eli, aleviler(şii) yaşayan vatan parçasıdır...
4. Düşmanımız üç halk ruslar, farslar, ermenilerdir ebedi olarak...
5. Osmanlı ve safeviler var oldukları sürece hep avrupa, arap/fars lobisi ve rusyanın oyununa gelmişler...
6. Ne mutlu türküm deyen'ler önce türkmenler(azerbaycanlılar) olmuşdur...avrupa ile daha bağ kuran ve arap lobisinin pilanlarıyla hareket eden osmanlı olmuştur...

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Bilgi düzeltmesi '' Yavuz sözcüğü hakkında ''
Yavuz sözcüğü Eski Türkçede zalim,aman vermeyen,kötü kişi olarak bilinir doğrudur; ama bu sözcüğün '' Eski '' oluşu, Osmanlıdan çok öncesine dayanır. Sözcük Eski Türkçede Yabız - Yavız - Yavuz değişimleri gösterir. Özellikle Anadolu ve Osmanlı Türkçesinde günümüz halini almıştır. Öyle ki anlatmaya çalıştığım Yavuz Sultan Selim Han' a Yavuz denilmesinin sebebi zalimliğinden değil yiğitliğindendir diye düşünüyorum. Çünkü o dönemde bahsettiğimiz sözcük,eski anlamı yerine yeni anlamıyla söz dağarcığındadır

• Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN| ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Öyle ki anlatmaya çalıştığım Yavuz Sultan Selim Han' a Yavuz denilmesinin sebebi zalimliğinden değil yiğitliğindendir diye düşünüyorum. Çünkü o dönemde bahsettiğimiz sözcük,eski anlamı yerine yeni anlamıyla söz dağarcığındadır
Aynen katılıyorum...

----------Eklendi @ 15:04:29 ---------- Yazıldı @ 15:04:00 ----------

şah ismayıl: 1. Iran değil azerbaycan şahı olmuştur.
2. şimdiki doğu anadolu, iran topraklarının akseriyyeti (çoğu), irak, ermenistan, gürcistan, dağıstan eyaleti (rusya) eski azerbaycan topraklarıdır...
3. Azerbaycan - büyük türkmen eli, aleviler(şii) yaşayan vatan parçasıdır...
4. Düşmanımız üç halk ruslar, farslar, ermenilerdir ebedi olarak...
5. Osmanlı ve safeviler var oldukları sürece hep avrupa, arap/fars lobisi ve rusyanın oyununa gelmişler...
6. Ne mutlu türküm deyen'ler önce türkmenler(azerbaycanlılar) olmuşdur...avrupa ile daha bağ kuran ve arap lobisinin pilanlarıyla hareket eden osmanlı olmuştur...
Sen müslüman mısın?

ŞAHENŞAH

Üye
peki kardeşim sırf tahta geçmek için 6 kardeşini ve diğer erkek akrabalarını ve de 40.000'den fazla Alevi'yi katl eden bir insana ne demeli? ... O, bunları yaptıysa o zaman demek zalimmiş.

----------Eklendi @ 17:06:23 ---------- Yazıldı @ 17:04:48 ----------

evet de, anlamadım soruyu.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
peki kardeşim sırf tahta geçmek için 6 kardeşini ve diğer erkek akrabalarını ve de 40.000'den fazla Alevi'yi katl eden bir insana ne demeli? ... O, bunları yaptıysa o zaman demek zalimmiş.
Taht kavgaları Osmanlının her döneminde var olan bir yasadır. Hatta ve hatta Osmanlı Devleti'nin en gözde padişahı olan Fatih Sultan Mehmet dahi kardeş katline yasal bir hal getirmiş, bunu kanunlaştırmıştır. Devlet bekası için kendi kardeşlerini öldürmek zalimlik olarak nitelebilir. Ama bir de şöyle düşünmek lazım : Bunu yapan insanlar bu eylemlerini acaba sevinç içinde mi gerçekleştirdiler ? Alevi katliamı o dönemde gerçekleşmiş olabilir, ben bu yüzden Selim Han' a Yavuz ünvanının geldiğini düşünmediğimi belirttim. Bu her ne kadar zalimlik olsa da onun Yavuz ünvanı Aleviler tarafından değil kendi tebası tarafından yakıştırılmıştır. Kendi tebasının da kalkıp ona zalim diyecek hali yok ya

ŞAHENŞAH

Üye
"Halkı yok edecek bir devletin var oluşunun manası yoktur."

----------Eklendi @ 17:15:11 ---------- Yazıldı @ 17:13:20 ----------

Halka zülm, terör uygulayan lider yalnız "diktatör" damgası yer.

----------Eklendi @ 17:16:48 ---------- Yazıldı @ 17:15:11 ----------

kan dökmek devleti korumak değil, tahtı korumaktır.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
"Halkı yok edecek bir devletin var oluşunun manası yoktur."
Osmanlı trajik ve ilgi çekici bir devlettir. Olanlara günümüz zihniyeti tam anlamıyla bir anlam biçemez. Her dönemi kendi içerisinde değerlendirmek lazım. Yaşanılan acılar yalnızca bir tarafın değil, bu dertten herkes müzdarib maalesef. Siz sanıyor musunuz Sünni Türkler güllük gülüstanlık içerisindeydi ve de Osmanlı padişahlarının her eylemi doğruydu ? Zaten bunu savunmuyorum ben. Sadece yavuz kelimesinin etimolojisi hakkında bilgim dahilinde yorumda bulunmaya kalkıştım. Bizler şimdi de olduğu gibi geçmişin tozlarını eşeleyip o haklı bu haksız kavgası yaparken şimdiki zaman ve de gelecek zamanın getirilerinden mahrum kalıp her darbede afallıyoruz. Bırakın geçmiş geçmişte kalsın, biz yeni bir kuşağız. Atalarımızın eylemlerinden bizler sorumlu olmadığımız gibi hiçbirimizin atası da sütten çıkmış ak kaşık da değil. O yüzden kimseyi savunmanın bir manası yok.

ŞAHENŞAH

Üye
"İSLAM'A DOĞAN GÜNEŞ" ŞAH İSMAYIL SEFEVİ: TÜM HAYATIMI,YAŞAM AMACIMI 1. ALLAH; 2.PEYGAMBER (S.A.V); 3."HAZRETİ" ALİ VE ONDAN SONRAKI 11 MUKADDES İMAM ŞEREFİNE VE ŞİELİK(ALEVİLİK) UĞRUNA HARCAYACAĞIM...

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
"İSLAM'A DOĞAN GÜNEŞ" ŞAH İSMAYIL SEFEVİ: TÜM HAYATIMI,YAŞAM AMACIMI 1. ALLAH; 2.PEYGAMBER (S.A.V); 3."HAZRETİ" ALİ VE ONDAN SONRAKI 11 MUKADDES İMAM ŞEREFİNE VE ŞİELİK(ALEVİLİK) UĞRUNA HARCAYACAĞIM...

Ya hu bu amaç her Osmanlı beyliğinin amacıydı. Adamlar kendi Türkmen beylikleriyle birbirini yediler. Karamanoğlu'ndan Harzem Şah'ına... Şah İsmail'in Şii'lik politikasına tepki göstermişler ; yadırganır mı:)

ŞAHENŞAH

Üye

Ismayilov_Elcin

Ismayilov_Elcin

Üye
    Konu Sahibi
KalendeR doğru konuşdun kardeş benim zaten bu konunu açma amacım önceden belirtdiğim gibi babalarmızın yapdığ hatayı tekrarlamamağ ve de İsmayile yapilan hakaretlere son demek idi.Ama sonuc malisef kötüye gidiyor.

ŞAHENŞAH

Üye

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Peki arkadaşlar, kazasız belasız bu tartışmayı atlatabildiysek izniniz olursa konuyu kilitleyeyim. Malum konu kritik bir konu ve her an birisi gelip küfür edebilir ?

ŞAHENŞAH

Üye
(Şah İsmayilin bir şiir'inden) Hakikat Bir Gizli Sırdır,
Açabilirsen Gel Beri.
Küfr İçinde İman Vardır,
Seçebilirsen Gel Beri!

Açıldı Cennet Kapusu,
La'l Ü Gevherdir Yapusu.
Kıldan İncedir Köprüsü,
Geçebilirsen Gel Beri!

Canımız Melek Canıdır,
Tenimiz Selman Tenidir.
İçtiğim Arslan Kanıdır,
İçebilirsen Gel Beri!

Pirimden Öğüt Almışam,
Üstadımdan Ders Almışam.
Men Kanadım Bağlamışam,
Uçabilirsen Gel Beri!

Men Bağçelerin Gülüyem.
Ayn-I Cem'in Bülbülüyem.
Kırk Kapunun Kilidiyem,
Açabilirsen Gel Beri!

Şah Hatayi'm Eydür Heman,
Dağları Bürüdü Duman.
İşte İncil, İşte Kur'an,
Seçebilirsen Gel Beri!

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
(Şah İsmayilin bir şiir'inden) Hakikat Bir Gizli Sırdır,
Açabilirsen Gel Beri.
Küfr İçinde İman Vardır,
Seçebilirsen Gel Beri!

Açıldı Cennet Kapusu,
La'l Ü Gevherdir Yapusu.
Kıldan İncedir Köprüsü,
Geçebilirsen Gel Beri!

Canımız Melek Canıdır,
Tenimiz Selman Tenidir.
İçtiğim Arslan Kanıdır,
İçebilirsen Gel Beri!

Pirimden Öğüt Almışam,
Üstadımdan Ders Almışam.
Men Kanadım Bağlamışam,
Uçabilirsen Gel Beri!

Men Bağçelerin Gülüyem.
Ayn-I Cem'in Bülbülüyem.
Kırk Kapunun Kilidiyem,
Açabilirsen Gel Beri!

Şah Hatayi'm Eydür Heman,
Dağları Bürüdü Duman.
İşte İncil, İşte Kur'an,
Seçebilirsen Gel Beri!
Olan olmuş biten bitmiş
Kimi dövmüş kimi sevmiş
Bu konuya kilit hakmış
Yazabilirsen gel beri

• Beğen
Tepkiler: viktoreznov ve OttomaN TigeR
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...